Jobb

Jag har jobbat i dagarna två i Gamleby. Fortbildning i iMovie och stop motion har stått på schemat. Jättekul! Min grupp gjorde en film om en tepåse.


Helg

Helgen har som vanligt varit rätt späckad. Jag spenderade fredagseftermiddag och natt i Nyköping och kom inte hem förrän eftermiddag på lördagen efter lunchdejt med Tildis. Idag har vi pysslat i hallen, bakat, promenerat, lekt och lagat köttsoppa! En låååång dag som för herrarna i familjen startade kl 04.15. Hej vintertid!


Smidig handling

På föräldrafikat förra veckan fick jag nys om hur enkelt det var att handla mat via nätet. Både Ica maxi och Ica eneby har tjänsten, men endast Ica eneby kör ut till oss. Så genom att klicka i vilka varor man vill ha på nätet kan man få allt ihopplockat och hemkört för 99 kronor. Idag anlände varorna och det var verkligen supersmidigt. Väl värt när man inte har tid och ork att åka själv!

Rut plockar upp Götes mat och ställer iordning. Hon kom dock på att hon måste kissa, därav suddigheten.


Titt ut!

Nu har Göte kommit i titt ut åldern. Alla sätt att titt uta på är bra. Även med en brödkorg!

En bild på pappan och barnen slank med också <3


Farmor-Trollet

Farmor-Trollet jagar Rut och Livia i lekparken. Dom skrek av skratt och sprang så fort dom bara kunde för att inte bli fångade.


Valla och Balla

Rut har fått två nya kompisar. Valla och Balla heter dom och bor i Ruts huvud. Ofta åker Rut oh Valla och Balla till den spännande platsen Bajsos och har roligt. Idag när jag var i stallet och familjen här hemma skulle äta middag vände Joakim ryggen till och hörde sedan hur en dörr stängdes. Han öppnade dörren till tvättstugan och där på golvet satt Rut, Valla och Balla och åt ungspannkaka på golvet. Joakim lät henne hållas och efter ett tag kom Rut ut och bad om en knäckemacka. Men du har ju redan fått en, sa Joakim. Ja, men den här är till Balla, menade Rut. Pappan tyckte inte att Balla behövde en egen macka och när Rut hade stängt om sig igen hörde Joakim hur hon sa: Näe Balla, du fick ingen macka.
 
Haha. Hur kul som helst!
Hjärtesnurpan!
 
/e

Helg

Den här helgen har Joakim varit på Åland och hälsat på en kompis och jag och barnen har varit själva hemma. Eller hemma och hemma, vi har kuskat runt mellan mormor och morfar, farmor och farfar, dop för Ines och hälsat på kussarna. När jag är själv med barnen hinner jag oftast inte ens tänka på att ta upp telefonen så det har inte blivit många korn, men några iaf... Pyssel hos FoF. Välling i soffan när vi sov över hos MoM och klädprovardag i pappas garderob. Och så Göte tröttnöt.


Pappas öron

Det är nåt som lockar med pappans öron.
Rut 7 1/2 månad.
Göte 6 1/2 månad. (Med viss hjälp av Rut som ville göra likadant och nästan bet ett extra hål...)
 

/e

Full rulle

Idag har vi hängt med Malin, Livia och Stella efter dagis. Planen var att Rut och Livia skulle hinna sluta bråka till klockan 18 då Rut, Göte och Livia skulle vara hemma med Joakim medan jag, Malin och Stella åkte på föräldramöte på dagis. Planen funkade och lagom till att Joakim kom hem var tjejerna sams och busade som bara den. Vid middagen innan gjorde dom allt för att få Göte att skratta. Vilket inte var så svårt... Han skrattar till och med åt spagettiskägg.


Söndag

Idag har det varit fullt upp här hemma. Jag och Göte var och simmade och Joakim och Rut bjöd på sockerkaka när vi kom hem. Innan jag åkte hade Rut 'fixat sig' för hon skulle på kalas. Maskaran kom dock lite på sniskan... På eftermiddagen passade vi på att klippa gräset och därefter myste vi på filten allihopa.


Trumlor

Truminventering på gång! Rut är sugen på att börja spela.


Fint besök

Igår förmiddag hade jag och Göte besök av fina Jack och hans fina mamma Anna! Mycket trevligt!

Efter dagis gick vi till lekparken med Livia, Stella och Malin. Göte han älskar att gunga han!


Klippeklipp

Idag har Rut varit hos frissan med farmor. Det gick jättebra och nu är håret finfint inför dagisfotot som ska tas om ett par veckor. Rut och farmor passade på att åka spårvagn och gå på biblioteket också. En toppeneftermiddag tyckte Rut som i en halvtimme, hängandes i den låsta ytterdörren, tjöt 'Faaaajmoooooj, Faaaaaaajmoooooj' när farmor hade gått.
Duktiga lilla Rut! Och duktiga farmor! Tack för hjälpen!
 
/e

Svamp!

Igår var jag och barnen i svampskogen med farmor och farfar. Vi hittade massor med trattkantareller och en gammal cykel.


Kalas

Idag bjöd jag familjen på fika för att fira min födelsedag. Trevligt och full rulle! Maja hamnade i slagsmål med grannkatten (som förhoppningsvis slutar gå över vår tomt nu!), Tore spelade kazoo, Rut vrålade 'Neeeej' år Tore, Ivar, 10 månader idag, gick runt utan stöd som om han aldrig gjort annat, Janne visade sin nya gitarr och vi andra försökte väl få en syl i vädret. Nävars, som jag skrev, full rulle men mycket trevligt! Tack för att ni kom!
Emma hade bakat en så god tårta till mig! Tack! Fina Göte börjar minsann få sin mors ögonfärg. Fast jag tror han kommer få sin pappas mörkbruna ögon när dom färgats klart :)
 
/e

Födelsedag

Idag har jag firat födelsedag hela dagen lång!
Jag blev väckt imorse av skönsång och en massa 'HUJJA, HUJJA; HUJJA! DuuDuuDuuuu!' (Ruts egna fanfar alltså. Dom gör visst så på dagis :) Joakim hade förberett fin frukost med tända ljus. Rut (och jag förstås!) var impade! Paket fick jag också, men dom har jag inte hunnit fota. Tack fina familjen <3
Efter dagislämning åkte Göte och jag och hämtade Emma. HOn följde med och passade Göte medan jag red. Superstort tack! <3
Efter ridningen åkte vi hem genom Åby och stannade på kondiset där. Jag hade nämligen lovat Rut tårta med marsipan så det köpte vi, samt åt goda mackor till lunch.
Göte var förstås också med!
På eftermiddagen kom Erika och barnen och fikade, men av nån konstig anledning fastnar dom aldrig på kort. Joakim köpte med sig mat hem, vilken heller aldrig fotades. Bakelsen däremot fastnade minsann!
Barnen sover. Vi struntar i disken (ett tag iallafall) och lyxar med ett glas vin!
 
/e
 

Ny blixt

Vi har köpt oss en blixt till kameran. Så nu blir det finfina foton här hemma!
 
/e

Lekrummet

Äntligen har jag orkat fixa till lite mer i lekrummet! Städning bidde det dock inte så det får ni bortse ifrån :)
Kommer ni ihåg att jag gjorde en lampa? Nu sitter den uppe iallfall. 7 månader senare eller nåt...
En tavelhylla som bokhylla. Och nu ser ni var jag placerar Göte när jag arbetar i hemmet :)
Hoppla hoppla!
Kort på Göte och Rutan och Maja.
Korten i ramarna är utbytta mot Ruts fina teckningar. Barnens farmor och farfar hittade en sån fin hängare när dom städade förrådet i helgen. Den har Joakim och Jonas haft när dom var små och nu sitter den uppe hos oss!
Från IKEA :)
 
Nå? Piffigt värre va?!
 
/e

Sjuk

Stackars lilla Göte har gått och blivit sjuk. Han hade feber i lördags och hostar och snorar. Idag är han mycket bättre, men måndagshänget fick vi skippa. Mormor kom dock och hämtade Rut så att hon får ha det lite kul! Inatt testade vi en huskur mot hostan. Jag skar en lök i klyftor och hällde kokande vatten över. Kastrullen fick sedan stå bredvid Götes säng under natten. Det funkade konstigt nog så det får vi fortsätta med!


RSS 2.0