Flytt

Som ni kanske förstår är det lite mycket just nu... Vi återkommer!









/e

Riot-Rut


På lördagskvällen bar det av till Ruts farfarbrors födelsedagsfirande i sockersöt klänning från farmor å farfar.


För att kompensera sötchocken från kvällen innan, blev söndagsutstyrseln lite rockigare. På IKEA behöver man vara lite tuff. Förresten, gissa vilken Ruts favoritlåt är med Motörhead?

-Ja just det, 'Born to raise hell'...


Det var en stressig dag för Rut & c:o. Först storshopping på IKEA och sedan avstjälpning av inhandlade varor i vårt nya residens. Därpå ilfärd till helgens andra födelsedagsfirande och efter det tillbaka till huset med ett proviantstopp på Gyldene Måsen på vägen.


Idag, måndag, är det slutbesiktning. Ruts morfar och farfar kommer att närvara vid den och förhoppningsvis påpeka alla synliga och osynliga, tänkbara och otänkbara brister och fel på huset. Vi hoppas att de är på bästa däcksparkarhumör!

/J


Fredag...

...hos familjen holm.

Den som kan gissa vilken dryck som hör till vem vinner nåt fint. (Och, ja, vi håller faktiskt på att flytta... Vi skyller röran i bakgrunden på det.)

/e


Kusin vitamin

Idag har kusin Tore varit och hälsat på. Vi käkade mormors köttbullar till lunch (ja inte bebbarna förstås, de fick mjölk...) och gick långpromenad.


Tore började tyvärr tjuta precis när jag fotade... Rutis sov som vanligt.


Innan det sov han såhär sött!

Bebisarna redo för promenix i det varma vårvädret!

/e


Träning

Rutan har börjat vara vaken lite mer och inte bara när hon äter. Idag tränade vi magliggning. Inte jättepopulärt får man väl säga...






Observera det fina lapptäcket som min mamma sydde åt mig när jag var liten bebis. Observera också den sjukt söta ungen på korten ovan :)

/e

Färdigställande av golvgips

Igår kväll begav sig herr och fru Holm till huset för att skruva i golvgipset, som så utomordentligt hade tillpassats dagen innan. För det jobbet krävdes bara kunskapen om hur man hanterar en skruvdragare, vilket de båda faktiskt kände att de klarade av. Rutans farfar kommenterade dock det faktum att jag satt på arslet och skruvade. Tydligen gör inte hantverkare så...


Men hur gör man då?


Joakim kan visst se hantverkig ut.

I helgen ska det fantastiskt snygga kaklet läggas. Det blir spännande värre!

/e

"Åh, ni fantastiska män, som vet hur man gipsar ett hallgolv!"


Igår var det dags för den fantastiska uppgiften att sätta golvgips i hallen. Här ligger golvgipset i bilen... eller hälften av det iallafall. Den andra halvan sticker ju ut. Konstigt att man ska behöva en lastbil för dessa åtaganden.


När man ska göra såna här saker måste man vara en händig man. Det här är min manligaste pose. Den räckte inte långt, kan tilläggas.


Här är det inte heller särskilt manliga, men brutalt snygga golvet, och 'JA', jag var tvungen att lägga ut en kvadratmeter av plattorna för att se hur det blev. Plattorna har tjockleken av en veritabel gatsten och skulle säkert kunna satt lite färg på Göteborgskravallerna.


Medans jag la ut plattorna och fotade arrangemanget med mobilkameran gjorde min bror grovjobbet. Det är en jävla tur att vi har hans hjälp.


Till det manliga arbetet anslöt sig även vår gode vän och tillika granne, Olov och visade upp sina bästa arbetartag när han med sina bara händer demolerade dörrfodret till förmån för den stundande kakelläggningen. Något som jag helt förbisett och som giiiivetvis kunde ställt till problem i framtiden.

/J

När du saknar ord - säg det med en sång









/e

En hård dag

Pappsen och Rutan är trötta efter en hård dag på riktiga jobbet respektive mat- och sovjobbet.



Mamman är också trött, men vad hjälper det? Nån måste ju blogga't...

/e


Städ och lyft

Idag har vi varit i huset för att städa. Enligt avtalet med Älvsbyhus ska köparen städa huset efter byggarna innan målaren kommer och tapetserar. Sagt och gjort, så var planen. Kruxet med vårt lilla bygge är ju bara att allt ska krångla en aning i alla delmoment. Vi har ju fortfarande två byggkillar från Estland som bor i vårt hus och som inte åker hem förrän tisdag (probably i alla fall, enligt den ena esten...) Idag talade de om för oss att golvet var slut och att det var därför som hela golvet inte var lagt. De pekade också på taket och föklarade att takplattorna också var slut och att det var därför inte heller taket var helt färdigt. Därefter pekade de på golvunderläggsplastgrejen (ni vet) och berättade att det hade tagit slut och att de hade fått åka till Linköping och köpa nytt. Hur tänker Älvsbyhus då kan man ju undra? 'Hörrni, tror ni det här räcker?' 'Äsch, det kan väl inte vara så noga?' Eller...?

Imorgon ska grabbarna i alla fall lägga takpannorna och målaren kommer och tapetserar och lägger de snygga plastmattorna i våra sovrum.Hoppas vi. Vem ska annars göra det? Eftersom de inte var klara kunde vi inte städa så mycket. Vi sopade och ägnade resten av tiden till att bära ut våra fina (och lätta) vitvaror och sätta dem på plats. 


Ser ni diskmaskinen? På plats!


Mikro och ugn. På plats!


Nämen? Vad har Joakim hittat?


Smegen. På plats! Fast det ska ju tapetseras bakom först. Och plasten ska bort... Men sedan!


Tvättmaskin och torktumlare. På plats! Men eftersom de använder vårt tvättrum som kök valde vi att inte ta av plast och grejer.

Det var allt för idag!

/e

Nu är det nära!

Först och främst har Rutis fått ännu två presenter. Den här gången av moster Emma. Två stycken finfina bodies :D Tack moster!



Annars är det mest (ja, förutom Rut och hennes presenter ;) huset som upptar våra tankar. Det är nämligen inte långt kvar nu! Den 30 mars flyttar vi in! JA! Ni läste rätt! Nästa tisdag! Om liiite mer än en vecka! Vad säger vi om det? Jamen woooohooooo förstås!

Idag var vi och hämtade våra nya köksstolar som vi hade beställt.

Fint som snus! För de som snusar i alla fall... Men ni fattar vad jag menar... :)

Dessutom körde vi alla vitvaror, som vi tidigare hade köpt, till huset. (Ett smart svepskäl av Jokaim för att få åka till huset trots att byggjobbarna var kvar månne? Det innebar en hel del tungt bärande, men vad gör man inte?) Byggjobbarna hade fixat en hel del och ska vara klara med allt jobb inomhus senast imorgon kväll. På måndag kommer takpannorna och då ska de lägga dem och sedan lämna huset. På måndag kommer också målaren som ska tapetsera och lägga de snygga plastgolven i våra sovrum. Najs!

Ni får i alla fall en liten visning av hur det såg ut idag.


Vardagsrum. Nu med mittgrejen samt en köksvägg borta och en ny limträbalk som håller upp taket. Hoppas vi...


Vardagsrummet mot andra hållet.


Från hallen och mot köket.


Och en takkupa har vi fått!

Häng med i svängarna nu för de närmaste dagarna kommer det hända grejer. Imorgon till exempel ska vi åka ut och städa upp efter byggjobbarna som har bott i vårt hus i över en vecka. Bara det är ju värt.

/e

 


Jobb... och presenter

Idag har hela famlijen varit och jobbat (ja, inte Maja förstås...). Jag var tvungen att fixa lite grejer eftersom mitt avslut på jobbet blev liiite hastigt. Rut verkade vara ett uppskattat inslag hos elever och personal och kan ni tänka er... Hon fick presenter igen! Märkligt det dära :)

Vi fikade också med arbetslaget och fick träffa Cissis lilla Agnes för första gången. Hon och Rut blir finfina kompisar sedan, det är bara typ 5 dagar mellan dem :)


Rutan och pappsen i verkstan på skolan. Rutan har sina fina kläder från familjen Jensen på sig dagen till ära. De passade utmärkt!


Av min basgrupp fick Rut en fin body, en skruttig liten ailien och ett jättefint kort!

Vi fick presenter av Lilja också. Rut fick en superfin väska och jag fick en megasöt liten kopp. Tack så mycket Lilja! :D


Saga-Li hade tvingat sin mamma Tildis att köpa present till Rut. 'Å jägarns vad gulligt' sa Rutis när hon öppnade presenten. 'Ge Saga-Li en puss från mig!'


Sivan, mamma till en av mina elever, tittade också upp för att ge Rut en liten present... Söta kläder!


Av gulliga arbetslaget fick Rutis en nappbox (ja, eller vad man nu ska kalla det...:) Där ska hon i alla fall ha sina nappar!


Och av chefen samt kollegor fick jag och Joakim en present och ett 'grattis till allt som har hänt det senaste halvåret'. Blir superbra till vår, i nuläget, väldigt skruttiga trädgård. Mycket lämpligt ska ni veta. Tack så mycket!

Risken med det här är ju att Rutan nu blir bortskämd. Men det ska vi väl inte tro va? ;)

Tack så supersupermycket allihopa!

/e&j&r


Kusinbesök

Tore kom och hälsade på en sväng. Han och Rutan vägde nästan exakt lika mycket... sånär som på 50 gram.


Hej svejs säger Tore...


Kusinerna kör kökshäng tillsammans... sovande...

/e

Nämen? En present?

...eller tre... Bara sådär :) Rut fick besök av Kicki Sandberg och fick finfina grejer!



Å sedan kom Maggan och Ruts mamma fick finfina grejer :)



/e


Har ni hört den förut?

Låg och tittade på Rut imorse när jag inte kunde sova. Hon sov och knorrade lite i sömnen. Hon log till då och då när det knep lite i magen, öppnade ögonen och himlade lite med dem och slöt dem sedan igen. Med risk för att verka tjatig, men jägarns vad vår lilla dotter är söt. Hon är så söt att jag skulle kunna äta upp henne (och då vet ni ju alla hur mycket jag gillar söta saker...).

Äta upp henne ska jag inte göra, men väl pussa på henne och krama henne och älska henne hela livet. Och ligga och stirra på henne tills hon själv kan säga 'Meeeeh, åååhhhh, mamma sluta glo på mej!'


Rutis sover i mammas och pappas säng i sin nya sovpåse som hon fick av farmor. Tack farmor! Den är super!

/e


Hos farmor i Klinga

I tisdags var vi som jag nämnt hos Ruts farmor i Klinga. Vi hängde och gick en promenad i det fina vädret.


Farmor kör Rutan.


Vackert väder över skidspåren på Klinga Golfbana.


Fina pappa kom efter jobbet och vi fick god mat (som vanligt :)

/e

3460

Idag har Rut och jag varit på BVC. Å ja, jäklar vad hon har gått upp! Till hela 3460. Då ser man ut så här!




Det är värt en sång tycker jag. Den här sången spelade Joakim jämt för mig när jag var gravid. Nu tillägnas den Rut. Enjoy!



/e

Klingabesök

Så bär det av till Ruts farmor i Klinga. Vi gör en liten avstickare till Kakeldax för att beställa kakel till köket. Spännande!


Rutis hoppar högt av glädje! Eller, ja... men glad är hon i alla fall :)

/e

Gulle-Rut



I söndags var det dags för veckans bad. Rutis njuter av att vara nybadad.

Nybadad och iklädd pyjamas. Och de säger att jag ser ut som en rumpnisse. Vad kan de ha fått det ifrån?


Gäääääsp!


Pappa säger att jag är den sötaste lilla bebisen i hela vida världen. Mamma håller med.


Måndag eftermiddag. Joakim slutade tidigt så att hela familjen Holm kunde gå på promenad.


Måndag kväll. Tjut-Rut är igång. Tur att hon är minst lika söt när hon tjuter.


Måndag kväll. Två minuter efter att Tjut-Rut har fått mat. Skönt att det finns ett botemedel :)

/e


Min man


Är den bästaste, finaste och snyggaste man kan tänka sig i hela vidaste världen.

Rutan och jag saknar dig här hemma!

/e
 

Rutans sång



Och nu: för er som inte vet hur man gör nu... typ Rutans mormor och liknande :P

Sätt på ljudet på datorn. Klicka på en liten högtalarsymbol nere i högra hörnet på skärmen. Se till att högtalarsmbolen inte längre är överkryssad. Tryck sedan på playsymbolen i videon. Voila!

/e

Och nu...

...till det största som har hänt sedan Rutan föddes. Så stort att det måste få ett eget inlägg. Rutan har fått en kusin! Igår kväll föddes lilla Tore. Redan nu tyngre än Rutan med sina 3615 gram :)


Lilla Tore tittar vaket in i kameran.


Familjen Johansson-From.

Jäklar vad de små liven ska leka med varandra när de börjar göra annat än att bara äta, sova och bajsa!

Grattis igen Sara och Fredrik!

/e

Stuff

Ojoj, vad det har hunnit hända mycket. Har verkligen inte haft tid att blogga... Vi får köra en sammanfattning i bilder som vanligt :)


I torsdags var Rutis och jag hos Rutans farmor. Vi fick våfflor och jag fick sova lite. Värsta lyxen! Det tackar vi för :)

Jag åkte också förbi huset en sväng och de hade hinnit med att snickra ihop en farstubro. Förhoppningsvis har de gjort ännu mer nu i helgen. Vi var förbi i fredags också och hittade två ester som skulle tokjobba hela helgen i huset. De hade med en varsin tunn madrass som de skulle sova på... Värt?


Rutis passade på att vara lite söt mellan alla göromål :)


Kommer hon att bli lika söt som sin pappa när hon är två år? (Trots vattkoppor...)


Idag var vi i Klinga och träffade Joakims morbror med familj. Lilla Alice hjälpte till att göra färdigt cheesecaken som Joakims mamma hade gjort.


Alice hade också ritat en massa teckningar till Rut. Jättegulligt :)


Vi fick också jättefina byxor och en jättefin body. Tack så mycket!


Familjen Jensen på fika!

/e


En månad gammal!

Idag fyller Rut en månad! Jäklar vad tiden går fort! Vi har firat med ett hörseltest på sjukhuset och det gick finfint!Godkänd hörsel alltså! I eftermiddag ska vi fira mer med en långpromenad i det fina vädret. Någon present får hon inte, inte just idag i alla fall. Hon får presenter nästan varje dag ändå...

Ruts mormor var i Göteborg i helgen och hälsade på vår vän Kicki. Av henne fick Rutan detta i present:


Gulligt värre :) Och sitta kan hon också! Notera det ;)

Familjens vän Kåsa kom förbi på besök i måndags och av henne fick Rut en fin sommarklänning. Den blir härlig i sommarsolen!


.
Rutan fick present av mormor också, men de kläderna är lite stora ännu. Ni får se bild på det senare :)

Igår kväll kom Viktor och hälsade på. Och vad fick Rut av honom? Jo, present!


Rockkläder till rockbruden!

Nu ska Rutan äta födelsedagsmat! Det blir ersättning av bästa sort. Dessutom för små bebisar med matsmältningsbesvär. Nu ska vi få ordning på hennes lilla mage! 

/e&r 




Tjockis-Rutan

Idag var vi på BVC och vägde Rut. 2995 gram vägde den lilla! Det är ju nästan tre hela mjölkpaket. Ojojojojoj!



/e&r

En underbar helg

Vi startade helgen med en lugn och mysig fredagskväll. Vi laddade för att orka åka till IKEA på lördagen. Om jag orkade vill säga. Joakim höll tummarna hela natten och döm om hans förvåning när vi efter förmiddagslångpromenaden gav oss iväg. Lyckan var total! Vi kollade länge och väl på allt som vi behöver till huset och Rutan njöt i fulla drag av att vara på IKEA för första gången. Hon fick till och med äta i restaurangen.


Pappa fikar och Rutan... ehh... äter.

Ett par ben till Rutans lekskåp införskaffades. Joakim kastade sig över projektet direkt på lördagskvällen till melodifestivalen och godis.

Vi har också varit inne i vårt hus ett par gånger. Nu har Jokaim alltså kunnat fota inifrån och inte bara utifrån. Några hundra bilder blev det allt. Men då har vi ju också allt här på datorn. Nu kan vi planera och tänka ut precis varenda detalj.

Fönstrena i vardagsrummet. Vi får faktiskt en ganska hyfsad sjöutsikt - något som inte syns på kortet.


Hall och kök samt utsikt mot framsidan.

Förhoppningsvis händer det mer den här veckan. Vi hörde det ruktas om någon slags strejk i öst och självklart är det ju ester som bygger på vårt hus... Det skulle kunna förklara varför det inte verkar ha hänt något sedan torsdag förra veckan. Det verkar ju vara typiskt för oss - vi har ju verkligen supertur med vårt husbygge, men vi får hoppas att Älvsbyhus verkligen är sådana slavdrivare som vi har hört att de ska vara. Då ska det nog bli klart i tid ändå ;)

/e


Ensam hemma 1

Det verkar bli någon slags varannan-dag-inlägg nu för tiden. Men det får duga :)

I onsdags var vi förbi huset igen. Vi skulle ju mäta bänkskivan, men när vi kom ut fanns inga byggjobbare på plats och huset var låst. Vi fick nöja oss med att kika in genom fönstrena. Idag slutar Joakim dock skapligt och vi ska åka ut igen för att göra ett försök till samt ta en liten promenad i området. Hoppas det fina vädret håller i sig! I onsdags hade i alla fall takstolarna kommit på plats.


Titt så fint! Men plasttak kanske inte är något att satsa på i längden?


Joakim gjorde tappra försök att fota genom fönstrena :) Ni ser en del kök, en del vardagsrum och en del hall.

Från torsdag förmiddag är familjen Holm med hund ensamma i huset i Jursla till och med fredag. Det blev spännande att se hur det fungerade med hund och bebis utan hjälp för första gången.

Vi fick besök av både moster Emma samt låtsasmoster Erika under torsdagen. Emma hjälpte oss att handla på maxi och passade Rutan när jag lagade mat och fixade grejer. Tack! :D


Emma och Rutis :)


När besöken lämnat oss passade vi på att vila lite. Blir konstigt nog lite lite av den varan... Maja tyckte också att det var skönt.


Rut vilar hos mamma. Hon blir också tjockare och tjockare (även om det här kortet är taget med lite knasigt perspektiv ;) På måndag är det invägning igen! Undrar vad hon väger då? Vågar ni er på lite betting?

Maja har skött sig jättebra nu när vi har varit själva. Rut hade skrik- och bajsfest igår kväll runt 22 och Maja satt vid tröskeln till tvättstugan, där vi har skötbordet, och tittade på och gnällde. Det var som att hon också var ledsen för att det gjorde ont i lilla Ruts mage. Det var första gången som Rut grät så att det kom tårar på riktigt. Stora tårar rullade nerför hennes lilla näsa och kinder berättade pappa, som fick äran att ta hand om det hela, och hon skrek verkligen så att det skar i hjärtat. HOn tycker verkligen inte om att bajsa det lilla livet. Maja tröttnade på gråten efter ett tag och gick upp och la sig för att sova. Sedan sov hon uppe till runt 04.00 inatt då hon kom ner och la sig i mattes säng. När Rut sedan skulle äta vid 06.00 rörde inte Maja en fena utan låg kvar och sov i sängen. Det bådar gott :) Hon låg sedan snällt och väntade medan jag klädde på mig och käkade frukost innan det var dags för långpromenad.


Klä på bebis, klä på sig själv och förbereda hund och vagn är ett projekt i sig... Det gäller att vara strukturerad! Rut sitter nu och väntar på hållplats 2. (Hållplats 1 är köksbordet där overallen tas på.)


Maja väntar på hållplats 3...


...Och så knallar vi i det vackra vädret.

Nu ska vi softa resten av dagen fram till det är dags för nästa promenad!

/e&r


Besök och husbygge

Igår hade jag världens problem med att få igång internet här hemma. Det börjad ju bra när jag utlovade bloggning minst en gång om dagen ;) Idag funkar det dock, så här kommer gårdagens händelser idag istället.


Mamma och bebis matchar dagen till ära :)


Ruts morfar passade på att hålla sitt barnbarn för första gången. Han har varit förkyld och inte velat smitta det lilla livet.

Vid lunch igår fick jag och Rut besök av min kompis Camilla och hennes lilla dotter Tea. Det var supertrevligt! Blev dock inte så lugnt eftersom en viss hund vid namn Maja bestämde sig för att ettåringar säkert är goda och blev helt galen. Ruts mormor fick agera hundhållare och efter ett par timmar lugnade Maja faktiskt ner sig. Nu ska här tränas så att hunden blir besöksvänlig.


En glad Tea käkar.


Rut fick en superfin docka av Camillas mamma. Tack så mycket Annelie! Vad duktig du är :D


Av Tea och Camilla fick Rut tre finfina bodys. Rut (och mamma :) blev överlyckliga!


Maggan kom också förbi för att hälsa på.


Och Rut fick en fin present! Oj, vad vi ska sjunga och ramsa! Tack så mycket Maggan!

Men, nu är ni väl nyfikna på vårt hus va?! Huir har det gått? Har Älvsbyhus hållt det de lovet och börjat smälla upp huset? Joakim gasade hem från jobbet igår så att vi skulle hinna ut till tomten innan det blev mörkt. Det var på håret men vi lyckades. Igår kväll såg det alltså ut så här:


Woohoo! Nu är det bara att flytta in...


Husets baksida...


...som numera har ett alldeles ypperligt stup ner mot Glan. Pappa och Rutis njuter av utsikten!

Idag ska vi åka ut igen och se om de har fått på taket. Vi ska också försöka smita in i huset och mäta bänkskivan i köket. Vi ska beställa en ny och vill gärna ha ett exakt mått. Det vore ju också förfärligt kul att se hur det ser ut inuti. Vi kikade in genom fönstrena igår, men vågade inte gå in...

Återkommer imorgon med nya bilder. (Om jag får igång internetet vill säga ;)

Over and out!

(Och Joakim, Rutis och jag saknar dig något ofantligt!)

 
'Paaaaaappaaaa!' ropar Rutis.

/e&r

Första dagen utan Joakim

Idag har Joakim börjat jobba igen och Rut och jag är lämnade åt vårt öde. (Vi har ju i och för sig hjälp av assistent-mormor :) Joakim fick mig att lova att jag skulle blogga både på förmiddagen och eftermiddagen så att han kunde förlja med i vad som händer här hemma, men det finns inte riktigt tid till det. En gång om dagen kanske jag ska kunna få till i alla fall.

Idag har Rut och jag varit på BVC igen. Hon hade gått upp till modiga 2710 g och 50,8 cm. Både längre och tyngre alltså! Det är vi glada för!

Rutans mamma är glad! (Och lite mörk under ögonen... Vad kan det bero på?)

Annars har vi klarat av en massa ärenden hemifrån. Jag har ringt diverse samtal medan Rut har sovit i soffan bredvid mig.


Mitt jobb...


Rutans jobb...


Snart ska jag gå ut med Maja (som är superladdad) men idag får nog Rutan stanna inne med mormor. Vädret är inte det roligaste... Vi ser fram mot imorgon och resten av veckan då det har utlovats sol. Oj, vad vi ska promenera då! 

Imorgon kommer Camilla och hennes lilla dotter och hälsar på. Ska bli superkul! Dessutom sätts vårt hus upp med start klockan 07.00. Vi återkommer självklart med bilder så fort vi har varit ute!

/e&r

RSS 2.0