Nämen Lenny!

Idag har familjen Johansson varit här på besök. Det visar sig att Tore har börjat knäcka extra som stand in.

Tore Johansson?


Lenny Kravitz?

Ja, säg det. Lika som bär. Fattas bara tatuering och piercing.


Rur blev rentav skraj över likheten och sökte skydd hos pappa.

/e

Lördag 2011-10-29





Solig dag i Strandhugget <3

/e

Bad



Rut har varit hemma från dagis i två dagar, men imorrn är det dags igen. Ett kvällsbad för att få bort allt snor och sedan är vi redo - för fotografering på dagis. Det blir spännande!

/e

Uut kan läsa


När man frågar Rut 'Vad heter du?' eller 'Vem är det?' och pekar på henne säger hon 'Dudde'. MEN, när man skriver Rut på ett papper eller ber henne läsa på sina namnnappar och frågar 'Vad står det där?' säger hon 'Uut'.

Hihi! Gulligt att hon kan läsa redan eller hur ;)

/e

Helg!


Torsdag kväll och Rut provar sina nya stövlar. Hon blev nöjd och godkände dom.

Fredag morgon innan dagis. Då måste man mysa framför TVn innan det är dags att göra sig iordning.

Ett hopp fram till söndag morgon och solpromenad i vagnen med en förkyld Rut.

Rut kör en ny rolig grej nu för tiden. Anknäbben kallar vi den.

Pappa och anknäbben Holm.

Eftermiddag och det är dags att rita.

Det är roligt och Rut är ju sååååå söt i tofs :)

Nu är det måndag och Rut är hemma från dagis eftersom hon är så förkyld och lite hängig. HOppas att hon blir bättre snart!

/e

Lacka panel


En del av helgen har vi ägnat åt att lacka panel i sovrummen på övervåningen. Barnrummen och vårt sovrum har panel på väggar och tak och familjens inredningsarkitekt har bestämt att panelen ska vara så gott som obehandlad för att få fram en nordisk känsla. Vi lackar dock för att behandla mot smuts, fläckar samt så att panelen inte ska gulna med tiden. Det ser dock inte lackat ut = mycket bra!

Det var INTE så roligt som det kanske ser ut. Allt ska lackas två gånger och om man svankar så här mycket som jag gör på fotot får man fruktansvärt ont i ryggen. Värt att tänka på till nästa gång alltså.

Joakim in action.

Joakim off action. Sittandes på golvet som vi köpte förra veckan och som vi ska lägga så snart radiatorerna är insatta.

Knuts rum med färdiglackad panel. Ruts rum är också klart. Vårt rum är dock bara lackat en gång. Ryggarna pallade inte mer den här helgen. Vi får viga en kväll åt det istället.

/e

Sockersöt





Rut hittade sockerskålen. Behöver jag säga mer?

/e

Rutmys

Sedan Rut började på förskolan har hon börjat leka mer med 'riktiga' leksaker. En rolig grej är att hon gärna håller på med sin lilla fina docka. Hon matar den, låter den snutta på hennes napp och byter blöja och kläder på den.

Rut och dockan tittar på Pippa på de sju haven.

Dockan skulle idag ha Ruts skjorta på sig.

'Titta här dockan.'

Nu kan vi kolla ordentligt.

/e

Söndag <3

Den här helgen har varit en riktig familjehelg. Spelledigt för Joakim (vilket alltså är lika med sovmorgon för mig :) Även om jag inte sovit längre än till 07.10 trots sovmorgon är det ju värt att slippa gå upp vid det där första 'Pappa? Mamma?' kl 06.08. Idag har vi haft det supermysigt och hunnit med massor. Men främst så har vi varit tillsammans. Det bästa som finns i hela världen.

Frukost hos familjen Holm. Var är Rut nånstans?

Häääääääär! Den lilla nugattidosen till frukostpannkakorna gjorde sitt för energin kan vi väl säga.

Man blir nämligen såhär glad då.

Tidig morgonpromenad runt strömmen. Här matar vi änder. Rut år upp brödet själv. Varför slösa det på fåglar? Observera min superfina jacka som jag fick i födelsedagspresent av Joakim och Rut!

Här följer ett gäng kort på Ruts lek i höstlöven.









Efter lövlekar åkte vi till bauhaus för att köpa lack till panelen. När det var gjort tog vi en sväng till Maxi.

Där bjöd mamma på fika. Världens mest smickrande tuggbild bidde det också.

När vi kommit hem, ätit lunch, sovit middag samt avklarat lite extrajobb för de två som inte sover middag var det dags för en ny rolig grej. Jag fick nämligen en cykel i födelsedagspresent av mina föräldrar. Den invigdes idag efter att Joakim hade satt på barnstolen som Rut ärvt av Joakims kusin Alice.

Cykeln är perfekt och rullade som bara den! Som tur är fick Rut och jag en varsin hjälm av svärmor och svärfar när jag fyllde år så att vi kan cykla säkert. Regnjackan som jag har på mig är också en present av dom. Den fick idag fungera som vindjacka.

Tillbaka från cykelturen!


Läggdags efter en intensiv dag och Rut sparade slatten i sin vällingflaska till bebisen i magen. Idag var första gången som den fick välling genom naveln, tidigare har hon bara tryckt in sin napp och gjort snuttljud. Hur gulligt?

Imorgon är det måndag igen. Inte riktigt jättepepp på det, men det får väl gå. Snart är det helg igen iallafall!

/e

Ruts första ridtur

Idag var vi och hälsade på Joakims morbror med familj. Han har precis gift sig, så det var dags att säga grattis. Rut var nämligen sjuk så vi kunde inte närvara vid vigseln...

Vi tittade också på det dom hade hunnit med att göra med huset sen vi var där sist. De har två stora hundar som tyckte att Rut var den som var roligast att sitta bredvid vid fikat. Undrar varför?

Efter fikat gick vi ut och tittade och klappade på deras hästar. Islandshästar till mammas stora förtjusning! Eftersom mamma tycker att Rut också ska bli en hästtjej var det ju läge att provrida för första gången! Superkul tyckte Rut när mamma ledde runt hästen i hakskägget. Efter ridturen hoppades det studsmatta. Det var nästan lika kul det :)


Minns ni?


Minns ni den här underbara söta lilla godbiten?

Så här stor och fin är hon nu. Världens bästa, finaste och mest underbara.
Åå vad vi älskar henne <3

/e

Målare och kallras

Det har ju hänt lite på övervåningen, men jag har inte riktigt kommit mig för att blogga det...

Vi har haft målare här som har spacklat och satt väv. I vardagsrummet...

... i 'Knuts' rum... (Magens arbetsnamn)

...och  i vårt sovrum. Och förstås också i Ruts rum även om det inte blev fotat.

Därefter målades all väv äggskalsvit.

Eftersom vi har så mycket möbler under renovering fick vi lov att börja möblera direkt. Det blev visst lite fullt här nere.

Vi har äntligen fått tag på en rörmokare som har lovat att komma att dra rör och sätta radiatorer. Han kommer dock inte förrän i november och nu börjar kallraset ner från övervåningen verkligen märkas efter kalla nätter. Tur att mina föräldrar hade ett flyttbart el-element som vi kunde låna. Gjorde stor skillnad redan första natten!

Men inte utan att få upp en brandvarnare förstås!

/e

H-O-C-K-E-Y Hockey!


Ikväll har vi lirat hockey i bästa Barbro Lindgren-stil...


Dock fick pucken gestaltas av en mjukisfotboll istället för en apelsin...


Den var lite svårdribblad...


Det verkar vara bättre hook på den gröna klubban...


...men det fick vi reda ut i eftersnacket...

Gonatt!


Ibland vill Rut sova i docksängen. Då ska hon bäddas ner med dockans täcke och ha gossen och nappen.

Men när mamma säger gonatt och ska släcka ångrar hon sig alltid ;)

/e

Utflykt på födelsedagen

Jag fyllde ju inte år förrän på söndagen och då hade Joakim tänkt att vi skulle åka på en lite utflykt.

Joakim hade spelat på natten och Rut och jag förberedde oss på utflykten genom att prova våra nya hjälmar som vi fick av farmor och farfar i födelsedagspresent. (Rut fick en liten bonuspresent ;) Det var dock inte så lätt att få med oss båda två på samma kort...
 
När det väl var dags att ge sig iväg var Rut trött och ledsen. Hon grät en stund och sedan somnade hon. Innan lunch! Det händer ju aldrig. En liten power nap på två minuter fick dock räcka för sedan var det dags att hoppa i vagnen...

...och promenera vid marmorbrottet! Vi smög förbi en stor svanfamilj med mamma, pappa svan och tre rätt stora ungar. Ni kan se dom skymta långt bak på vattnet. Rut tyckte att det var spännande att smyga på svanarna.

Familjefoto. Inte lätt att pricka rätt här heller.

Rut och pappa i höstlöven.

Äntligen lunchdags! Korv med bröd är det bästa!

Med senap säger pappa.

Det satt en annan familj en bit bort och Rut ville gärna berätta för oss vem av dom som var mamma och vem som var pappa :)


Resten av dagen hade vi mysdag hemma och firade med tårta och god middag.

/e

Kalasbilder

Nu har jag äntligen fått bloggen att funka igen, så här kommer lite bilder från kalaset i lördags. Jag var inte alls flitig med kameran, men fotade lite iallafall. Några bilder är också snodda från svärmor och svärfar :)

Joakim håller sin lilla kusin Jack, två veckor gammal, för första gången. Har ni sett nåt så litet och sött? Man glömmer verkligen bort hur små dom är när dom föds. Rut tittar med spänning på den lilla från farfars famn.

Ruts kompis Livia fikade för fullt med hjälp från mamma Malin.

Rut fikade också för fullt under HELA eftermiddagen. Jag har aldrig sett någon så liten äta så mycket kaffebröd och godis...

Rut, farmor, Jack och Jacks mamma Anna.

Delar av Holms, Froms och Johanssons fikar.

Roligare bilder än så blev det tyvärr inte :p

/e


30 år minsann!

Skulle till att blogga min underbara födelsedagshelg, men blogg.se verkar ha fått spader och alla ikoner är borta. Jag kan således inte lägga upp några bilder i skrivande stund. Det får helt enkelt komma senare. Igår firades det här hemma med öppet hus och både släkt och vänner tittade förbi och firade mig och fikade. Tack alla som kom för att ni kom och firade mig och tack för alla superfina presenter <3 Idag firade jag, Joakim och Rut min födelsedag alldeles själva. På förmiddagen åkte vi ut till marmorbrottet och gick en promenad som avslutades med medhavd kokt-korv-med-bröd uppe på toppen med utsikt över Bråviken. Väl hemma vilade hela familjen en stund och eftermiddagen gick sedan i hemmamysets tecken. Kvällen avslutades med en romantisk middag för två precis efter att Rut hade somnat. Till middag blev det ungsrostade rotfrukter, smörstekt kronhjortsbiff i skivor (vi fick ju en laddning vilt av vår kollega Fredrik när vi gifte oss, men den sparas till speciella tillfällen :), smörstekt sparris och hemmagjord rödvinssås. Det blev mycket gott om kocken själv får sägat :p Nu är det mys i soffan som gäller fram till läggdags! Tack återigen <3 /e

RSS 2.0