Nu ska vi å simma. Rutis är, ehh, laddad e...

dsc01628 (MMS)

Nu ska vi å simma. Rutis är, ehh, laddad efter en natt med gråt. /e


4e å sista bröllopet för i sommar

Ja, igår var vi på det fjärde och sista bröllopet för den här sommaren. Rutis sov hos farmor och farfar och jag och Joakim fick en trevlig dag och kväll ihop på ett mycket trevligt bröllop med tillhörande fest! Eftersom vi är liiiite slitna idag kör vi en bildblogg (igen :p).

På morgonen gick Rut och pappa och hämtade tidningen. Det var minsann lite kallt ute!

Sedan ville Rut läsa tidningen.

Herr och fru Holm uppklädda och klara att åka efter avlämning av sötaste lilla Rutfisen.

Det fina brudparet Fredrik och Tessan Holmlund och bandet. Brudgummen spelar alltså i bandet när han inte är brudgum.

Festen var superkul och TB spelade högt som vanligt. Joakim, den snyggaste och bästa trumlaren i hela vida världen, trumlade järnet.

Vi tog lite sovmorgon imorse och att se Ruts min när vi hämtade henne var oslagbart. Hon tittade häpet fram och tillbaka mellan Joakim och mig och log stort och såg förvånad ut omvartannat. Det var första gången som vi såg att hon verkligen kände igen oss som mamma och pappa och det var superhärligt att se hur glad hon blev över att se oss. Tack farmor och farfar för att Rut fick vara hos er!

Nu: sängen!

/e


Herr å fru holm är på sitt fjärde å sista ...

dsc01625 (MMS)

Herr å fru holm är på sitt fjärde å sista bröllop för sommaren! /e


Lite bilder...


Jag sydde en haklapp och ett underlägg till Rut igår. Haklappen blev asful på nära håll, men på avstånd går det att visa upp den :p

Rut var lite sur idag på kvällen så vi dansade och sjöng för henne. Kul värre!

Gladheten höll i sig ett tag som tur var!

Det är ju också roligt att sitta med när mamma och pappa äter...

...leka med skeden...

...gnaga på skeden...

...kasta ner skeden på golvet...

...och låta pappa plocka upp den :)

/e

Onsdag

Idag har Rut och jag varit på öppna förskolan. På onsdagar och torsdagar är det öppen mellan 9-12 för barn mellan 0-1 år. Det var jättekul! Vi har bara varit där på föräldragrupp tidigare så jag var lite rädd att jag inte skulle känna igen någon. Men det gjorde vi. Både personal och de som går dit är jättetrevliga och Rutis var glad och nöjd. Efter fikat klockan 10 sjöng vi sånger med barnen. Rut blev hysterisk. Ja, hysteriskt glad alltså. Hon skrattade högt nästan hela tiden. Efter sången skulle jag boka en tid för hand- och fotavtryck, men de hade lite deg kvar så vi fick göra direkt. Bli spännande att se hur det ser ut sen. När vi var klara med det var Rut jättetrött och vi åkte hem och åt lunch. Rut somnade nästan i stolen och när jag la henne i sängen tog det bara en sekund innan hon sov. Själv stekte jag pannkakor och ska nu städa lite.

Bloggar från Joakims dator och hittade inga bilder. Ni får nöja er med en gammal på sötfisen :)

/e

Gästbloggning

Hej alla koola - Rutis the tutis här!

Mamma låter mig gästblogga så jag ska berätta vad lilla söta jag har gjort de senaste dagarna! Värsta mesta har jag gjort! Jag tänkte att jag skulle visa lite bilder och berätta till dom. Det blir liksom roligare då tycker jag.

Jo, för det första så håller pappa på och provar fina kläder å sånt på mig hela tiden. Jättekul verkligen! Jag gillar ju visserligen att folk tycker att jag är gullig å så, men nån måtta får det väl vara. Här satte han på mig ett sånt där jäkla hårspänne eller vad det heter. Sen har han mage att försöka fota mig efter det! 'Rutis, Rutis! Halllåååå! Le dååå!' Nä, fy skrutton! Jag skiter väl i dina jäkla foton pappa.

Ja, här var vi visst på maxi. Pappa tyckte att jag var söt (igen!) och var tvungen att fota mig. Ja, jag kan väl inte göra annat än att hålla med. Jag kan ju bara konstatera att mamma och pappa är något av the matching kind. Jamenar, matcha bodyn med bitringen och hårbandet med byxorna? Vem gör sånt egentligen?

Här är jag på simskola. Mamma ser lite galen ut, men det tycker iallafall jag att hon gör jämt. Ni kan inte fatta så superroligt det var att bada! Pappa var med också och jag skvätte ner alla i simgruppen! Precis alla! Jag tror inte att Tore tyckte att det var så kul att få en massa vatten i ögonen, men det sket jag i. Ja, bokstavligt talat faktiskt. Mamma fick sig en liten överraskning när vi skulle byta om efter badet. Hihihihi!

På eftermiddagen gick jag och Maja en sväng vid Ågelsjön med mamma och pappa. Som ni såg i ett tidigare inlägg hittade jag lite kantareller. Maja hon hittade bara en liten näbbmus, men den fick hon inte behålla för mamma.

På vägen hem stannade vi hos farmor och farfar. Mamma och pappa fick mat och jag fick gröt. Farmor skulle prova att mata mig eftersom jag ska sova där på lördag. Hah, jag skrek hela tiden! Jag var ju trött ju, men det fattade inte mamma. Jag hämnades genom att bita bebispingu i huvudet en massa gånger. Där fick dom allt!

Nu ska jag sova för natten hemma i min egen säng. Imorgon ska jag och hälsa på mormor och morfar en sväng. Å Maja förstås! (Vi lämnade nämligen tillbaka det roliga lilla djuret idag...)

Gonattkramar!

/r

Rutis plockar kantareller vid Ågelsjön! /e

dsc01618 (MMS)

Rutis plockar kantareller vid Ågelsjön! /e


Rut å Maja

Rut och Maja har blivit the best of friends. Rut tycker att Maja är hysteriskt rolig, bara hon går förbi börjar hon skratta. Hon sträcker också fram händerna för att få klappa henne så fort hon ser henne. När hon har fått ett riktigt tag i pälsen sliter hon bort en näve hår. Maja, hon säger inte ett knyst - viftar på svansen och slickar henne på munnen och på händerna.

Kan det vara så att Maja nu för tiden inser fördelarna med en liten bebis? En sådan skulle ju kunna vara bebisfötter insmorda med mixad falukorv... Rut tyckte att det kittlade och skrattade i vanlig ordning.

/e

Surbulle

Rutis har till och från blivit en surbulle. Vi misstänker att det kan vara tänder på gång, mycket dreggel och gnag nämligen. När hon inte är sur är hon istället jätteglad och det är ju härligt :)

Hon har dessutom fått för sig att det inte är roligt att sova. Joakim säger att det är för att hon är så levnadsglad och inte vill somna och missa något. Man ska vara positiv!

Då är det minsann roligare att flyga!

Nu ska vi ut och knalla runt Lövstad slott. Maja ska rastas och Rut SKA minsann sova.

/e

Jobb igen

Igår började Joakim att jobba. Den här gången på ett nytt jobb. Han ska numera jobba i närbelägna Skärblacka endast 10 minuter hemifrån. Lite skillnad mot tidigare när det var 50 minuter enkel väg. Han ska dessutom endast jobba 50%! Det blir härligt för oss som får ha honom hemma massor!

Såhär glad blev Rut av att få hem sin pappa igen efter hans första jobbdag!

Idag följde Maja med hem från Jursla. Hon ska vara här i en vecka ungefär. Rutan tycker att Maja är en rolig prick och skrattar och viftar med armarna när hon tassar förbi.

Rutis fick en ny pyjamas av mormor idag. Den invigs direkt! Tack så mycket!

/e

Rut och maja vilar /e

dsc01596 (MMS)

Rut och maja vilar /e


Saras & Fredriks bröllop!

Här kommer lite bilder från Saras och Fredriks fina bröllop som vi var på i lördags!

Det vackra brudparet under vigseln.

Rutan och mamman tyckte att det var roligt att gå på bröllop.

Joakim, Viktor och Magnus spelade och sjöng Grymlings 'Mitt bästa för dig'. Jag fick tyvärr inget kort på det hela efetrsom Rut stod i mitt knä och skrattade högt under hela sången. Det är ju roligt när pappa sjunger.

Rutis finklädd i pikébody, kjol och converse.

Nu är dom gifta! Saras fina klänning har mamma sytt!

Lyckliga och glada :D

Posing framför kyrkan :)

Bröllopsekipaget på väg till huset i Blacka för tårta och kaffe. Joakims pappa körde dom i sin fina bil :)

Det var det jag hade bilder på - på festen hade vi fullt upp med Rut :) Det var dock mycket trevligt med mycket god tårta!

Grattis igen!

/e

Sådärja!

Nu har jag fått kameran av Sara! Vi börjar med babysimmet som vi var på idag för första gången. Det var  jättekul! Rut skrattade (som vanligt nu för tiden) och plaskade. Tore tyckte också att det var roligt, men gillade inte att få en kallsup... Jag kunde inte fota när vi badade, ska försöka göra det en annan gång, men jag fotade iallafall Ruts badbyxor som vi köpte idag.

Söta? Jaaa! Rut valde dom själv - det var nämligen dom här hon började suga på... På rumpan är det volanger!

I simgruppen var det sex stycken barn. Som hämtade ur en skolklass i början av 1900-talet: Rut, Tore, Hilma, Sigrid, Ester och så outsidern Kalle. Sjukt är att Hilma är i samma grupp. Vi har gått på samma babymassage och går också i samma föräldragrupp, och nu alltså i samma simgrupp. Det är kul, Hilma och hennes mamma Karin är roliga :)

Nästa vecka ska Joakim följa med!

/e


Dålig uppdatering...

Det har varit lite körigt på sistone... I torsdags var ju jag på kick off i Stockholm. Askul! Det braiga tidsschemat gjorde dock att jag var vaken i ett helt dygn i sträck. När jag kom hem på fredagen efter att ha sovit över hos bästa Matilda var jag aaaningens trött. Ingen ork för bloggning här inte.

I lördags var vi på bröllop! Min syster Sara gifte sig med sin Fredrik. Det var superfint! Jag har ju förstås tänkt att blogga om det, men jag glömde kameran hos dom när jag åkte hem från bjudningen. Den får jag tillbaka idag och då ska ni få se bilder på hur fina de var!

Idag ska jag och Rut på babysim. Det ska bli superkul! Extra kul är det att Sara och Tore ska vara med i samma simgrupp. Jag får berätta lite senare hur det var :)

Gull-Rut med sin älskade kossa. Ni skulle hört henne igår! Vi var hos Olov och Alexandra och Alexandra lät kossan 'springa' på soffan mot Rut samtidigt som hon sa muuumuumuu. Rut har aldrig någonsin tidigare skrattat så högt och länge. Hon kiknade av skratt... och vi med :D

/e

Middagsdags på munchenbryggeriet! Det bäst...

dsc01582 (MMS)

Middagsdags på munchenbryggeriet! Det bästa bordet hoppas vi :d /e


03.45 ringde klockan imorse. Jag ska nämli...

dsc01575 (MMS)

03.45 ringde klockan imorse. Jag ska nämligen upp till stockholm på kick off. Rut var orolig att mamman inte skulle höra väckarklockan och väckte henne därför redan 03.15. Värt! /e


Vem vann?

I förra inlägget tyckte jag ju att ni skulle tippa Ruts vikt. Vi fick dock bara in tre stycken. Nu har vi iallafall resultatet:

Hela 6850 gram.

Vet inte om Lolle var närmast. Hur mycket vägde julskinkorna tänkte du?

Annars vann Tildis. Grattis, du vinner en puss av Tutan. Härligt va :p

Hon hade också hunnit bli 69,3 cm lång. Måste hon ha fått av sin mamma som är så lång och ståtlig...

/e

Grattis Rut!

Idag fyller Rut hela sex månader! Det är sjukt vad fort tiden går. Det känns som att det var igår det lilla livet pluppade ut. Nu har hon blivit en riktig liten människa och hon är verkligen sötast i världen. Tycker vi iallafall :p

Liten söt-Rut på BB endast några timmar gammal. Det går inte att fatta hur liten hon verkligen var...

Rut ca 1 vecka gammal. Här är hon nog som minst - 300 gram lättare än när hon föddes.

Idag är hon en riktig bamsebebis. Nä, inte direkt - men stor har hon minsann blivit! Här iklädd kläderna hon fick när hon föddes av moster Sara, Fredda och Tore (som då låg i magen). Kul att vi fick kläder att ha lite senare!

På eftermiddagen kom Ruts mormor, morfar, moster Emma och farmor och farfar på fika. Det gjorde dock den lilla tjejen trött så hon somnade ifrån kalaset. Rut fick två små lapptäcken som hon ska ha i sin dockvagn och sin docksäng. Vagnen och sängen ska dock fixas till först - ni får se alltihop när det är klart!

Efter en lång sexmånadersdag är nu Rut redo för sängen. 'Gonatt söta och fina familj och vänner som säger så gulliga och härliga saker till mig!' hälsar Rut.

Imorrn är det sexmånaders läkarcheck på BVC. Vill ni tippa vikten?

/e

Besök!

Idag har vi haft besök av Camilla och Tea! Vi fikade, åt lunch och hängde.

Rut och Tea umgås.

Camilla får också vara med på ett hörn :)

Mer häng :)

På eftermiddagen åkte jag och hälsade på Erika en sväng. Hon är justerad och behövde lite tidningar och polkachoklad :p Den lilla (snart stora) magen sparkade som bara den! Häftigt!

/e

Sådärja!

Idag har vi målat hus! Ett mycket stort tack till Emma, Martin, Sara, Fredda och mamma! Utan er hade det aldrig gått. Det är inte färdigt än, men vi har kommit en bra bit på väg. Å tack till pappa som stannade hemma med hundskrutten ;)

Nu ser det ut så här:

Huset blir 'linnegrönt' och fönster, dörrfoder å vindskivor o.dyl. blir 'äggvita'.

Ena gavlen. Längre upp nådde inte Sara med stegen. Ett jättejobb!

Baksidan.

Och andra gavlen. Där hann vi inte lika långt...

Tore var ju också med förstås! Han underhöll Rutis :p

Såhär glad blir man efter en så bra dag! Tack igen!!

Å såhär glad var Rutis. Hon tyckte också att alla hade gjort ett superjobb! (Å nä, hennes hand är inte bruten, hon bara ligger lite konstigt :)

/e

Rutis är å handlar! /e

dsc01564 (MMS)

Rutis är å handlar! /e


Idag...

...har jag målat fönster- och dörrfoder. Vi har dessutom bokat upp mina syskon för målning i helgen. Nu ska huset minsann bli färdigt!

Först måste det visst förberedas med maskeringstejp...

När jag skulle börja måla hittade vi en stackars fågel. Fåglarna har inte fattat att vårt hus står här än, så de
flyger in i våra fönster hela tiden. De brukar dock klara sig...


Sedan åkte Rutis och jag ut till jursla en sväng för att träffa mormor, moster och morbror. Rut var lite trött och tjutig, men blev glad mot slutet. Då bubblade och skrattade hon som bara den. Roligt var det när mormor sjöng 'Prästens lilla kråka' :)

/e

En morgon hos Holms

Rut vaknar, leker i sängen och pratar som en tok. Pappa och mamma försöker att sova ändå. Går inte jättebra.



Så ska det va' pappsen!

/e

Rutis är och leker med tore. Papporna är o...

dsc01563 (MMS)

Rutis är och leker med tore. Papporna är och hänger i stan. /e


Möhippa!

Igår hade vi möhippa för syster Sara som ska gifta sig den 14 augusti!
Bilder!

Den vackra bruden på picknick på Mårängens camping utanför Skärblacka. Tur att vi satt under tak för himlen öppnade sig.

Emma kör ett Fredda-quiz. Sara fick tillräckligt med rätt och får nu lov att gifta sig ;)

Hela tjejgänget! Ja, jag står förstås bakom kameran.

Hem och mata bebben...

...sedan iväg igen...

...till Vilbergen och Trekapm. Biljard, minigolf (som jag missade att ta kort på)...

...och bowling!

Gissa vem som vann?! :D

Vinnande laget!

Därefter bar det av hem till oss i Strandhugget för middag och häng!

Tack alla för en mycket trevlig dag!

/e


Fashion-Rut!

Farmor och farfar har varit runt i Europa och fick med sig lite kläder hem till mig. Idag tvingade pappa mig att ha modevisning! Det tyckte jag var jättetråkigt ;)

En fin body! Kjolen och hårbandet hade jag innan.

En superkool dunjacka och ett par snygga skor!

Närbild på mina fina skor.

Åååå vad fin jag är! Tack farmor å farfar :)

/r


Diverse

De senaste dagarna har det varit en del att stå i. I lördags var vi på kräftskiva hos Olov och Alexandra - mycket roligt. Vi hade dock inte med kameran vilket antagligen var tur ;) Rut var också med och fick uppleva sin allra första kräftskiva. Jättekul tyckte hon att det var... Speciellt eftersom hon somnade klockan 19 i O&As säng och sedan sov hela kvällen.


Har inget med kräftskivan att göra, men ändå. Joakim skulle lägga Rut och somnade själv. Har ni hört den förut?

Rut och pappan myser framför tvn.

Rut och mamman myser framför maten.

Vi har en smygarkatt hos oss...

/e

RSS 2.0