Pappans hyllning till sin dotter

Före...



Å efter...


/e

Kalajs!

Idag fyller Rutans mostrar 30 år! Hurra, hurra, hurra! Vi ska ut till Jursla och fira, men innan det ska jag och Rut till Rehab Öst i Hageby och kolla upp min förbannade hand. Eftersom handen domnar bort så fort jag har den i någorlunda normalt läge sover jag med den hängande ner på golvet. Det börjar bli aaaningens jobbigt nu. Jag borde antagligen åka till vårdcentralen och kolla upp mitt öra också. Trodde att jag hade nån slags propp i örat och köpte propplösare igår och lät det verka över natten. Nu gör det kanske ännu ondare... Ajrå, vilken miss...

Rutan laddar inför partyt!

/e

Stan och BVC

Idag har Rut och jag varit på BVC. Det var två veckor sedan vi var där och nu är hon 59 cm lång och väger 4535. Hon hade inte gått upp jättemycket direkt, men lite iallafall så det får vi väl vara nöjda med. Vi ska imorgon prova med hennes mjölkmat för att se om hon blir dålig igen. Om hon blir det kan vi få en remiss till barnkliniken och s kan vi få hennes nya mat, som inte är baserad på komjölk, på recept. Maten är nämligen svindyr och som det är nu käkar hon för ca 400 spänn i veckan, och då äter hon lite...

Efter BVC åkte vi ner på stan och gjorde lite ärenden. Jag passade på att käka lunch ute i knäppingsborg och Rut låg och sov i sin vagn. Det var mysigt!

Vi har för övrigt köpt en ny vagn. Vi köpte den på blocket, och den är lite mindre än ett år gammal. För er som vet något om vagnar blev det en Teutonia. Tack Tildis för tipset! Den verkar bra hittills iallafall och den är mycket mer lättkörd än vår förra. Det var en av de sakerna som jag efterfrågade.

Såhär ser den ut utan mjuklift...

Nu mata hungrig bebbe!

/e

Är ni redo?

Är ni redo för en bildkavalkad på den absolut sötaste ungen i hela världen?

Rut har fått nya kläder. Nu är hon ekiperad inför våren.

Nya jeans. Lite stora än, men snart så!

Ny fleecetröja. Precis lagom och redan vagntestad. Fungerade finfint!

Å nämen, en tuff jeansjacka! Rut fick också en scarf och ett par nya strumpbyxor. Det blir bild på det en annan gång!

Nu dags för bildserien!










 

Är det inte det gulligaste ni har sett?

/e

Ojrå

Vi som skulle vara nyttiga... Men kommer svärmor med mördegsrullar med nugatti inuti och florsocker utanpå, ja då måste man få smaka. Man bara MÅSTE.

Faktiskt!

/e

Sista massagen

Idag var vi på vår sista babymassage på familjecentralen i Klocket. Rut gillar massage, men tycker att det är lite knäppt att man ska vara vaken utan att käka. Det är hon inte riktigt van vid. Det har varit jättekul med massagen iallafall och Rut och jag ska fortsätta gå där i en familjegrupp med start den 11 maj. Det ska bli roligt. Än så länge är det bara jag och en till ur massagegruppen anmälda, men förhoppningsvis tillkommer det några fler.

Man blir trött av massage och då är det skönt att sova när man kommer hem. Skönt för mamman också för då får hon äta ;)

/e

Galna gubbar

Rut fick present av Olov och Alexandra igår. Syftet kunde vara att skrämma henne så mycket som möjligt. Tur att lilla Rut är en tuff brud - hon skrattar galna gubbar rakt upp i ansiktet.



Tack söta ni hälsar Rut!

/e

Solbrills

Rutan fick solbrills av Lolle igår. Det passade ju perfekt att solen sken idag så att dom fick invigas.


Sött va!?

/e

Party

Igår var vi på kalas. Ruts syssling Harry hade välkomstfest. Rutan fick fiska fiskdamm och vi fick en alldeles underbart god och fin tårta.


När vi kom hem hade Lolle parkerat sig i vår soffa. Vi grillade och drack vin tills klockan blev halv elva och jag blev så trött att jag var tvungen att gå och lägga mig.

Nu är det morgon och Rutan och hennes pappa ser fram mot en underbar solig dag.







Det här leendet kom med ett högt skratt. Underbart! :D

/e

Stinky

Pyjamasar ljuger aldrig! Det kanske är tack vare den här som Rutan har börjat bajsa varannan dag.


/e

Trött

Rut har haft sitt sedvanliga tjutpass. Hon har också badat och blev nu väääldigt trött...

Hon har en ny mössa som hon får ha på sig så att hon inte ska frysa om sitt nytvättade lilla huvud :)

/e

Idag äre fredag!

Så sa jag varje fredagsmorgon till mina elever varpå de svarade med ett högljutt WOOHOO! Nu får jag säga det till Rut på fredagarna, men än så länge svarar hon inte. Jag får woohooa för mig själv... En av eleverna tyckte dock att woohoo var det första ord Rut skulle lära sig. Jorå, Manne, vi tränar och tränar. I'll let you know!

Imorse låg Rut så nöjd och glad vid sitt babygym medan jag åt frukost och drack kaffe. Hon är så jäkla söt och börjar bli så himla mycket bebis. Hon är med mer och ler massor. Superhärligt!





När Rutis hade lekt klart och jag hade bytt blöja och klätt på henne blev hon såhär trött:

När Joakim kom hem från jobbet hade han med sig en present till Rut. Den var från vår kollega och Joakims mentor Pia. Rutan blev skitglad när hon såg vad det var :)

Jajamensan! Ett par hästsockor som också fungerar som skallror! Värt! Tack Pia säger Rut!

Joakim ville därefter direkt sätta igång att leka hantverkare. Han hade inte ens tid att byta om. Nu skulle vår plåt bakom hällen upp! Det gjorde han bra, limmet höll sig på plåten och nu sitter den där den ska.

Jag satte därefter igång med att göra pizza. Idag firar vi nämligen fyra månader som gifta! Sen är det ju alltid kul när man får använda Kitchen Aiden också :)

Här kan ni se plåten bakom hällen. Fint som snus. Nu fick jag också chans att använda pajkaveln som vi fick i bröllopspresent. Urbra var den minsann!

Jag tänkte vara en sån där bra matbloggare som tar kort i alla moment, men det glömde jag visst bort... Här går vi direkt på den färdiga produkten!

Å gott blev det ska jag säga :D

Nu blir det mys och kanske, kanske lite pyssel här hemma om orken räcker till.

/e

Halleluja

Nu får jag på ringarna igen. I alla fall för stunden, men det är ju värt ändå!

Att det väller över lite runt om får man väl ta?

Nu ska Rutis somna så att jag och Joakim kan sätta oss i soffan under ett täcke och se på ännu ett avsnitt av Millennium på SVT play. Mys!

/e

Piller

Idag hade jag en tid hos reumatologen för att kolla upp om min ledgångsreumatism har kommit tillbaka. Sedan Rut föddes har jag gradvis blivit sämre i lederna och värst är fingrarna på höger hand. För min egen skull bryr jag mig egentligen inte så mycket, jag är mest rädd att fingrarna ska bli så onda och slöa att jag ska tappa Rutan när hon blir tyngre och sprattligare. Sagt och gjort, en tid beställdes och idag gick jag dit. Enligt honom är mina händer drabbade av karpaltunnelsyndrom och proverna visar inga tecken på reumatisk inflammation. Det är jättebra och jag ska fortsätta gå regelbundet så att vi håller koll på att det håller sig borta. Karpaltunnelsyndrom låter ju dock inte så jättekul, men nu förstår jag varför mina händer domnar bort hela tiden. Han skrev ut finfina mediciner till mig - för bara 928 kronor. Rena fyndet tycker jag ju, så nu håller vi tummarna för att händerna blir bättre.

Dyra, men förhoppningsvis verksamma piller.

Rut har fått lite nya kläder. Hon växer så det knakar och även hennes pyamasar börjar knaka snart. Idag har hon en av de nya på sig.

Sötaste ungen i stan? Jajamensan!

/e

Hallen

Hallen ser numera ut såhär:



Snyggt värre! Plattorna ska såpas in 4-5 gånger och jag har nu gjort det en gång. Svettigt, tråkigt och skitjobbigt var det, men bäst för plattorna att de blir snygga om jag ska slita såhär. På torsdag ska hantverkaren komma och foga och sedan är det klart. Typ iallafall... Sedan ska det ju bara sättas lister och en tröskel...

/e

Konversation mellan Rut och Tore


-Hörrö Rut, är det inte nedrans taskigt av våra morsor å bara sätta oss här och sen stå å skratta åt oss?
-Jo, Tore, taskigt så in i bomben enligt min mening.
-Ska vi ta och ställa till med en stor skrikfest för å hämnas tycker du?
-Låter som my kind of plan Tore. Du eller jag först?
-Jag börjar å sen sätter du igång efter några minuter. Vad tror du om det?
-Hah, dom ska få veta att dom lever minsann!

/r&t

Långpromenad

Ingen rast och ingen ro. Idag har Joakim, Peter och Jonas slängt en massa skräp igen. Tomten ser nu nästan ut som den ska - om man gillar stentomter vill säga.




Därefter gick Joakim, jag och Rut på långpromenad - och nu snackar vi LÅNG promenad. Vi skulle gå bort och kolla på ett gäng kossor som Joakim hade sett när han åkte till Skärblacka och slängde skräp. Han erkände dock på vägen dit att han 'nog inte är så bra på att uppskatta väglängder'. Kossorna bodde förbi Skärlunda gård. Förbi Viuddsinfarten och nästan ända vid Skärblackavägen. Men söta var de!

När vi skulle gå hem bestämde vi oss för att testa en annan väg. Om man gick över spåren via bron mot Viudden gick det en grusväg mot Strandhugget bredvid rälsen. Smart, tänkte vi, den tar vi! Skulle vi kanske inte gjort... Promenaden blev helt plötsligt tvåochenhalv timme lång, med två dead ends innan vi hittade en stig som ledde oss hem.

Den andra braiga vägen vi valde... Tur att vi har en offpistvagn. Vägen blev nämligen värre...

Den rätta vägen!

Rutis sov sött hela vägen :)

/e


Dagens outfit


Mina gamla sparkbyxor passar äntligen :)

/e

Glömde säga...

... att det underbart hjärtskärande gulligt att vår älskade Rut ofta inte kan somna utan att vi håller henne i handen. Hjärtskärande gulligt, men ibland jobbigt när jag måste ligga med en hand in genom spjälorna på hennes säng halva natten. Trots det är det självklart värt det och jag skulle göra det hundra gånger om.

Söta Rutis håller handen och somnar som en stock. Bra är att man efter ett tag kan släppa och att hon då sover vidare. Annars är man aningens låst...

/e

Lördag

Idag har Joakim och hans pappa varit duktiga och åkt till tippen med en massa skräp från tomten. Tyvärr tar det ju aldrig slut... Arbetet får fortsätta en annan dag :)

Jag och Rut åkte till Media Markt och bytte vår fläkt som var för bred. Därefter åkte vi en sväng till babyproffsen occh shoppade lite innan vi åkte till Beijer och köpte takplattor till köket.

Efter det tog jag, Joakim och Rut en långpromenad och därefter åkte Joakim till Vadstena där han ska spela inatt. Rut har skrikit i omgångar sedan klockan fem, men har nu somnat. Vi har börjat med en annan slags ersättning som inte är komjölksbaserad för att se om Rut är överkänslig mot mjölk. Än så länge vet jag inte om det är så stor skillnad, men det är nog svårt att säga efter så här kort tid. Det verkar göra susen för hennes bajsande i alla fall... Idag har hon bajsat mängder utan några som helst problem. Det kan ju vara ett steg i rätt riktning :)

Nedan följer en serie bilder på Ruts olika ansiktsuttryck.










Även en Rut måste somna till slut (men bara om hennes mamma plockar upp henne och vaggar och sjunger) och jag kunde plocka upp min tidning och fortsätta läsa.


Nu väntar jag på att hon ska vakna för tredje gången sedan Joakim åkte så att jag kan mata och sedan gå och lägga mig.

Nattinatt!

/e

Diverse

Igår hade Rut och jag finfrämmande. Moster Emma, moster Sara och kusin Tore kom. Vi gick en långpromenad i det fina vädret och käkade lunch.



På kvällen fick vi besök av vänner från Åland och därefter satte jag igång med kvällens projekt: tapetsering. Jag som aldrig hade tapetserat förut skulle helt plötsligt sätta upp tapeter i köket. Tur att man är bra på det mesta, det var ju inga som helst problem.

Tapetseringen var tvungen att göras igår eftersom hantverkarna skulle komma idag. Vår nya bänkskiva skulle också komma och hantverkarna skulle fixa både bänkskivan och kakla köket. Hantverkarna kom klockan 07.30 och då åkte Rut och jag iväg till BVC. Det var dagt för Rutans två månaders kontroll. Hon hade gått upp, men inte så mycket - bara till 4330. Vi diskuterade lite mat och grejer. Hoppas att hon mår bättre i magen snart iallafall. Därefter åkte vi till Ruts mormor och Ruts hund Maja. Maja tyckte att det var roligt att träffa Rutan igen.

Vi gick långpromenad och träffade Majas kompis Atlas. De lekte järnet i Atlas trädgård.

När Joakim kom hem efter jobbet hade hantverkarna mätt fel när de sågade ut hålet för hällen i vår nya bänkskiva. Vilket förstås innebär att fläktkåpan som vi har köpt inte längre passar. Vi fick bege oss direkt till Media Markt för att byta till en mindre. Detta var inte det lättaste (det SKA inte vara lätt för familjen Holm att bygga hus...) och vi fick beställa en kåpa som kommer om 1-2 veckor. Vi skulle då byta ut vår 'gamla', men herr Holm hade ju glömt halva grejen hemma så jag får åka dit imorgon igen... Kul...

Väl hemma fick jag i alla fall se på allt det fina:

Kaminen


Köket



På måndag kommer hantverkarna tillbaka och då ska de foga kaklet i köket samt lägga hallgolvet. De skulle lagt det golvet också idag, men hann inte. De måste också fixa till kaminröret på övervåningen. Eftersom vi ändrade plats på kaminen så var det förstås fel vinkel på röret. Inte alls typiskt...

Imorgon ska vi röja på tomten och göra diverse ärenden...

/e

Kvällens begivenheter


Rapa Tjut-Rut.

Trösta Rut som skrikit sig trött efter maten.

Fundera på hur köket ska fixas.

Och sätta igång med det... Nu ska det 'bara' tapetseras och det ska nog gå bra det med. Tror jag.

/e

Kolik?

Jag misstänker att vår lilla Rut har fått kolik. Inte nödvändigtvis den allra värsta sorten, men ändock. Sedan igår kväll har Rutans gråtande eskalerat och jag har inte kunnat mata ett enda mål utan att hon har gråtit i timmar efteråt. Först trodde jag att det berodde på den nya nappen (och det var kanske den som startade det). Nu har jag gått över till den gamla nappen, men när hon har ätit hälften är det som att det tar stopp och gråten sätter in. Då är hon otröstlig i minst en och ibland upp till fyra timmar. Det är värst på kvällarna, då kan hon hålla på hemskt länge. Kvällarna har varit såhär de senaste veckorna, men det är först nu som det gäller alla mål på dygnet.  

Googlade på kolik och fick bland annat upp:

Symtom
Kolik kan kännas igen på en rad typiska tecken:

*Barnet gråter häftigt, ibland i flera timmar. Gråtattackerna kommer vid samma tidpunkt varje dag, oftast under kvälls- och nattetid. Barnet gråter utan synbar anledning.
*Barnet har ont i magen och drar ofta upp benen mot magen, som i kramp, under koliken.
*När barnet får ont vill det gärna suga och äta, även om det precis har ätit. Kanske för att det misstolkar smärtan för hunger. Här är det lätt att hamna i en ond cirkel eftersom barnet ofta får mer ont i magen om det äter för mycket.
*Mycket gasbildning i tarmarna.

Källa:
http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Kolik/

Och, ja, Rutis passar in på varenda en av symptomen...

Saker som kan hjälpa och lindra kan vara ersättning som inte är baserad på komjölk, magmassage, ordentlig rapning efter varje mål, vyssning och sjungning, vagnpromenad, bilåkning, att sitta upprätt med mera.



Nu har Rut äntligen somnat på sin pappas morgonrock. Imorgon är det jag som ringer till BVC för att få lite råd och tips. Kanske kan vi prova en annan ersättning? Det riktigt skär i hjärtat när ens lilla bebis skriker så här förtvivlat. Något måste man ju kunna göra?

/e



Wierd


En sjuk grej är att jag får in en annan familj på baby watchern (eller vad det nu heter). Idag har ungarna hosta och ropar 'Jaaoo, jaaao' hela tiden. Nu provade jag att ställa in en annan kanal. Det kanske funkar?

/e

Mat och massage

På tisdagar går Rut och jag på babymassage på Klockaretorpets Familjecentral. Det är jättetrevligt och det är kul att lära sig hur man ska massera sin lilla bebis. Eftersom Rutis har så ont i magen så ofta har jag fått mycket tips på hur jag kan massera magen för att det ska bli bättre. Det är också himla bra eftersom vi efteråt sitter och fikar och pratar. Jag får väldigt mycket bra tips och andra infallsvinklar på det som jag upplever är lite knepigt med Rut. Idag tog jag upp att Rut äter så sakta och frågade om någon hade något bra tips. Av en mamma som också matar tillägg fick jag tipset att byta upp mig en nappstorlek så att hålet i nappen blir större. Det kan ju hända att hon får jobba hårt (igen) för att få i sig meten och att det helt enkelt rinner för sakta och då orkar hon inte och somnar till slut. Då kom jag på att jag faktiskt hade köpt nästa nappstorlek redan när vi låg på BB så när jag kom hem plockade jag fram den. Nu ska vi se vad som händer nästa gång vi matar. Det blir spännande!



/e

Dagens arbete

Jag började dagen i hopp om att under förmiddagen kunna skruva fast de sista handtagen på våra nya köksluckor. Rut började dagen med inställningen 'Jag tror jag ska tjuta och knorva hela förmiddagen så att mamma aldrig blir klar med luckorna'. Hon roade sig dock en liten stund med att ligga på fällen och snurra på en bricka i sitt babygym. Det var jättekul att se henne le och roa sig själv. Duktig Rutis!

Luckorna blev klara till slut. Jag är mycket nöjd med resultatet, det är skitsnyggt. De skåp med luckor som fortfarande är vita ska skruvas ner och kasseras... Och diskmaskinen ska få en lucka, men vi saknar skenor till den än så länge... Dessutom väntar vi på vår nya bänkskiva och så ska väggen bakom kaklas. Men sedan är det nog klart!



Efter handtagsuppsättningen fick Rut mat och därefter fick även jag mat - kors i taket. Därefter gick vi en promenad i vårsolen vilken avslutades med en kopp kaffe i trädgården. Eller, ja, stengården kanske vi ska kallat...



Skönt vare i alla fall :) Nu väntar vi på att Joakim ska komma hem!

/e

 

Konversation med Rut

-Mamma, mamma. Var är pappa?
-Men, han har ju åkt till jobbet ju. Det berättade vi ju för dig igår att han skulle göra.
-Gjorde ni? Jaså vad konstigt, det måste jag glömt bort. Men jag saknar ju pappa. Kan inte jag få ringa honom?
-Jovisst, du kan väl använda din fina telefon som du fick av Saga-Li igår?
-Bra idé mamma.

"Riiing riiiing"



-Ja, det är pappa Joakim.
-Hej pappa, det är Rutan. Jag saknar dig. Måste du åka och jobba?
-Ja, tyvärr älskling så måste  jag det, men jag vill hellre vara hemma med dig och mamma.
-Jaa, och vi vill att du ska vara hemma. Mamma säger att hennes frukostmackor inte alls var något goda och trots att det är sol ute känns det molningt och grått när du inte är här. Du kan väl skynda dig hem va?
-Absolut älskade lilla Rut, det gör jag alltid.
-Bra pappa. Jag älskar dig och längtar efter dig!
-Och jag längtar efter dig bebisen.
-Puss puss pappa.
-Puss puss Rut.


Tildis

Idag har vi haft finfrämmande. Bästa Tildis med familj kom och hälsade på. Det var verkligen på tiden, sedan vi slutade jobba ihop har vi setts alldeles för sällan. Det är härligt när man har en sådan fin vän som Matilda, hon är guld värd. Dessutom har hon en alldeles underbar liten flicka samt en mycket trevlig man :)

Saga-Li, Matilda och Rut.

Saga-Li gillar dojjor. Speciellt Foppatofflor.

Saga-Li leker Maja och hämtar Ruts ailien som hennes pappa kastar iväg.



Vi testade lekplatsen vid änden av vår gata. Den fungerade alldeles utmärkt.

Saga-Li och jag kramas.

När familjen gått började Rut å tjuta och mamman var ledsen.  Ja, inte ett öga var torrt. Till och med Foppatofflorna kände sig ensamma och ledsna på bordet där Saga-Li hade lämnat dem.

Tack för en underbar dag!

/e


Två månader!

Igår fyllde Rut två månader. Det firades med kaffe och kaka med mor- och farföräldrarna, farbror och moster. Grattis lilla Rut!

Rutan var uppklädd dagen till ära och sov som vanligt när gästerna kom.


Fikat avslutades med lite sedvanligt arbete. Nu har vi fått upp gardinerna i vardagsrummet.


Efter att gästerna hade gått hem satte vi igång med att göra färdigt luckorna i köket. Rut fick ta på sig arbetskläderna istället för finstassen.

En djurbaserad outfit. Observera de söta mustofflorna som hon fått av sin moster Emma.

Idag kommer Matilda med familj på besök. Äntligen!

/e

Arbete

Det arbetas i det Holmska hemmet. Långt in på natta.



Det är tur att vi har Olov. Den händigaste hantverkarna av dem alla. 

/e

Paus


Den röda lampan lyser. Det betyder att bebisen sover och är tyst. Då passar vi på Maja och jag. Kaffe och ben står på agendan. Joakim är och handlar stackarn.

/e

Mys


Rutan har haft en skruttig kväll igen med skrik och magont, men nu har hon äntligen somnat. Då passar vi på att mysa. För det är det bästa efter en jobbig dag med IKEA och luckor och gångjärn som inte stämmer som det ska. Nya tag imorgon!

/e


Sovlov

Påsklovet gör att man kan vila upp sig lite granna i alla fall. Joamik har varit ledig hela veckan och det gör att vi kan dela på nätterna rakt av. Med det menas att Joakim tar nattpasset och jag får sova ända till klockan sju vissa mornar. Lyxigt värre! Imorse ville Rutan sova i mammas och pappas säng ett slag.


Det visade sig att det var någon mer som ville sova i mammas och pappas säng. I ena änden av sängen såg vi ett par håriga ben sticka upp...

Nämen vad kan det vara?


Ja, titt! Den lilla hunden ville också vara med. Hon fullkomligt älskar att sova under sin mattes täcke och smiter gärna upp framåt småtimmarna när jag antingen inte märker det eller är för trött för att orka bråka. Hon är inte dum hon.

Nu är det kväll och vi ska snart sova igen. Ikväll har Rut haft det jobbigt. Hon har gallskrikit från klockan halv sex och fram till nu klockan tio. Så mycket och så hjärtskärande har hon aldrig skrikit förut. Tillslut fick vi henne att bajsa med hjälp av en termometer. Det kom till och med i sprutformat. Till och med på mig. Joakim kom och torkade på golvet, men höll sig därefter borta. Han tyckte visst att det var äckligt.

Imorgon bär det av till IKEA för diverse inhandlingar. På återseende!

/e

Kaminförberedelser

Idag har arbetet med vår kamin börjat. Två killar har varit här och sågat upp taket och golvet samt lagt vårt fina kakel som kaminen ska stå på. På torsdag kommer de och behandlar kaklet och sätter dit kaminen med alla rör och grejer.




Maja fick för säkerhets skull hållas i koppel under arbetet. Vi orkar inte jaga en galen terrier runt Strandhugget.


Nu sitter vi här i soffan och pustar ut efter dagens bestyr. Rutis har klarat av både babymassage och ett litet bad i badkaret. Joakim har satt upp en massa grejer i badrummet och jag har haft besök av bästa Erika. Mycket trevligt!


/e

Det vackraste i världen

Är när lilla Rut ler.


Eller vad säger ni?

/e

Aprilväder

Igår såg det ut såhär när vi var på promenad:



Och idag när vi vaknade såg det ut såhär:


Usch och fy och blä!

/e

Påskfrukost


Påskfrukost i vårt nya hus. Med ägg och tussilago.


Å Rut sover. Tro't eller ej.

/e

Påskägg nummer 2

Rut fick också ett påskägg idag. Ett stort ett från sin farmor och farfar. Weehoo, vad glad hon blev!


Herrarna Holm bygger ihop påskpresenten.


Och titt så fint! Rut provsitter sin nya stol. (Med lite hjälp av sin pappa.) Stolen går superbra ihop med SMEGen, men tyvärr dog batteriet till kameran och vi kan inte hitta laddaren. Ni får se en annan gång.

Tack så jättemycket farmor och farfar hälsar Rut!

/e

Påskägg

Idag fick jag och Joakim ett påskägg. Dock inte vilket ägg som helst utan ett stort dinosaurieägg. Det kläcktes direkt och ut kom den sötaste lilla dinosaurie man kan tänka sig.









/e

Nuuu ääär det freedaaagsmyyyyys

Det började bra med planer på årets första grillning och vår första egna hemmakväll på 8 månader. Nu skulle det mysas i vårt nya hus! Som vi hade längtat!

Sagt och gjort herr Holm startade upp grillen och tog den obligatoriska ölen. Rutan sov sött.


Frugan hade gjort rotfrukter i ugn, dukat fint och tänt ljus. Mysigt värre. Herr Holm tog det obligatoriska kortet på middagen. Rutan sov fortfarande.


Vi tog en varsin tugga var och utbrast 'Oj, vad gott!'. Då vaknade Rutan... Med ett vrål.


Vi stoppade i nappen och sa 'Tio minuter kan du väl vänta lilla gumman?'. Men icke. Det var inte Rutans plan.


Rutans plan var att låta pappa skära upp sitt kött i bitar och snällt plocka upp den lilla damen. Mamman kastade i sig maten och började därefter mata prinsessan. Räckte det? Ser hon nöjd ut nu när vi har flyttat över vårt fredagsmys till TVn och 'Så ska det låta'?


Tittade ni riktigt noga? Nej, trodde väl det...

Rutan är vaken i allra högsta grad. Hon har inte heller några planer på att sova än på länge.

Så mycket för det fredagsmyset va?! Tji fick vi...

/e

En äkta småbarnsförälder

Jorå, en äkta småbarnsförälder bryr sig inte om att det kommer kräks på tröjan hundra gånger om. Å inte bryr han sig om att tvätta tröjan heller; 'Den blir ju ändå kräksig snart igen'.



/e

Grodan Boll

Rutis leker groda i sin söta grodpyamas som hon fått av sin mormor.



Fast än är hon en ganska stillsam groda...

/e

Rutis softar trots flytt

Rut har inte riktigt förstått att man när man har flyttat inte ska göra annat än att plocka och fixa. Istället bjuder hon över kompisar.


'Hihi, vad roligt å få leka mamma! Men varför sover Tore?'

(Mamman tycker också att det är kul med besök förstås :)

/e


RSS 2.0