Göte 3 månader <3

Idag fyller vår fina lilla Göte 3 månader. Grattis älskling! Ovan ses en bild när Rut är på pricken lika gammal. Kul va :)
 
/e

Tvättning

Att tvätta kläder här i huset är lite förenat med livsfara. För Ruts leksaker alltså. Nästan jämt smyger hon in någonting i tvättmaskinen, som jag (ja, det är oftast (läs alltid) jag som tvättar) inte ser när jag slänger in tvätten...
Idag var det den stackars lilla vovven som fick sig ett bad.
 
/e

Picknick och fikabesök

Idag har vi mest varit hemma förutom ett litet handlingsbesök på Ica Maxi på förmiddagen. Till lunch picknickade vi tunnbrödsrullar ute på gräsmattan!
Rut
Rut ville ha tunnbröd utan nåt på i sin lilla lunchlåda.
 
På eftermiddagen fick vi finfrämmat av familjen Pelo och familjen Frykerås som kom på fika. Båda familjerna väntar bebis nu i sommar. Det ska bli så spännande att se vad det blir! Kul för oss att få vara hemma samtidigt i höst också, då kan bebisarna leka järnet med varandra ;)
 
På tal om bebisar är här vår lilla söta Göte. Fotografi taget av Rut :)
 
/e

Övning ger färdighet

Idag har det bara rullat på med Ruts potträning! Hon har kissat på pottan massor och när vi var ute på långpromenad sa hon på vägen hem 'Jag är kissnödig, måste kissa i pottan.' Så trots att hon hade blöja på sig höll hon sig i 10 minuter tills vi var hemma och då kom allt i pottan. Till saken hör att blöjan var helt torr, trots att hon hade haft den på under hela jordgubbsplockningen, ett snabbbesök på Bauhaus, 10 minuters sovstund i bilen och 1 timmes promenad. Hur duktigt är det inte att kunna hålla sig då?! Så duktigt att man då får 2 klistermärken!
Titt så fin den börjar bli!
 
/e

Torsdag

Jag har haft lyxen att ha varit på kryssning i ett dygn tillsammans med bästaste Matilda. Superskönt har vi haft det. Sovit länge och hunnit prata till punkt och lite mer därtill. Idag var det dock dags att gå upp med tuppen Göte kl 04.17 så någon invänljning var det inte tal om ;)
 
Förmiddagen spenderades i trädgården. Joakim klippte gräset och jag och Rut rensade ogräs.
Rut gillade armbandet och halsbandet som jag köpte åt henne på färjan. Fina arbetshandskar har hon fått av farmor.
 
Efter lunch åkte vi till Ringstad gård för att plocka jordgubbar. Dom borde ha vägt Rut och inte hinkarna innan plockningen... Först plockade Rut från plantorna, men upptäckte snart att det var smartare att 'plocka' ur min hink. Inte så smart tyckte jag.
Mums!
 
/e

Trappan

Vi är i tapetserartagen kan man lugnt påstå. Joakim hade tänkt ut en plats för ännu en tapet som hittats i boden. Och han har ju så rätt, min fina man. Den verkligen lyfte trappan!
Å, den är så snygg tapeten! Nu väntar vi bara på att vi ska få vårt specialgjorda handledsfäste så att vi kan få upp ledstången. Meckar-Micke (som Rut kallar Micke som ska fixat) har semester i 2 veckor nu så vi får nog vänta ett litet tag. Men sen blir det nya kort när allt är klart!
 
/e

Toalettträning

I början gick toaträningen sådär. Rut var superexalterad och vill gå i trosor hela tiden. Nackdelen var att hon inte alls kände när det var dags att gå... 'Nu kissar jag mamma/pappa!' sa hon, och mycket riktigt, mitt på golvet kom det. Vi avvaktade lite och den här veckan har det gått mycket bättre. Även när hon har haft blöja på sig har hon sagt att hon är kissnödig och då har vi skyndat oss till toan.
Så här många kissningar har hamnat i toaletten (minus de två översta).
 
'När det kommer kiss får jag klistermärke för jag är så jätteduktig' säger Rut.
 
Haha, precis så lilla duktiga sötnosen!
 
/e

Fest hos F&F

Idag blev vi bjudna på kalasgod middag och efterrätt hos barnens farmor och farfar. Rut var supersugen på efterrätt, hon hade pratat om glass hela dagen, men lyckades äta en liten potatis och lite kött innan hon var mätt. (Mätt enligt henne iallafall.) Efter efterrätten gjorde farfar namnlappar med en DYMO-apparat. Alla skulle ha!
Skyltar åt folket!
Och supersmarrig kola-daim-grädd-och-jordgubbstårta! (Tårtvinnaren i nya Buffétidningen. Erkänn att ni också har suktats av den?! ;)
 
Tack för idag!
 
/e

TV-vägg

Vi har länge varit missnöjda med vår TV-vägg där de tidigare hyllorna bara belamrades med en massa skräp, men också var rätt intetsägande. Joakim hade en idé om att återanvända en av de gamla tapeterna som vi fyndat i vår bod. Vi köpte hyllor på IKEA och voila!
Lite skev bild, men såhär ser det ut iallafall. VI är jättenöjda!
 
/e

Kökslampa

Vi är på jakt efter lampor. Inte just en kökslampa, det var det minsta vi behövde, men när vi såg den här kunde vi inte motstå den. Joakim har bytt sladd på den så nu är den som ny!
Hur snygg? SÅ snygg!
 
/e

Midsommarafton

Igår var det midsommar och vi hade familjen Johansson, hunden Maja och moster From på beök hela dagen. Vi åt sillunch, dansade kring midsommarstången på festplatsen, åt god tårta och grillade sedan på kvällen. Mycket mysigt och trevligt!
Och vilken tur med vädret sen då! Vi satt ute hela dagen :)
 
/e

Astrid Lindgrens Värld

Idag har vi kommit hem efter en liten tripp till Astrid Lindgrens Värld. Vi hade hyrt en stuga och bestämt oss för att köra en tvådagars inne på området. På väg ner passade Rut på att spy ner hela sig själv, bilstolen och halva bilen. Två gånger. Vi visste inte riktigt varför, men misstänkte åksjuka och när Rut efter andra gången hävdade att hon mådde bra. 'Jag är inte sjuk mamma' chansade vi och fortsatte. Och det gick vägen. Hon var inte allmänpåverkad av kräkningarna så när allt väl var uppe, moffade hon kex och mådde bra. Nedan följer ett gäng bilder med en och annan bildtext.
Jag mår bra nu mamma!
Ja, en lååååååång bildserie av våra två dagar på äventyr. De små miniatyrhusen var absolut populärast hos Rut. Likaså alla klättergrejer och att lyfta på Lilla Gubbarnas svansar och prutta. Att Maja och gossen blev kräksiga på vägen ner var INTE en favorit. Rut fick klara sig utan gossefilten, men gick runt med en hjälpligt avtorkad och kräksluktig Maja hela dagen. När Rut somnat fick dock Maja bada...
 
Hit åker vi igen!
 
/e

Mamma som liten

När vi var hos mormor och morfar tittade Rut i deras fotoalbum. Hon kom utspringande och skrek 'Mamma, jag såg foton när du var liten!' Och här är jag alltså. Är vi lika?


Gonatt!

Idag har vi varit på utflykt till Ågelsjön (Fågelsjön enligt Rut), men bilder på det kommer imorrn (hoppas jag ;) När det var dags för läggdags nu på kvällen vägrade Rut sin pappas pyjamasförslag och gick istället upp för att hämta själv. Ner kom hon med... Baddräkt och jeanskjol med skärp. Jahopp, sa vi och hjälpte snällt till att sätta på 'pyjamasen'.

Sötnosen!


Eftermiddag hos FoF

Idag, när Rut var på dagis, hade jag bokat in en fot- och benmassage med inpackning. Jag fick nämligen ett presentkort på det när jag fyllde 30 och det var verkligen på tiden att det användes. Göte fick passning av farmor och njöt i fulla drag så jag kunde slappna av riktigt ordentligt. Efter massagen hämtade jag Rut på dagis och vi åkte tillsammans hem till farmor för att hänga lite. Inte så längt efter kom farfar också till Ruts stora lycka. Kanske ännu gladare blev hon när vi åt middsg och såg farbror Jonas bil köra in på uppfarten.

Här följer ett gäng bilder från eftermiddagen:

Göte hänger på altanen.


Och skrattar och är glad!

Där efter tittade Göte och mamma på Rut som badade.


Och tvättade farmors bil.


Sen lekte båda barnen i (på) lekstugan med farfar och Jonas.


Och Göte fick flyga farfars flygplan.

Tack för hjälp och sällskap!

/e

Blöjfri?

Snart blir det pott/toaletträning för hela slanten för Rut. Hon gillar att gå i trosor och nu när Joakim tar semester ska vi ta tillfället i akt när vi båda är hemma. Man får ju reagera rätt fort när det är dags...


Rut <3




Rutan Tutan har letat upp sina gamla hängselbyxor som fortfarande sitter bra om man bortser från längden. Uppvikta funkar dom dock som shorts. Det är ju så roligt med alla fickor. Fina fina stora Rut <3

/e

Göte <3



Göte-Göte (som han kallas här hemma) har ett stadigt tag i Pingus hand när han sover. Vår lilla sötnos <3

/e

Att fota barn





Att fota barn är inte så lätt alla gånger. Speciellt inte två samtidigt varav den ena skriker och den andra ropar 'Aj! Jag får ont i mina öron Göte! Sluuuta skriiiik!'

/e

Plansch!

För rätt länge sen såg jag ett så snyggt mönster på min kompis Sandras blogg. Hon hade lekt fram en serie med ugglor och jag blev supersugen på att få en sådan plansch. Sagt och gjort, efter några varv med förslag från Sandras håll och beslut från familjen Holms håll och sedan lite väntetid på det hade vi äntligen planschen i vårt hem. Tyvärr tog det ytterligare ännu massor av tid från vårt håll innan vi fixade fram en ram och satte upp den. Men nu är den äntligen uppe! En vacker dag ska vi städa lekrummet också så att ni får se allt i sin helhet. Men det får nog vänta tills hela rummet är färdiginrett. Det närmar sig nu när sommarledigheten tar vid och inspirationen flödar :)




Uggleplansch gjord av bästa Sandra Olsén.

Visst är den snygg!

/e

Familjeutflykt!


Idag bar det iväg på utflykt! Stövlar på!

Efter en stunds promenad befann vi oss på Yxbackens topp.

Pappa och Rut på upptäcksfärd. Rut trodde att liften var en linbana och ville att vi skulle lyfta upp henne. Lite sur blev hon allt när det inte gick...

På väg nerför backen för att intaga lite lunch.

Korv med bröd och finfin utsikt!

Jag var också med på ett hörn.

Rut klängde på snökanonsledningarna.

Sen skulle vi ta oss nerför...

Det skumpade lite mycket så Göte fick hoppa ner i bärselen.

Haha! säger Rut, precis som Pippi.

Sen stannade vi vid Lillsjön där Göte skulle äta. Rut badade fötterna bland alla grodyngel. Dom åt på hennes fötter och det kittlade tydligen.

Oj vad många, tyckte Rut.

Rutan och mamma!

Och Göte och pappa!

En riktigt mysig dag bidde det minsann.

/e

Bilder från Kolmården




Jobb

Göte och jag har jobbat i dagarna två. Mycket jobb gjort och mycket kaffe blev det, fast inte för Göte utan för mig och Jenny. Farmor har återigen passat Rutan efter dagis idag. Tack så hemskt mycket för hjälpen!


Kolmården

Idag åkte jag och Göte till Nyköping för att jobba. Rut hade bokat dejt med farmor, men fick imorse veta att även farfar skulle vara med och att de skulle åka till djurparken. Oj så roligt! Det var så roligt att det blev en heldag bland djuren. Rut ville inte ens sova så roligt var det. Hon somnade sedan sött på mammas mage till fåret Shaun efter middag och bad. Nedan följer bilder som mamma och pappa fick till sina telefoner under dagen. Såg de några djur månne? ;)


Fredagsmys

Myset idag bestod av att bygga koja med pappa. Rut kvittrade och var glad och stojig. Annars har dagen spenderats med barnens farmor! Vi har bland annat varit på bibblan, banken, köpt gummistövlar och lekt här hemma. Tack för sällskapet!


RSS 2.0