Här händer det grejer!

Nu händer det grejer i det Holmska hemmet. Göte rullar numera från rygg till mage! Han är dock inte så förtjust i att ligga på mage ändå, men det kanske han lär sig att gilla. Igår kväll nattade vi honom uppe i hans säng. Tyvärr är han lite hostig och snorig så det blev endel springande upp och ner. Men det ska nog ge sig när förkylningen lagt sig.

Inatt sov Rut med trosor på för första gången! Det gick jättebra och kisset kom i toaletten på morgonen! Hurra!


Fjukost

På morgnarna är det pappan som går upp med barnen och då vill Rut förstås hjälpa till med frukosten! Gröt skareva!


Collage

Vi fick ett uppdrag från Ruts förskola. En stor vante i papper skulle fyllas med kort på sånt som barnet tycker om. Den ska sedan lamineras och sättas fast på golvet inne på avdelningen så att barnen kan se och prata om sina vantar. Såhär blev Ruts vante! Hon har förstås satt fast alla kort och bestämt vad jag skulle skriva :)


Häng

Idag fick Göte premiäråka Ruts mellanstol i bilen. Han har tjutit så mycket i bilen de senaste veckorna så vi ville testa om det hjälper att sitta upp lite mer. Det gjorde det, så nu är vi av med babyskyddet. Han är ändå så lång och stor att man knappt orkar lyfta honom i det. På hänget idag var också Erika, Astrid och Ines. Fick ingen bild på det, men väl på småkussarna!


Mustasch-Rut!


Ruts söndag

Medan Göte simmade med pappa och mamma lekte Rut med farmor och farfar. Svampplockning stod på schemat efter att Rut hade fixat lite! På eftermiddagen var Rut bjuden på 3-årskalas. Jättekul det med!


Sim!

Göte går numera på babysim på söndagsmorgnar. (Jag vet, ingen helgvila här inte ;) Han tycker att det är jättekul och plaskar och skrattar som en galning. Idag var det dessutom extra kul eftersom pappan också följde med!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1317500/images/2012/pic_505f589fe087c33edef4e6c3.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1317500/images/2012/pic_505f58a4ddf2b3562a005b91.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1317500/images/2012/pic_505f58bb9606ee7758a11699.jpg" class="image">


Hos Tilda och Saga-Li

Idag har hela familjen Holm varit i Nyköping och hälsat på Matilda, Mats och Saga-Li. Vi blev bjudna på fika och middag och hann med en del lek och lite prat. Det var supermysigt! Tack för idag :)


Dans

Rut gillar ju att dansa och nu har hon börjat på dansskola. Lördag morgon är det som gäller och idag var det pappa som fick den stora äran!


På hästryggen!


Diska

Diska är ju kul. Tycker en viss person i hushållet iallafall. Jag hade väl tyckt att det var ännu roligare om det blev rent också, men det är väl att vara petig?


Hej hej!


Välling

Idag har Göte tjuvstartat lite med sexmånadersvälling. Det krävs ju lite tid för att man ska vänja sig vid nåt så konstigt. Vad vi minns så var Rut rätt oförtjust i välling till en början, men nu vill hon gärna ha både en och två fulla flaskor både morgon och kväll. Vilket hon inte får... Jo, en förstås, men inte två. Såhär såg det alltså ut när Göte smakar välling för första gången.


Linköping

Idag tog vi en sväng till Linköping för att gå lite i affärer. Rut gjorde sitt bästa för att göra sin pappa nervös och det slutade med att jag satt med båda barnen mitt på golvet på Boomerang, med en leksak som en stackars säljare trollade fram, medan Joakim provade kläder. Vi hade det mysigt iallafall och lite shopping blev det allt.


Rida!

I torsdags åkte hela familjen en sväng till stallet för att pyssla med Spoi och rida lite. Rut var urtaggad och både skötte och red Spoi som om hon aldrig hade gjort annat! Bilder!


Fredagsgodis

Rut har kanske hittat vårt godisskåp. Inte för att det är så mycket godis där nuförtiden, men skåpet har en hake på så att Rut inte kan öppna skälv och där slänger vi in kakor, chips, godis och annat gott som inte Rut ska äta till vardags. Idag kikade hon in i skåpet när vi hämtade ut tacochips och efter maten gick hon bestämt fram till skåpet och sa 'Mamma, öppna lite kanske så skulle jag kunna ta lite godis tycker jag' Hon hade sett att hennes godis som var kvar från när hon sov hos mormor och morfar låg där. Det bidde alltså en klubba och lite tablettask till fredagsgodis.


Pust

Göte är ju en rätt så stor kille nu och vill INTE ligga i liggdelen på syskonvagnen om han är vaken. Han vill vara med och titta på saker han med. Det är väl snart dags att sätta dit sittdelen, men tills dess är det bara att sätta honom i selen. Bara säger jag. Vet ni hur tungt det är att dra 14 kilo Rut med 7 kilo Göte på magen hela vägen hem från dagis? Tur att Göte hjälpte till iallfall!


Hopp å skutt


Tid och ork

Blogginspirationen infinner sig inte riktigt. Kan bero på att alla måsten gör att jag inte orkar starta datorn och istället bloggar från mobilappen som äntligen funkar igen. Aja, tid för bättre bloggning kommer väl. Det går lite i perioder som vanligt.

Bjuder på bilder på de två som jag ägnar mina dagar åt!


Hemma igen

Så var vi hemma hos våra små barn igen. Mycket skönt, men vi har haft en härlig helg med mycket shopping, promenadande, god mat och en del vila. Vi har inte varit uppe senare än 22 om man säger så. Men det var lite det som var meningen. S.O.V.A. Vaknade dock upp idag med en rejäl förkylning, men det är ju som det är...

Våra barn hade haft det jättebra hos sina far- och morföräldrar och moster. Tack så jättemycket för hjälpen! Ni är guld <3


Stockholm!

Helgen spenderas i Stockholm utan barn! Det ni ;)


Mata Göte

Göte käkar på rätt bra nu. En full portion gröt till frukost, men fortfarande smakisar vid övriga mål. Fruktpure är gott och idag när vi skulle äta mellis vände jag ryggen till för att hälla upp kaffe. När jag vände tillbaka mig hade Rut redan börjat mata Göte. Hon var jätteduktig på att mata och han åt som om han aldrig gjort annat. Lite kladdigt blev det ju förstås, men jag fick ju dricka kaffe ifred :)


Utflykt med dagis

Idag har vi varit på skogsutflykt med dagis. Det var kul och mysigt med matsäck, lek i koja och naturvetenskapliga experiment för de små!


Hemma

Syskon- och pappamys och hopp och lek!


Babysim!

Idag var jag och Göte på babysim för första gången! Det var jättekul och Göte plaskade för fullt. Han hade fått en ny badcape av farmor simmet till ära. Ruts gamla simbyxor passade perfekt, vilket Göte tyckte var festligt!


Kalas!


Idag har Rut varit på sitt första 'riktiga' kalas! Det var roligt med fika, lek inne, lek ute, ponnyridning och traktoråkning. Det är inte lite man ska leva upp till på Ruts kalas framöver. Får väl hyra en mindre cirkus ;) Jag frågade Rut på hemvägen om hon hade haft roligt och det hade hon absolut. Vad var roligast då, undrade jag. Att åka häst sa Rut lyriskt. Så nu får hon väl snart följa med mig till stallet igen :)

/e

Strutsfarmsbesök!

Idag for jag, barnen och farmor och farfar ut på Vikbolandet för att besöka en strutsfarm. Beöket visas nedan i bilder.


/e

RSS 2.0