Förrådsutgrävning och lite 'imaginary living'



Ute och gräver i förråden. Höstkläderna ligger, inte helt oväntat, längst in och längst ner. Djupt ner under lådor med diverse husgeråd och säckar med skräp.


Äpplen på äppelträdet...


Elin provar äpplen...




Joakim dammsuger i vardagsrummet...


...det går inte jättebra.


/e&j

Jävla byggfelsförsäkringsföretag!

Nu är vi trötta på att vänta! Hur lång tid kan det ta att handlägga ett ärende? Och hur svårt kan det vara att leta reda på ärendet när kunden ringer? 'Jag kan tyvärr inte hitta era papper. Kan ni ringa tillbaka imorgon förmiddag?' NEJ, det kan vi inte! Fatta det! Eller... ja det får vi ju förstås göra, vi har ju inget annat val... Men ändå... Ihhh! Jag blir så arg!

Just nu är alltså försäkringstanten elakare än kommungubbarna. Och då tyckte ändå de på kommunen att vi skulle ha en hiss för vår 30 cm höga trappa... Då förstår ni riktigt HUR dumma de är.

FY för dumma tanter och gubbar som ska försena och krångla till vårt hus. Det måste ju bli klart! Är det inte färdigt till mars vet jag inte vad vi gör...

Håll tummarna för oss!

/e

På husfronten intet nytt

Det har inte hänt ett dugg under veckan. Det enda som hänt är att regnet pölat upp sig på berget. Vi väntar på att kommunen ska åka ut och ge nåt slags klartecken så det kan dra igång. Vi hoppas att grunden börjar läggas under nästa vecka. /J






Schaktning av tomten

När vi hade rivit så mycket vi orkade av huset (vi är då lika med Joakim, hans bror och vår käre vän Olov), satte byggteamet igång med schaktning. Planen var att den befintliga krypgrunden skulle stå kvar och byggas in i den nya krypgrunden. Schaktkillen gjorde därför ett mycket snyggt jobb och gjorde den lilla grunden ren och fin samt fixade till runt om den. När vi efter ett par dagar återigen kom ut till tomten var helt plötsligt hela den gamla grunden borta. "Hmmm" tänkte vi. "Vad kan ha hänt här månne?" Byggaren ringde dock efter någon dag och berättade att det inte gick att spara grunden eftersom den inte satt fast. Huset flöt helt enkelt runt på berget. Vi godtog den förklaringen... Vi visste ju att huset byggdes för hand 1952 av en karl som då köpte tomten. Han gjorde allt själv och var antagligen inte någon byggnadsingenjör av huset att döma... Vi får väl vara glada att det inte rasade ihop innan vi rev det :)













I dagsläget är det allstå här vi befinner oss. Tomten är schaktad och klar och nu väntar vi på att kommunen ska komma och märka ut exakt var huset ska stå. När det är gjort kan byggarna börja med att mura krypgrunden. Vi hoppas att kommungubbarna snabbar på för nu vill vi ha vårt hus!

/e

Rivning av huset

Efter att ha bott i huset i ca en och en halv månad tyckte vi att det var dags att börja riva. Byggaren skulle komma igång i början av augusti och tills dess skulle huset vara borta. Sagt och gjort - vi satte igång att riva. Lättare sagt än gjort ska jag väl säga... Fy vad det är jobbigt att riva hus! Det trodde jag aldrig :P Och då gjorde ändå inte jag så mycket. J och hans bror har slitit ryggar och händer av sig och efter ett par veckor var det mesta borta. Äntligen!


Borttagning av takpannor


Huset tömt och avskalat efter bästa förmåga


Grävaren gör grovjobbet


Huset i bitar


Huset som brädhög

/e

Tomten


Tomtens framsida

Tidig vår på tomten. Huset står kvar ännu några månader och vi är förundrade över vilken vacker tomt vi har. Vi märker dock snart att huset inte är så mycket att ha och att allt vi tar in mycket snabbt börjar "lukta hus". Huset som vi tyckte var mysigt från början blev allt mer trångt och luktade allt mer och vi var nöjda med beslutet att riva och inte bygga ut som vi tänkte från början.


Tomtens baksida

Välkommen till min blogg hallon&hus!

Här har jag tänkt att skriva och berätta om bland annat hur vårt nya hus byggs. Vi köpte en tomt med ett litet fritidshus på, vilket vi rev, och nu ska vårt drömhus växa fram. Det är förhoppningsvis klart till årsskiftet och vi får hoppas att det blir som vi tänker oss.

Enjoy!

/e

RSS 2.0