Sjukling


Rut är sjuk. Joakim fick åka hem från jobbet i fredags till en liten skrutta med 38.5 i temp. Febern steg snabbt och när jag kom hem kl. 15 hade hon 39.7. Joakim åkte iväg för att spela och Rut ville bara ligga på mammas mage, med ett halvöppet öga på Mamma Mu och Kråkan.

Strax innan kl. 18, efter att ha fått i sig lite nudlar med buljong (som både är goda och roliga att äta = bästa sjukmaten), somnade Rut på mitt bröst.

Hon sov rätt bra under natten, men var het som en liten kamin. När hon vaknade på lördagsmorgonen hade febern dock gått ner till 38. Nu kunde hon till och med sitta på golvet själv och läsa samtidigt som hon tittade på Bamse. Idag har febern gått upp lite mer och Rut är rätt trött och hängig. Hon har iallafall ätit lite och leker lite mellan alla böcker som mamma läser.

Nu hoppas vi att vår lilla snurpa blir frisk! <3

/e

Lättroad?


Titta mamma!

HAHAHAHAHA! Jamen kolla mamma! Roligaste grejen ever!

Vaddå Rut?



Hihihihi! Faffa klipper ju gräset juuu!

Å pappa meeeeed!

Mihihihihihihihiiiii!

/e

Hemma för en dag

Nu när vi båda jobbar och inte har så mycket tid hemma med Rut som vi hade förut blir det tyvärr också mycket mindre att berätta. Jobb, äta, leka lite, sova, jobb, äta, leka lite, sova... och så går det runt. Inte mycket ork och tid över för bloggning alltså. I onsdags var jag dock hemma och var föräldraledig och passade på att fota lite iallafall...

Men Rut? Vad har du på dig?

Vaddå? Kan man inte ha badbyxor utanpå kläderna? Dom matchar ju iallafall mamma. Det är viktigast av allt säger pappa. Sådäså!

/e

Tropicariet

Idag tog vi en sväng till Tropicariet med våra kompisar Malin och Livia. Rut var trött och grinig till en början och tyckte det var hemskt med nappförbudet som de har. De har nämligen lösa apor som gillar att ta nappar. Så fort vi kom in och såg sköldpaddorna gick det dock bra ändå.

Det är svårt nog att fånga en ettåetthalvtåring på kort. Två är näst intill omöjligt...

Oj! De stora fiskarna var roliga!

Titta mamma!

Många fula fiskar blev det.

/e

Vi är med i tidningen Må bra (igen) med Ru...

img_4371 (MMS)

Vi är med i tidningen Må bra (igen) med Rutans lekskåp! Köp och kolla in vetja :) Mycket jobb och lite blogg den här veckan. Återkommer mot slutet! /e


Kast med liten Rut

Ja, bilderna och rubriken får väl tala för sig själva. Kan tillägga att Rut kiknade av skratt :)







/e

Jobb igen

Nu är semestern slut för familjen Holm. Vi har börjat jobba båda två nämligen. Rut har fått plats på förskolan i vårt område, men eftersom det är fullt har de bestämt att den ska utökas med en avdelning till. Avdelningen blir dock inte klar förrän i början av september och Rut skolas in först den 12/9. Fram till dess får vi hjälp av Ruts far- och morföräldrar samt förstås bästa moster Emma och den oslagbara barnvaktshunden Maja. Jag kommer också att vara hemma en dag i veckan fram till inskolning.

Min första jobbdag var inte jättejobbig... Vi paddlade kanot, tränade HLR och badade. Bra start får man väl säga :)

Ruts första dag på jobbet var inte heller jättejobbig ;) En sväng till bibban...

...åka karusell i Vasaparken...

...och rida på en sköldpadda är några av sakerna hon har gjort!

/e

Skänk en slant

Hungerkatastrofen på Afrikas horn är den värsta på flera decennier. Bilderna vi får se på nyheter och i tidningar får mina ögon att tåras och jag mår fysiskt dåligt. Det är svårt att förstå hur vissa människor kan ha det så dåligt ställt, medan vi lever i överflöd här.

Vi är världsföräldrar hos UNICEF och skänker pengar varje månad, men vid sådana här katastrofer känner jag att jag vill göra mer. Jag har därför skänkt en slant till svältkatastrofen på Afrikas horn via Läkare utan gränser. Fördelen med internet är ju att man inte ens kan skylla på att det är jobbigt. Några knapptryck och så har man förhoppningsvis gjort någon skillnad för de små barnen och deras familjer.

Här följer några ställen där du kan gå in och ge något du med.

Läkare utan gränser

UNICEF

Röda korset

Barn som lider är det värsta som finns.
Gör en insats - skänk en slant <3

/e

Heldag med Tore



Idag har familjen Johansson varit här hela dagen och haft roligt med oss. Vi har badat, lekt, ätit, sovit, skrattat åt Maja och pussats. Efter en så lång dag var det dags för Bamse och mys i soffan. Tore är en mästare på att mysa medan Rut har lite mer spring i benen. Hon gjorde dock ett tappert försök att mysa med kusinen i soffan.

/e

RSS 2.0