På promenad B-)

dsc01384 (MMS)

På promenad B-)


Hur söt?


Jo, såhär söt!

Den underbart mjuka å söta kaninen fick hon av Matilda och Saga-Li i födelsepresent. Den är urgosig att gosa in sig i :)

/e

Mms-bloggning...

...är ju skitbra! Två frågor bara... Bilden var rättvänd i telefonen. Varför blev den på sidan i bloggen? Å hur i hela friden gör jag för att inte få all text både i rubrik och brödtexten? Svara på det om ni kan!

/e

Testar att mms-blogga... En bild på Rut pa...

dsc01371 (MMS)

Testar att mms-blogga... En bild på Rut passar kanske? :p /e


Morgon

Nu är det morgon och jag vill åka till Rut nu nu nu! Egentligen ville jag det när jag vaknade kl. 07.06, men jag insåg att det kanske var lite väl... speciellt som jag bara hade sovit i tre timmar då.

Pigga (ehhh?) och glada (jaaa!) efter en härlig kväll ute. Det var underbart, det ska vi göra igen!

Men vem vill inte åka och hämta sin Tuta när man får såna här bilder i telefonen på morgonen?

Snart ska vi åka till Rut och Klinga på lite brunch.

/e

Parents' night out

Tutan sover hos farmor och farfar inatt för första gången och jag och Joakim ska ha det mysigt bara vi två. Vi började med 30-årskalas hos Alexandra och nu sitter vi hemma med en varsin öl och lyssnar på... ja, vadå tror ni? Jamen självklart! Lasse Stefanz nya skiva! Jamenar texten 'Ett hus, hund å en man å hunden var galen...' är ju ganska klockren...






/e

Rut å pappan

Idag åkte Joakim till småland för å spela med bandet. Han passade på att mysa med Rut den stund han var hemma och bytte om och packade.



Inatt ska vi sova utan Joakim för första gången. Det ska nog gå bra. Rutis sover redan å jag msnar med Tildis :)

/e


Rut å solgubben

Rut gillar att leka. Speciellt med den roliga solgubben. Då skrattar hon så hon kiknar.







Hur kul som helst :D

/e


Tore på besök

Rut vaknade - lite på sniskan...

...när jag kom tillbaka efter att ha gjort mat hade hon snurrat ännu ett halvt varv. Snurrig värre!

Vid 10-tiden kom moster Sara och kusin Tore. Vi gick promenad och åt därefter lunch. Tore fick sitta i Ruts barnstol.

Medan jag kokade makaroner fick båda tjutungarna sitta hos Sara.

Då blev de glada...


Jag snodde sedan lite kort på söta Tore från Saras kamera.

Tore är glad :D

Tore tycker att hans mamma är söt :)

Nybadad med lockigt hår.

Titta vad jag kan!

En mysig dag var det! Tack för det!

/e

Just ja!

Rut fick superfina kläder av sin mormor igår!

Sommarfint :D Tack mormor!

Å tack mormor och moster för all passning igår. Rut var nöjd och pratade om det hela kvällen ;)

/e

/e

Woohoo!

Inatt sov lilla Rut för första gången hela natten igenom utan att käka. Hon sov från ca 20.30 till 05.45. Jag trodde däremot att hon ville ha mat inatt vid 04.15-tiden och gick upp och gjorde iordning. men när jag kom tillbaka hade hon somnat om, så då smög jag ner i sängen igen och somnade om jag med :)

Tutis tittar på nyhetsmorgon...

...men sen blev hon trött, käkade ännu mer och somnade i sin säng. Så nu passar jag på att dricka lite kaffe och blogga innan vi ska på föräldragrupp på familjecentralen i Klocket.

/e

Helg

I helgen har vi mest stressat runt känns det som. Igår passade vi på att handla så att vi skulle slippa det idag. Maja tyckte INTE om att lämnas hemma utan trängde sig i princip ut genom dörren när vi skulle åka. Hon hade tidgare skakat och gnällt som en liten gnällspik så jag hade inte hjärta att lämna henne. Istället fick hon åka med och vänta i Jursla under tiden som vi handlade. Där hade hon sällskap av morbror Martin. Vi gick en promenad (eller tre) under dagen också. Rut tröttnade på att ligga i vagnen mot slutet av promenaderna. Pappan fick plocka upp henne å då blev hon nöjd :)

Nöjd-Rut :)

Joakim spelade i Vadstena på kvällen och åkte vid fyratiden. Rut, Maja och jag hade det tråkigt här hemma ;)

Idag firar vi fem månaders bröllopsdag. Det firar vi med lite Marabou Polka. Supergott! Dessutom kom Ruts farmor och farfar och hälsade på.

Rut och Peter har roligt.

Maja ville vara med på nästan alla kort...


Vi gick sedan en promenad och när vi kom hem blev det kalabalik. Rut var hungrig och skrek som en besatt innan vi hann fram med maten. Detta samtidigt som Maja, uppiggad av promenaden, kastade runt på sitt stora märgben på vårt trägolv.

Rut gråter...

... å Maja kastar.

Rut har börjat äta mer på sistone... Syns det månne?

Det är nog vissa närbilder som gört...

Imorrn ska jag jobba en sväng å Rut ska vara i Jursla under tiden... Hon var så snorig i natt och har vart gnällig nästan hela dagen. Känns bättre för smittorisken och mer effektivt för mitt jobbande om vi har barnvakt...

/e


Glad igen

Nu är Rut glad igen. Hon har svit lite, käkat som en mindre häst och fått torr blöja. Så nu leker hon - övervakad av Maja som bara skakar lite nu.








/e

TröttRut å skruttMaja

Rutan har varit trött och gnällig idag efter morgonpromenaden. Hon är lite snorig fortfarande och så vet jag inte om hon kan känna sig lite risig efter vaccinationen i onsdags. Men det kanske inte sitter i så länge? Det är märligt att de små bebbarna väljer att skrika istället för att sova när de är trötta. Sov istället säger jag :p

Jag försökte söva skruttungen i babybjörnen, men icke... Hon blev bara svettig och sur...

Istället la jag henne i sängen och hon grisade runt och la sig som hon brukar...

...som en korv tvärsöver sängen... å med täcket över huvudet :p

Majsan är här igen. Hennes fosterföräldrar är på dans i helgen. Tyvärr är Maja hysteriskt rädd för glassbilen, eller ljudet av den rättare sagt. Å just nu är det nån reklam på tv där de spelar melodin i slutet... Hoppas att jag kommer ihåg vilken till nästa reklampaus. Det är så synd om det lilla kräket.

Maja hyperventilerar under soffbordet...

Nu väntar vi på vår älskling Joakim. Kom hem snaaaart!

/e

Skruttiga skruttiga unge

Idag var Rut och jag på BVC. Det var dags för Ruts tremånadersvaccinationer och dessutom skulle hon vägas och mätas. Hon hade gått upp till hela 4950 gram! Snöpligt nära femkilosstrecket, det är en liten bebis vi har. Men också en lång bebis - hon är nämligen 61,5 cm lång. Lång och smal alltså :)

Men usch vad hemskt det är med vaccinationer. Två sprutor fick hon och som hon grät. Här snackar vi inte hungergråt eller tröttgråt utan riktig ledsen bebisgråt. Hon grät som ett litet stackars barn som har fruktansvärt ont. Och fy vad det gjorde ont i mig då. Hoppas att det aldrig blir värre för det var det värsta jag har varit med om.

Tur är att det gick över någorlunda fort. Hon somnade i bilen efter ett tag och när vi kom hem tänkte jag att hon skulle fortsätta sova i sin säng, men då vaknade hon till och fick syn på sin älskade mobil. Hon lekte lite och blev sedan hungrig. Efter maten somnade hon som en liten hög i min famn.

Rut nyss hemkommen från BVC.





Nu sover den söta lilla bebisen i sin pappas famn och jag provar mig på att baka glutenfritt bröd. En ny upplevelse :)

/e

Camillas bröllop

Igår var vi på bröllop. Ja, jag vet... på en tisdag. Å trevligt var det! Så tycker jag att alla ska göra. Man ska ta den dag man själv vill ha, det är ju ändå det som är viktigast :D Å en tisdag var alldeles perfekt för ett finfint bröllop! Nedan följer lite bilder :)

Efter vigseln i Lindö kapell. Lite regn ska visst innebära lycka ;)

Det vackra brudparet vid middagen.

Min vackra man i väntan på limon som brudparet skulle komma i.

Jag bjuder inte på några bilder på mig eftersom alla blev fula. Kan det bero på motivet? ;)

Tack Camilla och Marcus för att vi fick komma!

/e

Förkyld

Lilla Tutan är förkyld. Inte jätte - men ändå. Det är så synd om den lilla snorisen. Hon nyser, är snorig och lite täppt. Hon har ingen feber än iallafall och det är skönt. Det märks att hon är tröttare än vanligt och hon blir fortare gnällig och kinkig också.

Tutis somnade i soffan.

Idag kommer Ruts mormor hit, likaså hundskrället Maja. Det blir najs :)

/e

Snabbisbloggning

Igår kväll blev jag förkyld och idag har det inte blivit bättre. Dessutom gjorde en kebabrulle från Kimstad inte läget bättre direkt. Jag har i princip legat hela dagen. Joakim har varit hemmaman och åkt till tippen med en massa skräp, städat, tvättat, strykt, diskat, matat Rutis, sövt Rutis och lekt med Rutis.

Vi har satt igång en ny kvällsrutin med Rut. För att vi ska få lite tid tillsammans lägger vi henne i hennes säng vid sju- åttatiden sådär, lite beroende på när hon har ätit. Där får hon sova själv tills det är dags för nästa mål eller tills vi går och lägger oss. Jag har ju vart lite fjantig tidigare och velat ha henne hos mig :p

Joakim nattar med trollmor som binder fast ungar i svansen.

Rutis vill inte sova. Det är mycket mörkare i rummet än vad det ser ut dock. Det är blixten som gört.

Igår var vi ju på loppis. Vi inhandlade en sjukt galet kool fåtölj. Vi vet bara inte riktigt var den ska stå än... Den var lite för djup för stället vi hade tänkt...

Bara 100 spänn!

Joakim roade sig igår kväll med att sy ihop våra trasmattor med persiennsnöre (som Joakim har upptäckt och nu älskar) Inte vidare rockstjärneaktigt att sy ihop trasmattor på en lördagkväll kanske?

Nu åker dom inte isär. Braigt värre!

Håll tummarna för att jag blir frisk över natten!

/e

Men Rut då?

-Men hallå! utbrister ni nu då. Inga bilder på Rut i två hela inlägg. Jaja, vi vet att det egentligen är henne ni vill se. Här kommer därför Ruts dag i bilder.

Jag vaknar och påpekar för pappa att jag har sovit hela natten i bodyn. Knasigt pappa!

Mmmm, dom hära händerna som jag har upptäckt nu, dom är goda minsann.

Okej, morsan och farsan. Nu drar vi till stan, jag är redo!

Jaha, bilen ja... Jag tar mig väl en liten lur då om det går för sig.

Vi går på loppisar med familjen Frykerås och drar en sväng till MAXI. Det är varmt och skönt och solen skiner och jag har min hund på bodyn. Ser du det Maja?

Sen åker vi till farmor och farfar en sväng. Mamma och pappa får grillat och jag äter jag med. Mamma har en störtkul grej hon gör på mig. Hon säger 'knappnosen' med pipig röst och petar mig på näsan. Det är kul! Prova själva!

Nu gör hon det igen. Störtkul verkligen!

Efter det blev jag tvärtrött och mamma och pappa åkte hem och la mig i min sköna säng. Men jag ser redan fram emot imorgon.

/r

Äntligen hemma à la Joakim

Hur man tillverkar en sänggavel:

Tag ett stort eller två mindre stycken träskivor. Joakim har här valt spånskiva, men MDF går lika bra. Såga till dessa i önskad storlek. Våra är 90 cm breda och 100 cm höga. Räkna därefter ut hur stora avstånden mellan knapparna på sänggaveln ska vara. Detta är förstås lite olika beroende på hur många knappar du väljer. Joakim har valt 8 knappar på varje skiva med 15 cm mellanrum. Markera ut detta på en skiva.

Därefter kan du alltid placera ut knapparna på de små markeringarna för att visa din fru hur det kommer att bli.

'Det där blir jättebra' säger hon då.

Tag därefter ut BÅDA skivorna, lägg den som INTE har några markeringar under den som har det och borra hål vid varje markering genom båda på samma gång. På så sätt slipper du mäta två gånger. Smart va!

När du gjort detta skär du till skumgummit så att de passar skivorna. Joakim valde här att limma lite mellan skiva och skumgummi för att undvika att de for runt när han skulle fästa tyget.

När detta är gjort ska tyget fästas. Sträck tyget på bästa sätt, vik in hörnen på ett snyggt sätt och nita fast på baksidan med nitpistol.

Sådär ja! Lätt som en plätt!

Nu ska knapparna dit. Tag en stooor nål och persienntråd och stick igenom de borrade hålen. Drag åt på baksidan så att knapparna åker in i skumgummit så mycket som ni önskar. Knyt persienntråden på baksidan och nita fast knuten i träskivan.

Sådär...

...å dra åt!

Gör ett gäng...

...å gör allahopa!

När du har gjort den ena och svurit över hur persiennsnöret har gjort dina händer svidiga. Gör då den andra också. Då blir det nämligen så här fint. Imponerade? Jojo, trodde väl det!

Vi var ju förstås tvugna att köpa nya lakan när sängen blev så här fin. Dock ligger de i torktumlaren just nu eftersom prinsess-jag vägrar att sova i nya lakan som inte är tvättade. De är nämligen lite sträva mot min prinsesshud. Not very skönt minsann!

/e

Bacillerna konfererar

-Hörrni! Har inte Elin sovit oförskämt bra i tre nätter i rad nu?
-Jo minsann. Efter att hon fick de däringa skenorna kan vi ju inte domna bort hennes händer så mycket längre. Och nu har ju hennes man gått upp på nätterna OCH på mornarna å matat den lilla korven. Å lagat mat och fixat och donat.
-Ja, vi är alltså överens? Hon har vilat länge nog va?
-Absolut! Sätt in förkylningsartilleriet!

Tur att vi har det nödvändigaste hemma iallafall...

/e

Torsdag

Idag har vi hunnit med mycket.

Vi har satt upp garderobsgardinen, eller vad man nu ska kallat.

Joakim är händig och har skruvat upp skenan i taket.

Och voila! Det fina (och mycket manliga) tyget som Joakim blev kär i på IKEA. Ja, vi vet att de måste läggas upp. Vi ska.
Under tiden som vi gjorde detta samt rensade och organiserade alla kläder i garderoben lekte Rut i sin säng.





Storögd förtjusning inför grodan (som Rut låtsas är pappa eftersom den spelar på trumman).

Bästa Erika kom därefter förbi på fika och när hon åkt gick familjen Holm på långpromenad. När vi kom tillbaka var det dags för Rut att bada med sin mamma.







Skönt tyckte Rutis!

Nu sover hon som en stock å vi ska käka middag. Gött!

/e

Finfrukost

Imorse väcktes jag halv nio med en puss. Joakim sa att det var dags att komma upp till honom och Rut. Jag hade sovit hela natten med undantag för när jag knuffat Joakim vaken vid klockan två och klockan sex för att han skulle gå upp och mata. Jag har till och med sovit ganska bra tack vare dessa:
 
Mina nya handledsskydd med skenor i. Värt!

I alla fall... När Joakim väckte mig kom jag upp till detta:

Mysig finfrukost! Och ja, det är jag som har nallat på mackan redan... Å bredvid mig låg den här lilla sockerbiten. Kan det bli bättre?

Tack älskling, du är sötast i världen! Du å Rut förstås :)

/e

Förmiddag med farmor

Idag har mamma varit på Rehab Öst för att få hjälp att fixa till sina händer. Under förmiddagen var Rut på besök hos farmor som har blivit en fena på att fota med sin Iphone. Pappa har kunnat följa förmiddagen med följande bilder.


Farmor och Rut tittar till golfbanan och ser om greenerna är välklippta...


...Rut säger att det ser bra ut.


På den här bilden ska det enligt utsago vara en läskig orm, men pappa kan inte riktigt se den. Den kanske hann undan.

/J

Försvarets?

Är det någon mer där ute som använder försvarets? Då vet ni lika väl som jag att det är stört omöjligt att få tag i på alla dessa Apotek1, Apoteket kronan å allt vad de heter. Det finns visst BARA på apoteket inne i stan och där är jag ju inte allt för ofta... Men! Jag har hittat en ersättare. Eller jag fick en av svärmor för ett tag sedan och idag när mitt vanliga var helt slut tog jag fram den och tittade på ingredienserna. Precis lika samma på pricken!

Sååååå detta...


...ersätts av detta!

Otippat va?

/e

Rut 3 månader!

Idag fyller Rut tre månader! Såhär har hon sett ut fram tills nu:

Fyra timmar gammal:


Ca ett dygn gammal:


Fyra dygn gammal:


Åtta dygn gammal:


En månad gammal:


Två månader gammal:


Och idag, tre månader gammal!




Nu, fika för mor- och farföräldrar och moster Emma. Å så Maja förstås!

/e


Finfrämmat!

Idag fick Rut och jag besök av Pia och Alice. Vi har bland annat:
1. Fikat muffins och munkar


2. Ritat


3. Staplat suddgummin


4. Och posat med Rut...


Tack för trevligt sällskap!

/e&r

Möhippa!

Igår var jag på min kära vän Camillas möhippa. Hon ska gifta sig snart (förstås - varför skulle vi annars ha möhippa kan man ju undra...?). Tyvärr så glömde jag ju förstås kameran hemma, men EN bild fick jag till med mobilkameran...

Vi hämtade upp Camilla och hon fick på sig en fin rosa slöja. Hon fick också en bilnyckel och en kamera och skulle sedan åka runt stan på skattjakt. Vid varje ställe låg en ledtråd som förde henne vidare. Den sista ledtråden ledde henne till en vardagsrumsgolvspicnic i Skärlöta där vi andra väntade:

När picnicen var äten åkte vi till Villa Fridhem på spa. Där fick Camilla en massage och sedan badade vi varm bubbelpool och en mindre varm vanlig pool hela eftermiddagen. Mycket skönt när regnet smattrade mot rutorna! Därefter fixade vi till oss och begav oss till restaurang Meze för god middag. Middagen var sista stoppet och vi åkte därefter hem till våra små barn som väntade på olika håll i stan. (Jag hade tvingat Joakim att skicka en ansenlig mängd mms under dagen så att jag skulle fixa att vara borta från Rut - den var ju första gången... Men det gick bra. Kanske tack vare mmsen?)

Det var superkul att få vara med på din möhippa Camilla! Nu ser vi fram mot bröllopet!

/e




Heldag med Rut - del II

När årets bryggisättning var klar och jag ruskat av mig det värsta av majvädret hade klockan nästan hunnit bli lunch. Det innebar att det var två timmar tills farmor och farfar skulle vara barnvakt medans jag skulle ställa iordning grejerna med mitt band eftersom vi skulle spela på kvällen.

När jag kom tillbaka efter soundchecket hade Rut gjort en mängd roliga saker.


Rut har fått en jättefin Pingudamm som hon kan simma i när hon är hos farmor och farfar...


Rut fattade särskilt tycke för en liten rosa spindel som sprattlade ovanför henne och blev helt exalterad när hon råkade slå till den med handen.


Sen tittade Rut lite på Bambi också, men det tyckte hon var lite läskigt.

Efter det hann vi åka hem till oss en liten stund och tända en liten brasa innan mamma kom och det var dags för mig att åka ut i natten.

/J

Heldag med Rut... eller?

Idag är mamma på möhippa. Då sitter pappa vid rodret hela dagen. Så var iallafall utgångsläget. Dock visade det sig kvickt att en liten påminnelse av granngubben skulle ändra på det. När Elin skulle flytta runt bilarna lite grann på uppfarten (vi gör så ibland, för det är så kul) adresserades hon av vår västra granne. Denna granne har ansvar för båtplatser och bryggor i vårt område. Han erinrade således Elin om att idag var dagen för iläggning av våra bryggor och att det 'alltid är en så förbannat dålig jävla uppslutning av folket'.

Eftersom man vill vara karl för sin kask/vara alla till lags genomgick jag 9:41 en Karl-Bertil Jonssonsk inre kris och såg klockan ticka närmare anvisad tid (10:00). Jag stod och blickade ut över hällregnet med Rut på armen och hon gjorde verkligen själ för sin Judas Priest-bodys titel 'Screaming for vengeance'.

Som den moderna man jag är gjorde jag det enda rätta och ringde mamma.

En kvart senare morrade den röda V8:an in på uppfarten och farmor och farfar kom till Ruts sällskap och min undsättning. Allt var frid och fröjd.

När jag kom ner till bryggplatsen var där en skock morske män med verktyg. Jag försökte smälta in så bra jag kunde i min frus regnjacka och var därför sparsam i mitt användande av min vita iphone. Jag lyckades hursomhelst knäppa tre bilder. De kommer här nedan.


Tingesten till vänster i bild, som ser ut som en gråsten (men förhoppningvis har bättre flytförmåga) är vår båt.


Här är några av männen i gyttjan.


Här är bryggorna.


...å här är lilla Rut.

/J

Mysfaktor

Å just ja! För å höja mysfaktorn ytterligare... Nu eldas det i kaminen också! Men vet ni hur svårt det är å få en bra bild på det hela? Jag orkade inte fixa och trixa iallafall... Första bilden med blixt - för att visa skapelsen. Andra bilden utan blixt - för att visa mysfaktorn.




/e

Fredagsmiddag














Kan man säga annat än mums?

/e

En söt liten korv

Rut pustar ut efter en hektiskt dag. Först sova en timme efter frukost och därefter äta en andra frukost. Åka in till stan och sova i vagnen medan mamman gör ärenden. Bland annat köptes färska räkor och goda ostar i Knäppingsborg. Fredagsmys! Sedan åkte vi till Jurlsa. Rut åt igen och passade sedan på att bajsa mängder. Tacka fan för det när hon inte har bajsat ordentligt på en vecka. Efter det sov Rut en stund hos mormor och en stund hos moster Emma, medan mamman sydde gardiner och plockade ihop lite ved. Rut packades ihop i bilstolen och somnade som en stock i bilen och har nu sovit sedan dess. Man blir trött av att se andra jobba ;)




/e

Morrn pappa!

Rutan vaknade imorse med ett starkt behov av att blogga lite till sin pappa. Hon har tjatat hela morgonen 'Mamma, mamma taa kooort på oss dåååå! Vi måste ju bloooggaaa juuu!'

Så då gjorde jag det. Med en hälsning från Rut (och mig) till hennes pappa.

'Pappa, jag saknar dig! Kom hem nu, det är ju fredag ju! Woohoo!!'






Så, ja... Kom hem alltså. Å det nu! :D

/e

Rut har fått en hatt

Rut fick en hatt av mormor och morfar som varit i Tallinn.

'Ser ni?' undrar Rut






Superfin hatt! Tack mormor och morfar!

/e


Det blir inte alltid som man har tänkt sig

Som jag tidigare har nämnt är Maja här nu. Det innebär lite mer pusslande speciellt på morgonen och förmiddagen. Rut somnade vid sjutiden imorse efter att ha ätit och lekt lite. Eftersom jag inte orkade gå ut med Maja just då, tänkte jag sova en timme och sedan:
1. Gå ut till brevlådan, hämta tidningen och låta Maja kissa medan Rut sov.
2. Äta frukost.
3. Låta Rut vakna och mata henne.
4. Gå ut på långpromenad med Rut och Maja.

Enkelt och smidigt och allt i rätt ordning. Rut sover nämligen ALLTID till nio, tio sådär...

Men inte idag. Istället vaknade jag fem i åtta av att Rut skrek. Hon försökte i princip äta upp nappen när jag försökte stoppa in den så jag fick:
1. Göra mat åt Rut och mata henne. Hon ville dock inte ha så mycket, hon hade nog mest ont i magen.
2. Trösta skrikande Rut.
3. Klä på Rut och Maja.
4. Bära ut vagnen till vägen. (Vår stengård tillåter nämligen inte att man kör med vagnar på den. De riskerar att välta då...)
5. Bära ut Rut och lotsa ut Maja och gå en halvlång promenad.
6. Ställa Rut på farstubron under myggnät och med babywatcher eftersom hon sov så bra.
7. Göra kaffe och börja med frukosten.
8. Bära in gnyende Rut och lägga henne i soffan istället eftersom hon tydligen inte sov så bra som jag hoppats.
9. Äta frukost.
10. Titta på en underbart söt Rut som somnat i soffan.
11. Blogga.

Rut leker efter klockan-sex-matningen. Maja får ryggmassage av Ruts sparkande fötter :)

Nu sover det lilla knytet. Förhoppningsvis hinner jag duscha också. Det vore ju höjden av lyx!

/e

Stackars Rutan

Rut hade ont i magen igår och somnade på sin pappas bröst med tårar i ögonen.







Den söta lilla bäban...

/e

Maja och Rut

Idag kom Maja till oss igen. Hon bor för det mesta hos mina föräldrar nu för tiden, de tycker ju att det är så tråkigt utan henne :p Idag skulle de dock åka till Tallin på kryssning så får Maja vara hos oss. Både Maja och Rut tyckte att det var kul att titta på när jag fixade i köket.



Rut har en bra hårdag :)


Jag har förstått att vissa (läs: min mamma bland andra) helst av allt vill att alla bilder ska vara på Rut. Därför slänger jag hädanefter upp ett par bilder varje gång bara för att. Bra idé?



Nu har det lilla livet somnat. Synd för henne att hon måste kläs på för en promenad. Det tycker hon är skönt dock :)

/e

Världens duktigaste man

Igår fixade Joakim till vår kökslampa. Han köpte ny sladd, kopplade ihop den, vände på kontakten i taket och böjde ut en böggla i lampan. Å nu hänger den där, min fina lampa som jag hittade på loppis för flera år sedan, men som aldrig har passat in tidigare. Yeeeeeyy!






Fint va?!

/e

Sova

Fram tills att vi får upp vår rullgardin får detta vara den nya tekniken.


/e

En produktiv helg...

...mestadels utan kamera tyvärr. Batteriet dog i fredags och eftersom vi inte kan hitta vår laddare efter flytten har vi inte kunnat fixa det. Idag kom dock Ruts farmor och farfar på besök och hade med sig ett nytt uppladdat batteri.

I fredags fyllde Ruts mostrar 30 år och vi var bjudna på kalas. Jag hann ta ett gäng kort innan kameran dog, men bara på Tore... Så här såg han ut när han firade:

'Woohoo å grattis mamma och moster!'

Vi hade planer på att åka in till stan på lördagen, men orkade inte. Vädret var ju inte så härligt heller. Istället passade Joakim på att börja städa ett av våra förråd i boden på tomten. Hon som vi köpte tomten av hade inte städat och rensat innan hon flyttade så det finns en del grejer här ute. Vi har kanske slängt in en del vi med om jag ska vara ärlig... På lördagskvällen gick vi till Olov och Alexandra och grillade.

Idag efter vår sedvanliga morgonpromenad satte Joakim igång med de två resterande förråden och jag städade inomhus. Idag kom nämligen Malin och Sandra, två av mina kompisar från gymnasiet på besök. Rut fick fina gåvor och jag fick en fin blomma.

Tack så mycket söta ni :)
 
På kvällen skulle Rutis bada. Hon skrek som en galning för hon hade ont i magen och blev tyst först när hon fick ligga på skötbordet insvept i handdukar.

Hon tycker om att få fotmassage.

Sedan skulle Rutis somna för kvällen. Det gick mycket bättre när jag la en filt över hennes huvudet...

Nu sover bebisen och Joakim rotar bland alla kläder som han har hittat i förrådet. Det är en del att gå igenom om man säger så. Jag ska inte ens nämna hur många fler par skor han har hittat...

Klädhögen...

Snart kanske vi får sova också :p

/e

RSS 2.0