London nästa

Imorrn åker vi till London på bröllopsresa.


Packning. Check.


Pengar. Check!


Pass. Check.


Friskhetsintyg så att den gravida frun får flyga. Check.

Karta till hotellet. Check.

Lista på whisky som ska inhandlas till pappa. Check.


Incheckning online och boardingkort utskrivna. Check.

Hemma igen den 31/12. Seeya!

/e


Julafton på juldagen

Eftersom vi firade jul med Joakims familj i år hade vi bestämt att vi skulle fira lite i Jursla på Juldagen. Vi körde ett julklappsspel och det visade sig att Maja var den stora vinnaren av det hela.







Fantastiskt att man kan bli så glad för lite papper.

/e

Herr och fru Holm!

Nu är det gjort! Nu är vi gifta och det känns fantasktiskt bra! Ännu en pusselbit som faller på plats och trots att vi hade ett alldeles fantastiskt bröllop är det allt efteråt som vi har längtat efter. Att helt enkelt få vara man och hustru (hihi, det låter så roligt :D)!

Bröllopet blev precis som vi hade hoppats på och kanske till och med lite bättre. Själva vigselakten kändes fin och inte alls så hastig som man kan tycka att det ibland är på borgerliga vigslar. Vigsekförättaren läste två dikter och min kära vän Mickis sjöng och Joakims kära vän Fredrik (som dessutom är min kära svåger) spelade gitarr. Sången som framfördes var 'Inunder stjärnor', en dikt av Per Lagerkvist som är tonsatt av 'Bo Kaspers-Bo'. Mycket vackert! Tack så mycket Mickis och Fredda!

Efter vigseln gick vi till Roddklubbens lokal för champagne, snittar och mingel. Det blev mycket lyckat och vi hade jättetrevligt. Ett stort tack till alla som kom och förgyllde vår stora dag. Och ett stooort tack för alla fina presenter - man kunde ju tro att det var julafton :)


På väg i djupsnön.


Ett aningens nervöst brudpar samt vigselförättaren.


Ringen sätts på.


Bröllopskyss


Sång i Rådhuset.


Öppning av bröllopspresenter.

Tack igen!

/Herr & Fru Holm


Idag smäller det!

Nästa gång jag bloggar heter jag Elin Holm. Det ni :D



Nyvaken.
Dagens schema.
9.00 Frisör
11.00 Smink
12.30 Fotografering
14.00 Lunch
14.45 Samling
15.00 Vigsel
Därefter mingel och champagne! (För de som inte är gravida vill säga. Cider för mig...)

Därefter middag på tu man hand för Herr och Fru Holm samt mys på hotellet.
Imorgon Julafton i Klinga.

Weehoo!!

/e

Ojoj

Ojojoj vad man blir trött av att vara gravid. Jag som är van vid att vara igång hela tiden tycker att det känns mycket konstigt att inte orka. Jag vill så mycket men orkar inte helt enkelt. En kort Majapromenad tar liksom musten ur mig och ännu värre är det om man måste göra andra saker också.

Idag har vi varit och tittat på lokalen som vi ska ha vår bröllopsmottagning i. Innan detta tog jag en snabb sväng till polisen för att försöka trolla fram ett pass på två dagar. Vi får väl se hur det går, men håll tummarna vetja! Efter lokaltittningen åkte vi till Maxi för att köpa dukar och kolla på ljus. Jag skulle också träffa bästa Erika där - hon skulle följa med mig och köpa underkläder inför bröllopet samt julhandla inför julmatslagandet. (Joakim gav upp och åkte till sina föräldrar en sväng.) Efter an massa springande på Maxi fick jag skjuts hem och då var det dags att börja packa ihop grejer inför bröllopet, fixa det sista på kläderna, laga mat och gå ut med hunden (tack Jursla för alla backar!).

Och nu sitter jag här - med ont i ryggen och ont i fötterna - men glad för nu kom JOakim hem. Och jag hoppas på fotmassage :)

Kryddar med en bild på knäpphunden. Hon fick vänta utanför medan pappa plockade in i diskmaskinen. Inte alltför glad...



/e

Senaste nytt

Oj, vad tiden går fort. Å inte har jag hunnit blogga något alls... Den här veckan har varit sjuk. Jobbade måndag och tisdag med diverse slappa aktiviteter. Skönt när eleverna kan sköta sig själva. Mitt jobb bestod i att dela ut skumtomtar (jättejobbigt), se till att eleverna såg på film (ännu jobbigare) och sätta en massa betyg (faktiskt jobbigt på riktigt). Till slut var det dock onsdag och vi hade skolavslutning. Nu var det jullov för ungarna! Woohoo!! Vi jobbade torsdag och fredag också, och drog till med en rejäl julfest på torsdagkvällen till råga på allt. Blev alldeles för sent och vi var alldeles för trötta på fredagen. Gjorde lite nödvändigt jobb, men orkade inte så länge utan tog jullov vid tvåtiden. Nu ska vi vara lediga hur länge som helst! Eller till den 4 januari närmare bestämt...

Joakim började sitt underbara jullov med en tenta i spanska klockan 8.00 på lördagmorgonen. Han var verkligen jätteglad och laddad. Kom hem vid tolvtiden bara för att åka till lokalen och samlas inför spelningen i Vadstena på lördagkvällen. Trodde han ja! Vad han inte visste var att spelningen bara var lur - istället blev det svensexa för hela slanten. De gjorde roliga saker som att boxas (Joakim fick stryk), Pain(t) ball (Joakim fick mer stryk), bära på cementblock (Joakim blev trött), spela trummor på stan (Joakim fick skämmas) och åt och drack gott (Joakim blev glad). Kontentan av det hela blev en glad, men trött och mörbultad (och aningens full) Joakim som blev hemskjutsad av sin kära bror kl. 03.00. Idag har han en fruktansvärd träningsvärk och är kanske liiiite bakis. Jag är glad att han överlevde.


Ett fint blåmärke...

Jag blev också bjuden på möhippa igår. Något lugnare dock och det är jag mycket glad för :) Jag fick svara på svåra frågor om Joakim, fick låtsaschampagne, fotmassage och behandling på Söderköpings brunn och middag på samma ställe. En hellyckad afton, jättemysigt och härligt. Tack tjejer! Jag behöver därför inte visa upp otäcka bilder på hur jag ser ut idag :P

Idag fick JOakim sova länge och jag och Maja åkte ut till tomten för att leta efter hans pass i förrådet. Vi ska åka till London på bröllopsresa och man måste visst ha pass när man åker utomlands. Bra att vi är ute i så god tid och verkligen vet var passen är... Jag hittade i alla fall Joakims (men inte mitt) och passade på att gå en promenad i vårt fina område. Oj vad vi längtar ut!




En snötäckt Maja.


Sjöutsikten försvinner visst i snön...

Nu är det bara tre dagar kvar tills vi gifter oss. Vad kul det ska bli! Hoppas bara att snön ligger kvar! Vi har lite förberedelser kvar, men det mesta av det fixas imorgon. Fåt återkomma och berätta vad som händer :)

Nu ligga och vila trasig rygg. (Och kanske blinka till sig lite fotmassage :)

/e

Kärt barn har många namn...

... och det skulle vara jag då.

Den senaste tiden har jag vant mig vid att Joakim kallar mig för tjockis, tjocksmock, gris (ja, jag skulle alltså vara tjock som en), korv, fläskberg med flera fantasirika namn som skulle antyda att jag är, just det ja, tjock. Idag kallade en kollega mig för tjockis och skrattade åt att det är så bra att man någon gång får säga att någon är tjock utan att de blir arga.

(Till saken hör kanske att jag har gått runt med en låda med skumtomtar idag och bjudit barnen på. Och, ja, en och annan slank kanske in i min mun också.)

Det är väl bara att hoppas på att tjocktjatet slutar när ungen har ploppat ut.

Annars fårom akta sig...

/e





Heeeeelg!

Finally! Som vanligt rusar vi runt hektiskt på våra helgen. Men från och med nu ska vi ta det lugnt. Vi har handlat, väntar på mat, ska efter maten griljera julskinka (får bli kvällsmaten) och ska äta godis och se på tv. Heeeeela kvällen. Imorrn ska vi inte göra någonting förutom åka på lussefika hos min syster. Skönt ska det bli att bara ta det lugnt!

Vi håller fortfarande på med bröllopsbestyren och funderar på hur vi ska få till de sista detaljerna. Just nu tränar vi på att knyta knytflugor:



Fint va!

/e

Haha!


Jag fick den önskade fotmassagen...


Joakim avslutade massagen genom att säga 'ring, ring' och svara i mina båda fötter (en rolig liten lek vi brukar köra), Maja som sov i sängen bakom blev galen och hoppade över till soffan och upp på Joakims huvud. Tur att jag hade kameran på magen :p


Hon passade också på att lägga sig på husses rygg och slicka lite i husses söta öron.

Nu sover monstret igen, men hon är extremt lättväckt...

/e

Bröllopsbestyr

Det är inte bara husbestyren som går framåt. Vi ska ju faktiskt gifta oss om nästan två (2!) veckor. Iiihhh, vad roligt det ska bli! Det är en del att stå i och igår hade våra föräldrar föräldramöte för att styra upp det hela. Eller ja, vi sa vad som skulle göras och de fick slåss om vem som skulle göra vad.

Mamma har nu sytt klart min klänning, men den får bli hemlig fram till bröllopet. Fin blir den i alla fall. Idag har vi återigen varit på tygaffären i Söderköping och köpt tyg till en cape som jag ska ha.


Blir det detta månne? Det får också bli en överraskning :)

Idag har jag också varit och provsminkat mig inför den stora dagen:


Lite upppiffad, men ändå naturligt. Vad sägs?

Just nu är det stora bekymret om Joakim ska ha något runt halsen under vigseln och vad det ska vara i så fall. Fluga, kravatt, rosett? Ja, frågorna är många. Vi får se helt enkelt. En kavaj och två skjortor är inköpta i varje fall. Nya jeans och kanske ett par nya stövlar till skogalningen kan också vara på gång. Det är ju kul med helt nya kläder :)

Nä, nu orkar jag inte mer. Fotmassage nästa! (Det nya bästa. Näst efter julmust. Eller före. Eller nä... Eller båda är bästa!)

/e


Sådärja!

Nu börjar det rulla på med husbygget. I onsdags åkte vi på vår lediga eftermiddag från Gamleby till Norrköping för att skriva på fabriksordern. Vi fick göra våra slutgiltiliga val och bestämma var vi skulle ha våra kontaktuttag, tv-uttag, extra utebelysning och sånt. Och eftersom vi gjorde detta innan den 3/12 har vi prelimnär husleverans vecka 9. Det ni! Det är ju över förväntan! Älvsbyhus hade också varit ute med Skanska, som ska spränga, på tomten. Den här veckan ska de boka tid med grannarna för förbesiktning innan sprängning. Sprängningen kommer dock inte att äga runt förrän efter jul och nyår. Det hade ju varit roligt om det hade hänt något på tomten snart, men det är ju skönt att det känns som att det kommer att hända någon gång i alla fall. Det är vi ju inte vana vid...

När vi var och tömde brevlådan på tomten igår hade vi fått ett stoooort och tjockt brev. Det stod följande:


Weehoo, tänkte vi, men blev liiiite misstänksamma när vi såg följebrevet:


Jagmenar. finn 75 fel... Beatrice kan INTE skriva, det är konstaterat... Jag som svensklärare och Joakim som allmän språkpolis vet ju att det INTE går att lita alls på företag som slarvar med språket. (Joakim kunde inte ens boka en bröllopsfotograf, med ett enda stavfel på hemsidan. 'Oproffsigt' var hans kommentar. Jag tänkte att de kanske kunde fota iaf, men icke...)

Värre blev det när vi packade upp färgproverna:


En våtrumsmatta var beställd. Pest eller kolera?


Å plastmatta till sovrummen? Cancer, kol eller livstidslång diarré?


Å just det, våtrumstapet också... Dö direkt?

Vi har också titta på tapeter till hela huset och det ser ungefär likadant ut. Vi har iaf lyckats hitta en som typ är vit... Den får duga.

Men VARFÖR måste allt vara melerat? Kan någon svara på det?

Men vi ska inte klaga... Kul att det händer något i alla fall :P

/e

Gamleby

Idag kom vi hem från Gamleby där vi har varit sedan i måndags. Vi åker dit med våra elever och de jobbar med slöjd och hemkunskap bland annat. En veckas lägervistelse tär på oss stackars lärare och nu är det väldans skönt att vara hemma igen. Synd bara att Joakim skulle åka direkt till Motala och spela... Han hann bara byra skjorta för att sedan slänga sig in i bilen och dra iväg. Synd för mig som är alldeles kramsjuk :(

Vi lyckades ta oss ut och ta en 20 minuters promenad igår när vi hade lite ledig tid. Tog med oss kameran och dokumenterade Gamlebyviken:



Sängarna i Gamleby är INTE som de ska. De kanske tar lite skada av att olika personer sover i dem varje vecka och att de aldrig byts ut. Madrasserna i lärarrummen är som hängmattor och efter första natten var jag helt slut i ryggen. Fick några snälla elever att bära in en extramadrass åt mig och sov därför sedan som prinsessan på ärten. Liksom henne kända jag tyvärr ojämnheterna ändå...


Min obäddade prinsessan-på-ärten-säng.

Kanske är det på grund av sängen som jag är dödstrött? Eller kan det vara på grund av konstant jobb i en vecka? NU ska jag i alla fall sova typ hela helgen och vila upp mig inför alla bedömningar och de ca 800 betyg som jag ska sätta under nästa vecka.


Så det så!

/e

Promenad vid marmorbruket

Förra helgen gick vi en promenad vid marmorbruket. Tog ett gäng kort med nya kameran, men har inte hunnit lägga upp några bilder... Här kommer de i alla fall.


Maja på bänkpromenad med pinne i munnen.


Bråviken i förmiddagsljus (!)


Världens finaste karl


Världens sötaste vovve.


Och så jag i något slags konstigt perspektiv :)

/e

RSS 2.0