Dudde jiida lite pappa!

Vår lilla pratkvarn uttrycker numera klart och tydligt vad hon vill. Hon sätter ihop ord till meningar så att man blir alldeles paff ibland. Igår fick hon  ett nytt favoritord - 'sääkert'. Det gick hon runt och sa hela tiden. Idag sa jag 'Vet du vad' till Joakim, vilket Rut snappade upp. Idag har det därför låtit ' Paaappaa? Vetuva?' 'Vetuva paappaa?' :)

När hon vill göra något sätter hon gärna 'lite' framför. Kanske för att det inte ska låta så jobbigt så att man ska gå med på det...

Dudde jiida lite pappa? Ja, Rut ska få rida lite på hästen.

Galoppigaloppigalopp!

Hästen blev trött. 'Vaaaknaa pappa!'

Hästen är vaken!


Hur kul? Superkul!

/e

Juldag hos Holm


Idag var det julfirardags med familjen From. Rut förberedde sig på förmiddagen genom att hänga med granen i sin nya favoritoutfit.

Vi käkade jättegod middag när familjen hade samlats och efter det vad det dags för kaka och kaffe. Gott tyckte Rut!

Sedan var det dags för (en rätt så hysterisk) julklappsöppning. Tänk er två snart 2-åringar som båda hemskt gärna vill öppna paket, men kanske inte riktigt vänta på att ens det paket de har i handen har öppnats färdigt. Och så en hund på det...

Rut fick fina köksgrejer av moster Emma!

Tore hade också fått ett kök i julklapp och fick också köksgrejer av moster som han invigde i Ruts kök.

Ivar sov typ hela tiden. Söt som socker är han!


Rut fick (bland annat) en sååå fin klänning som mormor har sytt! Spetsen längst ner är från Ruts mormors mormor Hanna Kristina. Visst är den underbar!

En lite sliten Rut posar i sin nya klänning. (De lila tajtsen fick dock vara på under ;)

Nu har Joakim åkt för att spela och jag vilar väl i soffan en liten stund innan jag klappar ihop.

Tack för idag!

/e


Jul hos Holm


Granen kläddes i torsdags kväll. Rut och farmor hade gjort julpyssel som också fick vara med i granen.

Fint!

Vackert ljus i huset kvällen före julafton.


Jag bakade lite julgodis. Mintkulor och kokostoppsgodis. Mums!

På julaftonens förmiddag passade vi på att gå ut och leka lite. Joakim högg ved och fixade med våra fina facklor som jag fick i 30-årspresent. De passade perfekt idag!

När vi kom in degade Rut och Joakim. Pappan gjorde en fin snögubbe med basker.

Rut passade på att ta sig en tugga eller två på osten under lunchen...

När vi kommit in, ätit en lätt lunch, lagt Rutungen att sova middag, duschat och fixat iordning allt såg jag ut så här. Jag fick den här fina tröjan/tunikan i bröllopsdagspresent av min underbara Joakim <3

Därefter kom Ruts farmor, farfar och farbror. Vi åt middag och såg på Kalle Anka och därefter var det dags för julklappar. De flesta var visst till Rut... Rut tyckte att det var jättekul att hämta paket under granen och öppna dem, för att därefter slänga innehållet åt sidan för nästa paket. När vi frågade vem paketet var till läste hon på lappen, sa 'Dudde' och fortsatte.

Rut och farmor öppnar paket. Här i sitt nya hårband. Mycket lila grejer blev det den här julen...

Eftersom Rut sov ända fram till middagen och vi inte väckte henne förrän i sista stund fick hon behålla nattlinnet på hela dagen. Rött och vitt är ju dock som bekant rätt juligt.

Rut fick en tågbana av sin pappas mormor. Den var mycket uppskattad!

Och spis och diskbänk (bland annat) av sin farmor och farfar. 'Dudde ska diska lite' sa Rut.

Fin lila tyllkjol och härliga tofflor var också några av sakerna i paketen. Snygg outfit eller hur?!

När farmor, farfar och Jonas hade åkt slank det sista av vällingen ner till Meckar-Micke och en mycket nöjd Rut somnade rätt snabbt i sin säng. Vi degar fortfarande i soffan, men orkar nog inte vara uppe vidare sent vi heller...

Tack för idag!

/e

God jul!

Idag är det julafton! Den firas hemma med Joakims familj. Mer bloggning kommer senare, men här kommer en bild på den fina granen iallafall :)


Bröllopsdag

Idag firar jag och Joakim tvåårig bröllopsdag! Det är fantastiskt hur fort tiden går när man har roligt <3 Dagen har firats med en tur in till till stan, julstök samt en underbart god traditionsenlig middag bestående av lammracks och rotfrukter i ugn. Gött!


Ivar <3

Nu har vi äntligen varit och hälsat på underbara lilla Ivar. Han har hunnit bli 2 veckor gammal, men vi har varit förkylda och sjuka så vi har inte vågat. För att lyckas hälsa på den här hlegn fick vi kalla in barnvakter till snor-och-host-Rut och åka iväg utan henne. Tore visade som stolt (s)torebror upp sitt lilla underverk <3

Ivar sov när vi kom.

Här fick han ligga hos moster...

...och här håller morbror Joakim.

Nåt knas är det med vår telefon och vissa bilder går inte att rotera. Ni får rotera datorn istället, för det här fotot är så sött. Finaste Torebror med lilla Ivar <3

Snart måste vi ses och mysa igen! Rut ser fram emot att träffa sin lilla (och stora) kusin!

/e

Lila!

Rut är helt galen i lila. Hon vill helst ha bara lila kläder på sig hela tiden, så att klä på henne på morgonen innan dagis kan bli en kamp ibland. Vi har ju liksom inte bara lila kläder... En dag som denna dock, då Rut har varit inne med feber hela dagen (dock mycket mindre än igår kväll!) då får snurpan bestämma själv vad som ska vara på. Hon är lite som sin far och vill gärna byta kläder ofta, men här har hon äntligen bestämt sig. 'Lila, mamma, lila!' 'Jaa, oj vad mycket lila du har på dig Rut!' säger mamman då.

Lila klänning, lila byskor (Rut vänder nämligen på ljuden i x från ks till sk --> Max balja blir Mask balja. Hihi!) och lila skor ärvda av Saga-Li (vars mammas älsklingsfärg också är lila!) Observera det lila usb-minnet i handen, icke att förglömma.

Hej då mamma!

Vi hoppas på en helt feberfri Rut imorgon!

/e

Skrutt

Lilla Rut har 39.6 i feber. Ropade på mamma och ville se Emil i Baja. Ja, vad gör man inte för en sån här liten rödrosig plutt?


Decembermys

Igår kväll var vi på decembermys på Ruts avdelning på förskolan. Vi träffade en massa mammor, pappor, tomtenissar, lucior, pepparkakor och julpyntade fröknar. Vi julpysslade, hade luciasångssamling, fikade, lekte och umgicks. Mycket trevligt var det!
image description
Rut (mamma) gör en tomte år den söta lilla lucian.
image description
Roligast av allt var tärnljuset. Det kan man peta in i näsan eller ha i munnen. Här vid sångsamlingen.
image description
Vi gör julkort. Pappa övade läsning samtidigt.

Titta vilken fin tomte!

Nu är det visst helg igen och vi hoppas på lite vila. Rut har haft en släng av feber nu på kvällen, hoppas att det bara är en snabbgrej och att det har gått över tills imorrn!

/e

Julkryckor

Nu är det illa med foglossningen. Jag har svårt att gå och pratade med sjukgymnasten idag som rekommenderade kryckor. Dom ska jag använda INNAN jag får ont. När vi var hos barnmorskan i förra veckan bokade hon dessutom tid hos en läkare för att prata om att eventuellt gå ner i tid. Vi får se hur det blir, men jag ska göra mitt bästa med kryckorna iallafall. För att det ska kännas lite bättre köpte Joakim ett par superfina kryckor till mig idag <3 (Man får nämligen inte låna gratis längre)

Visst är dom fina?!


Lucia

Idag var det farmor-dag på eftermiddagen och det julpysslades med potatistryck med julmotiv.
Nu har vi massor av fina tavlor!

När jag kom hem från jobbet väntade farmor, farfar, farbror Jonas och tärne-Rut med lussefika. Farmor och Rut hade gjort fina pepparkakor med våra namn på, Rut, som redan kan läsa, delade ut pepparkakorna så att alla fick rätt <3

Trevlig lucia hälsar därmed Lusse-Rut med familj!

/e

Rut pratar

Oj vad Rut pratar nu! Hon chockar oss varje dag med nya ord och meningar. Igår morse pekade hon på hyllan och sa 'Den är vit'. 'Mamma/någon annan, sitta där' är också vanligt förekommande. Imorse tappade vi dock hakan när hon kl 06.15 strosade runt, glad som en lärka, drog tag i en stol och sa 'Dudde ska diska lite' Vi skrattade högt och undrade om vi hörde i syne. Diskningen lyckades vi dock avstyra. Jag jobbade över idag, vilket innebar att Joakim fick hämta på dagis. Rut blev jätteglad när pappa kom och sa 'Mamma Elin komma sen. Jobba färdigt!' Helt utan att Joakim hade sagt ett ord om mig. Hur sjukt är inte det?!

Kul är det att ha en liten pratkvarn iallafall <3

Det här är för övrigt också ett sätt att äta välling på...


Ännu en vecka

Och dåligt med bloggning, jag vet. Nu tar jag mig i kragen och tänker att 'snart är det jullov'. Då ska det bli bättring iallafall!

Vi är förkylda hela familjen, men förhoppningsvis på bättringsvägen. I tisdags fick Rut en liten kusin till! En liten Ivar har kommit och Tore har blivit storebror. Grattis hela familjen Johansson <3 Så snart vi frisknat till ska vi hälsa på det lilla underverket, men vi vill ju inte smitta ner dem.

Helgen har som vanligt gått i ett, med spelningar för Joakim och lite blandad kompott för Rut och mig. Nedan följer helgen i bilder.

Ruts nya tv-favorit är Emil i Baja (=Lönneberga) Då kan hon sitta still i sisådär 10 minuter iallafall.

På lördagen ville Rut hjälpa mamma att diska. Det är också en ny rolig grej som hon har kommit på. Blött blir det, men det får man visst stå ut med.

Sen skulle jag baka bröd och Rut såg sin chans att få dega lite. Äta deg är ju också gott. Här ramsar vi 'Baka, baka liten kaka'.

'... och pricka den. Och skjuts in i ugnen.'

Idag åkte vi till mormor och morfar på förmiddagen så att JOakim skulle få sova lite efter att ha spelat hela natten. Mormor skulle också baka (och diska till Ruts stora glädje!) och Rut fick såklart hjälpa till. Godast var att äta upp ägget som mormor/Rut penslade bullarna med. Ja, blandat med pärlsocker. 'Mmmm, gott mamma!' sa Rut. Nja, jag tvivlar väl på det va.

'Mmmmm, mamma smaka?' Nej, tack.

På eftermiddagen åkte vi på adventsfika till Ruts farmor och farfar. Joakims och Jonas kusin Jack var också där och vi fick alla turas om att hålla den lilla sötnosen. Rut fick en liten pepparkaksgumma i present av honom. Tack!

'Mamma gugga (=bära)' sa Rut och blev svartsjuk.

Så jag fick träna inför framtiden och hålla båda :)

Nu är det snart måndag, men sen är det inte långt kvar till jullov. Det ser vi fram emot <3

/e


Helg igen

Helg = vila? Nja, det kan man väl inte påstå. Snorig Rut med 2-årstrots. Högar med tvätt. Matlagning och bakning som då ger högar med disk. Högar med leksaker, kläder och damm som gör att man måste städa. Lägg till högar med bedömningsjobb som jag släpade hem i fredags. Samt sågning av golv, hämtning av golv och läggning av golv och repning med bandet för Joakim.

Vi har dock också hunnit med trevligt besök av Erika och Astrid samt mysigt födelsedagsfika för Jonas i Klinga.

Hoppas man får vila lite på jobbet imorrn ;)


Mera julfint

Rut tyckte inte att julpyntet vi gjorde förra helgen räckte. I torsdags plockade hon och mormor med julgranskulor och när pappa kom hem skulle granen (eller ja växten) kläs. Rut styrde och ställde med exakt var kulorna skulle hänga.


RSS 2.0