Torsdag!


Gomorron hojtar Rut! (Eller, det har hon inte lärt sig än i och för sig...) Hänga på pappas trummor på morgonkvisten är iallafall kul!

Jag och Joakim åkte till ByggMax efter frukosten och Rut fick ha sin kära farmor här. De badade förmiddagen lång och vattenspridaren åkte också på!

Rutan Tutan i sina nya surfshorts... I storlek 62. Är man inte tjockare än så får man nöja sig med bebisshorts för att de ska sitta uppe.

Men oj så fina!

På eftermiddagen kom moster Emma och lekte med oss. Vi gick till lekparken och lekte med vad som borde vara en soptunna. Rolig var den iallafall.

Hmmm... den går visst att stänga också.

Efter middag och kvällsbad hängde vi framför TVn och tittade på Emil och griseknoen. Rut blev nog lite inspirerad av lantlivet för hon tvingade Emma att hjälpa henne på med stövlarna :)

/e


Blåbärspaj

Plötsligt händer det! Att jag bakar alltså. Inte så ofta, men paj går ju rätt fort. Annars är jag mer en laga-mat-människa. Idag gav jag mig iallafall ut på vår tomt för att plocka blåbär. (Hur många kan säga så?! :D)

Ut i skogen! Stövlar på!

Stora fina blåbär.

Sköljning...

...och skjuts ner i pajformen!

Sisådärja! Emma kom på besök och hon älskar ju blåbärspaj :) Byggubbarna blev också bjudna så att de skulle orka jobba klart i värmen. Det hjälpte dock inte... De blev bara tröttare :p

/e

På dagsturne

Idag har vi varit på turne hela dagen och kom inte hem förrän till läggdags. Både mor- och farföräldrarna fick sig ett besök och vi har också tränat på att sätta upp förtältet till husvagnen som ska användas på öland i slutet av juli.

Hos mormor och morfar badade vi. Vi klappade också på sköldpaddor! Joakim fick ha Ruts badbyxor med uv-skydd i på huvudet för att inte bränna sig.







Hos farfar och farmor sprang Rut runt och var så glad och söt som bara hon kan vara! Lilla gulliga busungen!

/e

Orka blogga i värmen? Nääe, som Rut skulle...

img_0866 (MMS)

Orka blogga i värmen? Nääe, som Rut skulle sagt. Vi äter glass och badar istället! /e


Födelsedagspicknick!

Den 3 juni fyllde min fina mamma 60 år och i födelsedagspresent fick hon en picknick med barn och barnbarn! Vi åkte till Valla och gamla Linköping och hade fantastiskt tur med vädret. I Valla är det kul för där kan man titta på djur och leka i en stor lekpark. Perfekt för två små 1 1/2- åringar alltså!

Fina tuppar och höns. Dom kuckelikuade massor!

Delar av familjen From och Johansson beundrar får och hänger.

Rut klappar 'bäääääään'.

Födelsedagsbarnet och Emma picknickar. Vi lyckades hitta bord och bänkar att sitta på. Inte helt fel.

Rut och pappa i gamla Linköping. Rut sitter här i sin nya fina vagn.

Hela gänget minus mig.

En trött Rut som somnat med ett leende på läpparna efter en härlig dag med många roliga upplevelser i bagaget :)

Tack alla för en supertrevlig dag!

/e

Ruts accessoarer



Om Rut får välja (vilket hon oftast får) så ska hennes nya halsband samt hennes tigeröron vara på. Hon försöker sätta på sig öronen själv, men lyckas ofta bara få dom runt halsen. När Maja är här ska Rut också ta hennes korg. Trots att vi tjatar om att 'det är Majas säng' så är den väldans mysigt att hänga i.

/e

Glad midsommar!

Midsommaraftonen har spenderats ihop med farmor, farfar, farbror och vovven. Vi började dagen med sillunch.

Jag fick kokt kyckling, potatis och morötter för dom trodde att jag inte åt sill å sån där vuxenmat.

Men det gör jag ju visst! Gravad lax och löksill är ju rena rama drömmen!

Sen åkte vi till Lövstad slott för att dansa kring midsommarstången. Det var så jäkla mycket folk ska ni veta. Å Maja tyckte att det var jättekul. Hon ville fram till allas picknickkorgar för att äta upp folkets jordgubbstårtor...

Mamma och jag dansade.

Sen dansade jag själv.

Å jag dansade mer.

Jag ville förresten ha mina öron på mig idag. Matchar klänningen fint eller hur?

Farfar, pappa, Maja och jag.

Hihi!

Farmor och jag tittar närmare på dansarna.

Å här nyper jag farmor i örat!

Sen åkte vi hem till farmor och farfar, jag somnade i bilen och dom andra fikade tårta och kaffe.

När jag vaknade fick jag jordgubbar.

Sen lekte vi i trädgårn...

...och pappa kastade mig högt upp i luften.

Efter det tog visst korten slut, men vi åt iallafall en fantastiskt god middag med bland annat grillade lammracks och ungsbakade rotfrukter. Jag var dock inte så sugen utan ville bara ha körsbärstomater...

Tack för en härlig midsommar!

/e

Rut i blåbärsskogen






Vi har ju den stora lyxen att ha skog på nedernedel av vår tomt. En skog som är full av blåbärsris! Idag var blåbären mogna och Rut var inte sen att käka för fulla muggar.

/e

Övervåningen

Det byggs som aldrig förr i det Holmska huset. Inte av oss dock, utan av våra byggubbar! Såhär ser det ut än så länge... Uppdateringen på husfronten ska dessutom blir bättre från och med nu ;)

Vårt sovrum i ena gaveln. Vi planerar att bygga någon slags platsbyggd garderob på sidorna och har därför lämnat öppen en större bit in i kattvinden för att spara utrymme. Gaveln är klädd med spånskivor och tak och snedtak ska vi sätta panel på nu i helgen.

Kort taget från vårt sovrum. Vi ser en bit av allrummet, en pyttebit av det tänkta badrummet här närmast till vänster samt två sovrum i andra gaveln.

Ruts rum är uppreglat och ytskikt ät satta. Vi tänker varva tapet och målning och har därför både spånskiva och panel.

Ruts rum sett från insidan.

Allrummet fotat från trappen. Förhoppningsvis får vi plats med en myshörna :)

Å titt! Vårt nya takfönster som sattes in igår!

Såhär fjuttit ser det ut utifrån, men oj vad ljus och rymd det ger inifrån!

Å här ska Joakim och jag spendera våra kvällar. Sittandes i trappan, tittandes på stjärnorna <3

Vi får väl erkänna att vi mest av allt ser fram mot inredningen av övervåningen. Jag tycker dock att det ska bli lite kul att spika panel i helgen, men inte Joakim inte. Han har klargjort att det bara är designen som lockar. Han får helt enkelt drömma medan han jobbar ;) Vi fick en kommentar i ett tidigare inlägg där Maja, (inte hunden alltså - även om hon kanske borde bry sig mer än vad hon gör...) undrade om inte dammtussarna syns vädligt med vårt mörka golv. Jo, minsann! Men värst är nog vällingfläckar och matklet. Om vi städar ofta trots detta? Icke! Det blir nog inget mörkt golv på övervåningen iallafall...

/e

Lek med trolldeg

Igår kväll var vi på vårt livs första föräldramöte. (Ja som föräldrar alltså - det var rätt skönt att vara på den sidan för en gång skull :) Rut har fått plats på förskolan i vårt område och för att kunna ta in alla som står i kö ska förskolan byggas ut. Vi är superglada över att ha fått plats trots att inskolningen blir rätt sent. Det löser vi med hjälp av Ruts snälla far- och morföräldrar som ställer upp i vått och torrt. Vad skulle vi göra utan dem? Självklart ställde de också upp som barnvakt så att vi kunde få gå själva på mötet. När vi kom tillbaka hade Rut gjort något superkul. Hon hade lekt med trolldeg som farmor hade gjort!



Rut och farfar i byggartagen!

Tack för hjälpen!

/e

Brum brum!

Idag har Rut shoppat med sina personal shoppers pappa och farmor. Hon fick bland annat dessa fina gröna jeans och den randiga t-shirten. Halsbandet shoppade Rut själv på H&M. Det bådar gott det här tycker pappa som längtar efter att ha någon bättre än sin fru att shoppa med.

Halsbandet ska vara på när bilen backar!

Bbbbbrrrrrrrrrrrr, låter bilen.

Rut sparkar bilen både framåt och bakåt, men vill ändå att jag ska hålla i snöret ibland. 'Mamma dääär' säger hon och pekar på snöret.

Koncentration är ett måste vid bilkörning.

/e

På festival i Nävekvarn


Men Rut? Vill du inte gå på festival? Näääää!


Men när man väl är på festival är det kul!

Jättekul!

Titta Rut!

Jaa! Titta mamma!

Här är dom! Fredrik Johansson och hundarna.

Det var väl roligt att gå på festival ändå va?

Fast rätt jobbigt ändå...

/e

On eller off

Rut fick den här 'lekparksleksaken' i present för rätt så länge sedan. Den kan låta och spela musik när man trycker på en knapp eller snurrar på karusellen, men rätt snart efter att hon fick den så tystnade den. Vi tänkte väl att batterierna tog slut och har inte brytt oss om att sätta i nya, hon har ju ändå rätt många grejjer som låter... Igår upptäckte jag dock att det visst fanns en liten on/off-knapp på undersidan och nu är leksaken mycket poppis igen.

Igår visade jag hur hennes lilla gosefår kunde åka i rutchkanan och idag tyckte Rut att blomman skulle åka.

Oooooooojjjjjjjj!

Å 'Wwwwwooooooooosch' så var den ute igen!

/e

Klocka!

Rut ÄLSKAR klockor! Många barn verkar ha en släng av klockfascination just när de börjar upptäcka omvärlden, de glittrar ju ofta så fint, men för Rut har det inte gått över. Hon upptäcker dessutom klockor överallt, små som stora. Kanske blir hon urmakare när hon blir stor?

Kocka!

(Fast på den här boken är det inte riktigt rätt, men det kan vi ju inte säga till Rut. Hon vet att klockor kan sitta på armen och självklart tror hon att den vita skjortänden är en klocka...)

Rut var så galen efter klockor idag att Joakim kände sig tvungen att googla på klockbilder. Rut blev tydligen helt till sig och jga fick ett meddelande på jobbet om att 'vi måste nog köpa ett väggur till Rut.'

Kocka, mamma! Jajamensan! En yttepyttig klocka på baksidan av boken.

Kocka! Lennart Hellsing kan inte bara skriva rim och ramsor, han har också med klockor i sin bok.

Å man kan inte gå på Maxi utan att stanna vid klockaffären!

/e

Rut pratar

Rut pratar så mycket nu för tiden. Hon har till och med börjat sätta ihop ord till tvåordsmeningar. Det är jättekul att höra och faktiskt rätt så smidigt att faktikt förstå vad hon menar också.

Det första hon sa för några veckor sedan var 'Hehej mamma!' när jag kom in i sovrummet där hon lekte. Hur glad blir man inte? I förra veckan när hon åt frukt pekade hon på frukten och frågade 'Ä dä?' 'Nektarin' svarade jag, varpå hon pekade på mig och stolt sa 'Där mamma!' Jag blev så glad att hon fick tusen pussar :)

I söndags morse kastade hon sig upp i vår säng där jag låg kvar på morgonen, kröp snabbt som attan fram till kanten, pekade på hundbädden som var kvar sen Maja sov hos oss sist och sa 'Vovve näääe' samtidigt som hon slog ut med armarna i en frågande gest. När jag sedan plockade upp kläder från golvet hjälpte Rut mig genom att plocka ur den igen. (Smidigt värre...) När hon hittade Joakims skjorta sa hon 'Där pappa. Mmmmm' och begravde ansiktet i den.

Är du trött Rut? frågar jag framåt 19-tiden. 'Mmmmmm' svarar Rut och gosar ner sig i gosefilten. Ronja är mysig hon med.

/e

Finklädd för kalas

I lördags var det dags för födelsedagskalas för min mamma som helgen innan hade fyllt 60 år.
Rut hade gjort sig fin i klänning från Daisy Mae design. Tur att hon inte är så tjock flickebarnet, klänningen är i strl 80 och kommer kunna användas ett bra tag till.

Jag och Rut väntar på att pappa ska välja kläder klart (som vanligt ;) och leker lite så länge. Väskan köpte vi på nån affär på Åland och Rut gillar verkligen ett leka med den.

Hon stoppar i grejer och knallar iväg med dem. Därefter stannar hon, plockar ut och plockar i igen.

Mamma och Rut redo för fest!

/e

Rut och osten


Vi var och handlade häromdagen och när vi kom hem tog Rut hand om osten. 'Oooooj, oooooooj' lät det när hon baxade upp den 1 kg tunga osten i soffan och sedan själv kröp upp efter den.

Hur det lät när det var dags för osten att sova i kylskåpet?' Neeeeej, neeeeeeej! Maaaaammaaaaa!'

/e

Fyra år till ända

Igår var det skolavslutning på Kunskapsskolan i Nyköping och det är nu dags för mina fina ungar i 9 vit att gå vidare mot gymnasiet. Men först ett långt härligt sommarlov förstås! Att släppa iväg sina elever efter att ha haft en sån nära kontakt i fyra år känns både sorgligt och roligt. Många tårar fälldes och vi avslutade förstås med ett rungande WOOHOOOOOOOO för att fira att de slutade nian.

Är man fröken (och har skött sig bra ;) kan man få en eller annan present såhär till sommarlovet.

Finfina muggar som jag fick av bästa Lilja och hennes mamma. Lilja som för övrigt höll vad som måste vara världens bästa tal någonsin på skolavslutningen. Jag slutar aldrig att imponeras av den tjejen!
Superfina blommor som jag fick av basgruppen och lite olika elever hit och dit.

Samt ett otroligt fint halsband som jag fick av basgruppen. 9 vit i mitt hjärta <3

Nu är det tamejfan sommarlov! WOOOHOOOOOOOO!

/e

Rut badar hos mormor å morfar

Ännu en varm sommardag. Då ska det badas!

Iiiiiiih! Bara 26 grader i poolen.

Men vi simmar ändå! Pappan och Rut ville aldrig komma upp ur spa't. Här visas ett av tricken från babysimmet. Hänga-kvar-på-pappas-axlar-när-han-simmar-tricket.

Såhär va!

Moster Emma och Rut plaskade runt som bara den.

Rut hade gåshud och skakade, men ville INTE komma upp ur vattnet. Här är hon tvingad till lite värme.

Vi fick påminna Rut om att det var färdigbadat, men simdynan skulle vara på ändå :)

Tack för god mat och trevligt sällskap!

/e

Nya (fast gamla) stolar

Jag har med ljus och lykta letat efter några pinnstolar till Rut. Jag tänkte mig sådana som jag och mina syskon hade när vi var små. Då var det ju helt perfekt att jag hittade två stycken. I mammas och pappas garage dessutom. Så sådär värst långt behövde jag ju inte åka... Stolarna har på senare år använts som några slags målartillbehör och behövde fixas till lite.  

Slipa.

Grundmåla.

Och spraymåla.

Så här fint passar de i Ruts rum.

Roliga att sitta på är de också!

/e

Läsa bok pappa!


Rut gillar ju som bekant att läsa böcker. Hon kommer alltid släpandes på en bok och kryper upp i knät så att man ska läsa för henne. Vi har därför redan gått in på mer komplicerad litteratur.

'Kommunaliseringen av skolan. Vem vann - egentligen?' är numera Ruts kvällslektyr.

/e

Den stora bad-dagen

Idag har Rut förklarat hur resten av sommaren ska se ut. Den ska bestå av bad, bad, bad och åter bad. Rut älskar nämligen att just bada. Vi startade dagen med att hämta Maja i jursla och åkte upp till Ågelsjön för att ta oss en promenad. Rut blev superglad över att se vattnet  och började tjuta så fort vi gick bort från sjön. Självklart skulle fötterna badas och pappa och Maja var inte sena att hänga på.

Maja ville mest bada för att hindra Rut från att bada... Hon tycker att hon ska rädda alla som badar genom att dricka upp hela sjön. Brukar oftast inte fungera så jättebra...

När vi kom hem ville Rut bada i baljan. Först med klänning på...

...och sen utan klänning i skuggan. Dricka vattnet är ju kul...

...precis som Maja som här tillochmed försöker komma i baljan. Här badar Rut i baljan för andra gången. Vi vände ryggen åt henne i en sekund och vips satt hon i baljan med blöja och klänning och allt. Igen.

Hihi! Vad roligt det är att nån vill vara med å leka, tycker Rut.

Rut har tack vare Maja lärt sig att 'koka kaffe' i vattnet. Hon är försigkommen den lilla!

/e

Kolmårdens djurpark

Nedan följer en intervju med Rut Holm som idag har varit på Kolmårdens djurpark för första gången i sitt liv.

-Hej Rut! Vad gör du?
-Jag står i kö. Igen. Det är minsann ingen lätt match att ta sig in på den hära djurparken. Hoppas verkligen det är värt det ska jag säga er.

-Men Rut, var hamnade du nu?
- Hihihihi! Det här känner jag igen! Det är ju Baba! (Bamse - övers. anm.) Det är ju så kul att jag inte ens kan gå framåt utan bara stå här och gapa och stirra och skratta på samma gång.

-Mimimimimimimiiihhhhh! Å vad rooooligt!

-Vem ser vi här Rut?
Jamen det här är ju Lille Skutt ju. Han är rolig han!


-Berätta vad du gjorde sen.
-Efter Bamse gick vi till nåt som hette Barnens lantgård. Åherregud vad många bäääään det fanns där! Överallt  var det bääään. Jag försökte att prata med dom, jamenar bäääää kan ju vem som helst säga, men jag tror inte dom fattade för det. Lite trist att dom inte var så pratglada när jag väl var där tycker jag.


-Men du fick klappa dom iallafall?
-Jaa! Dom var sträva men ändå lena.


-Oj! Inte vågade du väl mata dom ändå?
-JO! Jag är jätteebra på att mata bäääään tydligen.


-Ja, jag ser det.
-Eller hur! Alla bara kom fram till mig och ville ha hö. Jag är nog bäst på å mata.


-Men du Rut, vad händer här då? Ligga ner och äta?
-Ja, alltså, jag var ju rätt trött ändå och korv med bröd är ju rätt lättätet får man väl påstå.

-Det där ser spännande ut Rut. Vad pekar din mamma på?

-På en Grrrrrrrrrrr! Tiger heter det visst. Men JAG säger grrrrrrrrrr.

-Hörrö Rut, inte blev du väl ledsen och rädd för tigrarna?
-Näääää! Mamma gick ju på toa juuuu. Det går ju inte!


-Är du glad nu igen?
-Japp! Mamma är tillbaka och nu tittar vi på delfinerna. Wooooosch säger jag när dom svischar förbi.


-Vad är det här för konstigt?
-Sjölejon och pingviner. Konstigt att pingvinerna inte ser ut som Pingu. Har du tänkt på det förut va?


-Men Rut? Glass? På en torsdag?
-Jag fick faktiskt för mamma och pappa sådäså. Gott var det också! 


-Fick ni med en tigerunge i bilen Rut?
-Åmenåååå, det är ju jag ju. Haha, luring! Jag fick tigeröron av pappa och mamma som present så jag skulle kunna lura alla. Tänk att det funkade ändå!


-Ja, då var det dags för oss att avsluta intervjun Rut. Om du ska sammanfatta din dag med tre ord. Vilka ord skulle du då välja?
- ....
-Rut? Ruuuut? Ruuuuuuuuut?

/e

RSS 2.0