Fredag

Idag har vi hängt med farmor! Göte är sjuk med feber. Nu på eftermiddagen hade han 40.4. Stackars lille plutt!

Hos farmor lekte vi, gick till skogen och plockade ris och mossa och bakade lussekatter!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1317500/images/2012/pic_50b907129606ee4f11f365cc.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1317500/images/2012/pic_50b9074a9606ee4f3b54a558.jpg" class="image">


Dagiskort

På sötnosan!


Bordsskick

Ja. Våra barn är väl inte dom mest belevade vid middagsbordet. Göte har börjat 'prutta' ut mat med munnen och Rut. Ja, vad ska man säga? Hon är Rut helt enkelt.


Pepparkakor!

Idag har det bakats pepparkakor ihop med farmor! Rut ville bara äta degen, men några fick vi ihop iallafall. En plåt tjocka och en plåt brända :)


Juleljus

Igår köpte jag nya adventsljusstakar. Hade egentligen inte tänkt att sätta upp riktigt än, men i den här gråa, regniga skitvädret får man göra vad man kan för att få lite ljus. Och snyggt blev det!


BVC

Idag var det dags för 8-månaderskontroll för Göten. 8860 gram tung och 75,5 cm lång. Lika lång som en genomsnittlig 10-månaders. Det måste vara mina gener som slagit igenom!


Skoj med kussen


En-Erika-och-Elin-dag

Igår hade jag och Erika bokat in en heldag och helkväll! Vi började med hämtning av Erika kl 11 och for sedan till Gibraltar Islandshästar för att rida turridning. En tvåtimmarstur med glögg och pepperkakasstopp! Mycket mysigt! Efter ridning åkte vi hem till Erika för att piffa och tog därefter en taxi ner på stan för middag på Lagerqvists. Supergod mat! En öl på vägen och sen var det dags att gå på vår första hemmafest på många många år. Det var kul det med!


Busfabriken

Busfabriken med kompisarna idag. Klättring, hoppning, åkning och bollhav!


Rut ritar

En fisk som heter Bille och Balla!


Framåt!

De nappfria dagarna går jättebra! Lite tjat i bil och vagn, men annars ingenting. Det går helt över förväntan! Idag sov hon till och med på dagis utan napp! Det trodde vi aldrig :)

Tummen upp för det säger Rut också!


Köksväggen

I söndags lovade jag ju att visa hur kökspysslet blev. Här kommer det!
Fotoramarna är gjorda av washitejp som finns att köpa på pysselaffärer.
 
/e

Hallen

Vi har gjort om i hallen ju! Så här ser det ut nu.
 
Krokar fyndade i boden.
Blomtavlor fyndade på loppis.
Tuppteckning fyndad av Rut.
Turkos vägg med bättre förvaring.
Sopkorgar fyndade på ÖB.
Röd hängare från loppis.
 
Så fint blev det alltså :)
 
/e

Miiiiin naaaaaaaaapp!!!!!!

Rut är en riktig liten nappunge. Hon älskar sin napp över allt annat (typ) och skulle gärna ha den i jämt. Vi däremot tycker inte att hon ska ha den i jämt. Det har dock varit svårt att förhålla sig till nappandet eftersom man ju behöver ha tydlige gränser. När får man ha nappen och när får man det inte? Det går ju inte att få ha den ibland i bilen och ibland inte, ibland hemma och ibland inte, ibland i vagnen och ibland inte. Rut är ju dessutom så verbal att hon kan snacka omkull ett riktigt bra argument och vi har inte riktigt orkat, speciellt inte sedan Göte kom. I lördags fick jag dock nog. Rut hade visserligen ingen superdag - hon hade gått upp klockan fem och inte ätit någon bra frukost - och när vi var på dansen krävde hon sin napp. Jag har bestämt att man inte får dansa med nappen och hon fick den således inte. Resultatet blev en vrålande, gråtande, skrikande Rut som skulle ha nappen. Det hela slutade med att vi åkte hem utan att ha dansat.
 
Igår eftermiddag bestämde Joakim och jag att det var slut på nappandet. På dagtid till att börja med. När vi tog napparna och förklarade läget fick Rut förstås ett hysteriskt utbrott. Det varade kanske en halvtimme, men sen lugnade hon ner sig någorlunda. När hon hade ätit välling på kvällen fick hon välja två nappar att sova med. Imorse när det var dags för frukost fick hon lägga sina två nappar i en påse. Nappåsen skulle sova hela dagen i pappas kassaskåp. Inte så poppis, men nu tjöt hon bara i ett par minuter och mest låtsaswääääää.
 
Hela den här dagen har sedan gått jättebra! Vi har i och för sig hållt oss sysselsatta på måndagshäng i Lindö, men det var bara när hon började känna sig lite bajsnödig som nappen kom på tal. Bilturen på väg hem var dock ingen njutning direkt. Rut tjöt efter sin napp hela tiden, men väl hemma gick det att resonera med henne igen. Hon tjatade varken om välling eller napp och kunde till och med bajsa utan nappen. När det väl var vällingdags fick jag erbjuda det och när vällingen var slut stod hon inte och hoppade efter nappen utan tog lugnt båda napparna i handen och gick iväg. Efter ett tag stoppade hon in den ena, men när jag bad henne att ta ut den när hon pratade var dte inga som helst problem. Vår duktiga stora tjej!
Sista (förhoppningsvis) kortet på Rut och nappen. Väskan skulle hon promt ha med sig igår för hon hade fisksoppa i den. 'Mamma! Pappa säger att jag ser ut som en tant!' sa hon till mig. Javisst! En tant med napp!
 
/e

Sitta själv

Nu kan Göte sitta själv! Mer eller mindre kontrollerat iallafall. Han vippar lite ibland, men vem gör inte det. Han tycker att det är roligt iallafall och är mycket mer nöjd. Han blir fortfarande sur när han ligger ner på mage och inte kan ta sig framåt, så nu väntar vi på ålning för en ännu mer nöjd pojke. Göte har också fått två tänder och har en tredje på väg. Stora killen!
Leksaker med snören på är dom bästa. Ser ni dom små tänderna?
 
/e

Söndagspromenad!


Fix

Nu är det kökspyssel på gång! Förhoppningsvis blir det klart ikväll. Nya bilder kommer då!


Syskon <3

'Jag är bästa vän till Göte.' Så säger Rut ofta. Gullesötafina storasyster. Och Göte - han skrattar så fort han ser sin syster och gör allt för att komma ifatt henne med gåstolen. Gullesötafina lillebror.


Kusin Vitamin


Gull-Göte

Rubriken får tala för sig själv!
 
/e

Söndag 121111 i bilder

Idag spenderades förmiddagen inomhus. Lite hemmapyssel, plockning och lek var det som gällde. När lunchen var äten hade det också slutat regna och då gav vi oss ut på utflykt till kojan bakom stallet.
Rut klättrade på stubbar.
Och så fikade vi. Göten Göt sov under hela utflykten så han fick inte vara med på kort :)
Joakim var friluftsig i sina nya regn/överdragskläder som satt som en smäck!
Joakim och Rut plockade fram Joakims gamla Nintendo efter utflykten.
Och spelade Super Mario Bros!
Medan jag gjorde pizza på bakstenar som Joakim fick i 30-årspresent. Snacka om hit! Dom fick sådär goda bubblor i sig och blev jättespröda och smaskiga!
 
/e

Busfabriken

Idag var det laddat för en riktig tråkdag här hemma. Men det trotsade vi och åkte till Busfabriken med flickorna Pelo istället! Jättekul tyckte Rut och Göte! Göte skrattade högt när han fick åka rutschkana och hoppa studsmatta med mig.


Joakim 30 år!

Idag fyller min älskade man och barnens älskade pappa 30 år! Grattis vår finaste älskling <3


Ny säng

Förra veckan var vi till Ikea och köpte en ny säng till Rut. Efter endel funderande kom vi fram till att vi tyckte att det var smartast att köpa en 90-säng direkt. En av oss får ju plats bredvid (ja typ iallafall) om det skulle vara så och det är ju smidigt. Dessutom samlar vi inte på oss en massa sängar som ska bytas ut helatiden. Den här kan hon ju ha ett tag. Nackdelen med denna är dock att det inte funkar att sätta på en sidobräda så att barnet inte ramlar ut. Rut är så livlig i sömnen så vi har fått gå in och plocka upp henne från golvet om natten. Både en och två gånger. Imorse när jag väckte henne när vi skulle sjunga för Joakim på födelsedagen hittade jag henne sovande med överkroppen in under sängen och bara benen stickandes ut. (Hålet ser ni på en av bilderna) Stackars barn! Nu får vi nog ta och bygga oss en bräda. Några tips på konstruktion?


Häng med Pelosarna

Idag på dan har vi hängt hemma hos flickorna Pelo. Vi har lekt, ätit och myst. Mycket trevligt minsann <3


Kalas

Imorgon fyller morfar år, men firades idag på måndagshänget. God mat och smaskig rulltårta till efterrätt! Mums! Grattis pappa <3 Rut avslutade kvällen med en ridtur på Gullhetta, som var en mycket snäll häst :)


Feber, hosta och röj

I fredags skulle vi åkt till Kolmården, men Göte vaknade med hög feber så vi fick lugnt stanna hemma. Joakim och Rut hälsade på Johanssons en sväng så att Göte fick vila lite här hemma. Febern var borta på fredag kvällen, men både han och jag hostar. Mest på nätterna tyvärr...

Igår var Rut och jag på dans och efter det gjorde vi lite ärenden och köpte korv. gott tyckte Rut!

Idag har vi rensat i carporten och på tomten och slängt två släpor fulla med skräp. Skönt!


Buuuu!

Helgen avslutades hos farmor och farfar där det bjöds på god mat och ost och portvin. Rut och farfar gjorde en otäck pumpa som sattes ut när vi åkte hem!


Ridtur

Idag har hela familjen Holm ridit! (med undantag för Göte som åkte vagn) Mormor och Emma följde med upp för att assistera. Tack så jättemycket för hjälpen. Rut red, matade och klappade hönor och fick en prisrosett! Jag och Joakim red lite längre och Joakim töltade långa sträckor. Jätteduktig var han :)


RSS 2.0