Frostmorgon


Nu när frosten kommit och lagt sig som tapetklister på vindrutan...


...och det är så roligt att skrapa...


...så är det ju kul att BYGGET iallafall kommit igång!

/J

Elins och Majas helg

Eftersom Joakim har varit borta hela helgen fick Maja och jag klara oss själva...


¤ Långpromenad på fredagkvällen. Check!


¤ Tömning av brevlådan vid tomten samt uppsättning av "Ingen-förbannad-jävla-reklam-tack!"-skylt på lådan. Check!


¤ Långpromenad runt Lövstad på lördagsförmiddagen. Check!
¤ Tuggat sönder en underbar vass-korv. Check!


¤ Frånspringning av matte på söndagsmorgonen samt ifattspringning av bästa kompisen, också han Jack Russel. Check minsann!


¤ Återigen frånspringning av både matte och bästis, samt upphittande av kanin på baksidan av ett hus. Check! (Matte såg varken kaninen eller något blod så vi antar att den överlevde och fortfarande sitter och darrar i sitt lilla hus.)


¤ Långpromenad på söndag eftermiddag med lillebror som sällskap. Check!

Även:
¤ Betalat räkningar. Check!
¤ Tvättat tre maskiner med sängkläder. Check!
¤ Träffat Erika och ätit och sett på film. Check!
¤ Letat ny hundbur. Check!
¤ Sett på TV. Check!
¤ Gått en massa (eller ja, 5 iaf) rastningspromenader. Check!
¤ Saknat Joakim. Tusen gånger om check!

Nu:
¤ Städa. Blä!

/e


Det ska löna sig att vara positiv!

Så mycket för att Joakim vågade vara lite positiv... Bygget är ännu inte igång och det är nästan så att man börjar ge upp hoppet. Eller inte på rikt förstås, men det känns allt lite tungt nu och då. Jag försöker att inte tänka på det à la 'det som man inte tänker på finns inte', medan Joakim gärna räknar ner timme för timme och berättar för mig exakt hur många dagar, timmar, minuter och sekunder som bygget är försenat. Nästa vecka MÅSTE det i alla fall komma igång! Så det så!

Nu är det helg igen och Joakim är på mini-turné i Vadstena och på Öland. Vilket innebär att jag är ensam i TV-sängen hela helgen. Så här ligger jag och tittar på det fantastiska och mycket spännande TV-programmet 'Groomer of the year'. Ett gäng hundtrimmare ska tävla mot varandra i att trimma hundar på de mest konstiga sätt. De började (precis som i alla liknande program) bitcha och gråta redan i första avsnittet. Tror inte att jag kommer att se fler avsnitt i alla fall... Och nu? Jaaaaaa! Djurpoliserna på Animal planet. Woohoo! Mitt bästa! Made my night!

Over and out för idag!

/e


Klimatkompensation med lite amish-style trädfällning...

Varför låta tunga maskiner göra jobbet? Ivriga husbyggare som vi är fick vi idag ett ryck av större modell och beslutade oss att ge oss på några delar av vegetationen på tomten. Eftersom vi inte har EL längre fick vi ta till klassiska metoder. TUR att vi har ett par riktigt schyssta tvåmanssågar i boden. Sedan lien gick sönder hamnar sågarna på plats ett och två av de bästa grejerna som följde med i köpet.


Elin poserar framför den snart avverkade vegetationen med ett modernt trädgårdsredskap...


...som Joakim sedan fick manövrera...


Elin gör sitt bästa fajtingfejs med megasågen i högsta hugg...


...å där var det klart.




Nej, Elin. Äpplena var visst inte godare i september.


Det här är 'efter'-bilden... undrar vart 'före' är...


På tredje plats i bra-saker-som-följde-med-huset-listan... en båt. Vi har länge vetat att, men inte vilken. Idag fick vi reda på att det är just denna vackra farkost som numera räknas till vårt ansenliga fordonsstall.

/j&e

Intermission - i väntan på nästa vecka

Vi väntar på nästa vecka.

Nästa vecka börjar bygget. Så är det bara.

Kommunen har varit ute i smyg och förmarkerat på ett ungefär var huset ska stå. Det sitter nån pinne i en grästuva och mitt i en lerpöl står en tegelsten med signalfärg sprejad på. Det ser lovande ut (borde lägga upp bilder på det). Nu väntar vi bara på ett sista sketet besked så drar det igång. Allt för husgrunden finns redan hos byggarn så det ska bara rassla till när startskottet går.

Här nedan följer några trevliga dokumentationer från en av helgens begivenheter; svampjakt med hund. Sorteras in under fliken 'saker jag aldrig gör om'. /J


Skogs-Pekka...


Sport-Elin och det lilla hundstycket (canis familiaris besvaerlig in extremis)


Såhär såg det ut i en av de ytterst ändamålsenliga pappväskorna efter fem minuter.


Uppsättning av ny brevlåda - Elin i skruvartagen


Elin demonterar den gamla brevlådan...


Joakim håller den nya brevlådan och vaktar skruvarna...


Den gamla brevlådan lossnade...


Elin monterar den nya brevlådan...


Den nya brevlådan är monterad och kattlappen är överflyttad till räcket...


Elin tyckte det var så kul att skruva att hon genast gav sig på att montera dän ett bilbatteri...


Det var tur att Carola Corolla ställde upp med sitt batteri, så Peugeoten fick vara ifred...


Avd. ergonomiska arbetsställningar...


Simsalabim!

36763:-

Det är vad en byggfelsförsäkring kostar. Vi ska inte klaga, nu när vi ÄNTLIGEN fått den, men det motsvarar ju ungefär 2450 stycken påsar Gott & Blandat. Med tanke på att vi förhoppningsvis inte kommer behöva den så är det ju 73472 jenkatuggummin i sjön. Iofs är väl det själva tanken med försäkringar... men ändå!

/j


Den ynkliga lilla trattvovven...


Här är den ynkliga lilla vovven...


...och här är hennes crime scene. Maja har farit omkring i sängen HELA natten och viftat med tratten som en grävmaskin på LSD...

/j

Tack, tack, tack kära 'Bo-garanti'!

Mycket har hänt idag... Och typ inget kul...

Eftersom jag äntligen kom fram ordentligt till vårt älskade byggfelsförsäkringsföretag och faktiskt också fick tag på vår rätta handläggare kändes allting med ens ganska bra. 'Det här löser sig' tänkte jag och förklarade mitt ärende. Jag informerade handläggaren om att hennes kollega hade lovat att hon skulle maila oss, och undrade lite fint om kollegan hade glömt att berätta det för henne eftersom vi inte hade fått mågot mail. 'Nja' sa handläggaren. 'Jag lade på ett brev till er idag'. (Min första tanke här är ju: och varför lägga på ett jävla brev när det går så jävla mycket snabbare att maila? Men så långt hade visst inte de tänkt. Jag menar, man skriver ju inte ner sin mailadress på ansökan för att den ska användas...) Sedan informerade den trevliga och snälla kvinnan mig om att vi tyvärr inte kunde få någon försäkring alls hos dem då vårt byggföretag, enligt deras procenträkning, löpte typ 5 % risk att gå i konkurs inom typ 10 år. 'Skämtar du?!' tänkte jag, men eftersom jag är så snäll och trevlig så höll jag käften, tackade för hjälpen (de svarade ju iallafall den här gången), lade på och sa milt 'idioter' när jag gick ut i lärarrummet för att förklara vårt dilemma för Joakim.

Så, vad göra nu? Vi får se om byggarn kan fixa något. Han skulle ringa dem imorgon... Det brukar visst lösa sig har jag hört...

Just nu sitter jag och lyssnar på stackars Maja som ligger och gnyr berdvid mig. Hon har kastrerats idag och det verkar inte alls vara så skönt. Jag tror att sövningen och det smärtstillande börjar släppa. Stackars lilla vovve... Hon ska ha krage i minst 10 dagar och får inte hoppa upp någonstans alls... Får se hur det går. För tillfället är just det inga problem iallafall...

Nu går jag snart och lägger mig med hopp om en något bättre morgondag.

(Tänker på dig gumman... hela tiden.)

/e


RSS 2.0