Lördag

Idag tog vi en tur till Sörping på förmiddagen. Vi undersökte staden, hoppade i vattenpölar och köpte tyg. På eftermiddagen kom Camilla, Tea och Troya och Sara, Tore och Ivar och hälsade på. Full rulle och jättekul!


Lördag

Idag tog vi en tur till Sörping på förmiddagen. Vi undersökte staden, hoppade i vattenpölar och köpte tyg. På eftermiddagen kom Camilla, Tea och Troya och Sara, Tore och Ivar och hälsade på. Full rulle och jättekul!


Sov Göte sov

Göte är ingen bra sovare. Det har han aldrig varit... Han har kanske sovit fem hela nätter i sitt ettåriga liv och nu är mamman och pappan i familjen verkligen rätt trötta. Det jobbiga är att han vaknar och GALLskriker och inte går att få tyst på. Det enda som hjälper som tröst är välling och att ligga näranäranära eller på mamma eller pappa. Vissa nätter har det blivit tre flaskor mellan 19-05. Värst är det när han har tandsprickning. Då blir det inte många timmars effektiv sömn per natt. Det ger en övertrött, klängig och gnällig Göte om dagarna som inte heller kan sova så länge på dagtid eftersom han har ont då med. Nu verkar dock den senaste veckans tandsprickning ha gett med sig och nu ska vi börja träna sömn.
 
Göte har alltid varit ett stort fan av närhet och vill gärna somna med någon nära sig, hållandes handen eller klappandes på huvudet. Nu ska vi dock försöka få honom att somna med oss iallafall lite längre bort. Då kanske han lättare kan somna om om han vaknar på natten. Idag satte jag mig således i en soffa i samma rum och läste en bok för honom. Efter fem, sex resningar, lite gråt och lika många omstoppningar somnade Göte tillslut med mig sittandes i soffan. Kanske funkar det? Vi hoppas det!
Idag somnade han iaf i bilen på väg till handlingen.
 
/e

Knallar

Idag har Göte satt igång med gångandet på allvar! Flera gånger har han gått 4-5 steg. Bäst går det när han inte riktigt tänker på att han går och när han har ett mål som inte är alltför långt borta. Han riktigt längtar efter att hänga med oss andra när vi rusar runt, så vi hoppas att det hjälper till lite. Annars är Göte en fena på att klättra och klättrar upp på allt han bara kan. Nu är han rätt bra på att vända sig om och hasa ner med fötterna före, vilket är en fördel för att förhindra hjärtinfarkt hos hans stackars föräldrar...
Såhär glad blir man av att klättra i kökslådan på egen hand.
Och så en lite närbild på sötnöten <3
 
/e

Studsmattan del II

Inte bara Rut gillar studsmattan...


Studsmatta

Nu har vi köpt en studsmatta och idag sattes den ihop av pappan och farfarn. Till Ruts stora glädje :)


Häng med Pelosarna

Idag har flickorna Pelo varit här och lekt med oss! Vi avslutade med en cykel/bobby car-tur till lekparken och därefter lek i sandlådan hemma. Göte kunde inte hålla sig längre utan kröp snabbt som en iller över hela gräsmattan samtidigt som han skrattade högt. Rut är för övrigt riktigt duktig på balanscykeln nu och släpper fötterna mycket från marken.


Familjeträff

Igår, söndag, var Johanssons och Emma här och lekte! Jättekul! Vi var ute, cyklade, röjde inomhus, åt tårta och pizza m.m. Tack för sällskapet! <3

Emma försökte få till en kusinbild... Lättare sagt än gjort, men alla var ju stilla iallafall. Inte illa! :)


Brev

Idag fick Rut brev från Bamse :)


Gullungar!


Kolmården

Igår tog vi en tripp till Kolmården med moster Emma. Det var inte jättemycket djur ute men kul ändå. Påskharen var dock ute och fick ta emot Ruts nappar. Bamse hade nämligen semester...


Vårkänslor

Sol och lov = cykeltur! (Cykelhjälmen är dock för liten så vi kör på hockeyhjälm tills vidare :)


Nappfri

Igår kväll bestämde Rut (igen) att hon hade slutat med napp. Den här gången tog vi henne dock på orden och bestämde att så får det vara. Hon blev lovad en tur till leksaksaffären direkt när dom öppnade och då gick det an. Hon förhandlade också till sig en godisbit till frukost om hon hade varit duktig under natten. Nattningen gick över förväntan, men natten var sådär... Två eller tre gånger vaknade hon med rejäl abstinens så jag har sovit hos henne hela natten. På morgonen var hon dock nöjd och stolt och i affären valde hon två My little ponnies och en telefon. Vår duktiga stora Rut berättade stolt för kassörskan att hon hade slutat med napp! Nu hoppas vi att natten till imorrn blir bättre!


Sovstil

Göte har ingen gossefilt eller någon Maja som Rut har. Han vill däremot hålla hårt i sina nappar och byta till kalla medan han somnar.


Besök

Idag har jag och barnen haft besök av Matilda och Saga-Li. Jättekul har det varit! Saga-Li och Rut lekte bra och Göte gjorde sitt bästa för att lägga sig i... Tack för idag bästa <3


RSS 2.0