Syskon på väg!

Så är det alltså dags för Rut att få ett syskon. I slutet på mars är det beräknat om allt går som det ska. Vi är superlyckliga trots att jag mår som ett vrak och spyr varje morgon (fortfarande!)

<3
e


Bra dag på förskolan

Eftersom Ruts mormor kommenterade i inlägget innan att hon blir glad när det kommer upp foton på Rut får jag väl skärpa mig lite ;) Uppdateringen har varit fruktansvärt dålig på sista tiden. Mest på grund av brist på ork, men också på grund av att det liksom inte är lika roligt att blogga om jobbet. Och nu när vi båda jobbar och Rut är på förskolan händer det inte riktigt lika mycket här på hemmaplan. Familjen träffas någon gång mellan 16-30-17.30 och då är det mat, lek, mys och vissa kvällar bad som gäller. Blir inte så mycket fotande och inte riktigt lika mycket att berätta heller. Men, som ovan nämnt, jag ska bli lite bättre iallafall.

Ruts andra riktiga dag på förskolan har gått bra! När Joakim lämnade imorse vinkade Rut åt honom, sa 'hejjå' och sprang in innan hon ens fått av sig skorna. Inte en enda liten tår fällde hjärtegrynet. Idag hämtade farmor på förskolan klockan 14 och det hade gått bra ända fram tills dess. Läraarna hade dock berättat för farmor att hon fortfarande bli lite ledsen när de barnen som kommer senare än Rut ska säga 'hejjå' till sin mamma eller pappa. Då blir Rut lite ledsen å deras vägnar. Eller så kommer hon på då att vi faktiskt har gått...

Farmor och mormor ska hämta en dag var i veckan på förskolan, mycket för att dagarna inte ska bli så långa på förskolan, men också för att Rut tycker att det är roligt att få träffa dem varje vecka. Det är ju guld att ha både farmor och mormor hemma som hjälp <3

Idag lyckades faffa smita från jobbet för att leka en stund med Rutungen.

Hur kul är det inte att åka skottkärra då?

Jomen jättekul ju!

/e

En helg hemma

I helgen har vi varit hemma hela familjen. Till och med Maja var hemma och gjorde Ruts helg. Vi har gått runt och snorat hela familjen och försökt att vila upp oss inför den första 'riktiga' jobbveckan. Idag var det nämligen dags för Rut att gå på dagis på riktigt. En riktig heldag blev det och det har gått jättebra. Skönt för oss stackars oroliga föräldrar ;)

Rut tyckte att det var jättekul att gå runt med Majas flexikoppel. Hon försökte koppla Maja hela tiden, men tyckte faktiskt att det var lika kul att bli kopplad själv.

Hon följde snällt med pappa när han gick på promenad med den lilla vovven.

Till mellanmål blev det vindruvor. När pappa serverar något, oavsett om det är välling eller druvor, tycker Rut att det ska vara i hyllan. 'Dääääär!' säger hon och pekar.När det väl ligger i hyllan kan hon hugga in.

Rut har ärvt en trehjuling av Joakims lilla kusin och försöker nu lära sig att cykla. Maja ville helst sola istället.

En sväng till lekparken bidde det också. Rut både gick upp i rutchkanan och åkte ner i den alldeles själv. Här tittar hon upp på pappa som står i klätterställningen.

/e

Fingerfärg

Idag var farmor och farfar här och förgyllde en förkyld liten Ruts dag. Det vankades äppelpaj med citrongrädda och fingerfärg!

Hmm, vad är det här nu då?

Såhär menar du?

Hela handen? Ja, inte mig emot.

Kolla mamma! Fina händer jag har gjort va?

Yaaaaaay!

Tripp trappen blev också färgglad. Rut är från och med idag en stor tjej som inte längre sitter i bebisstol. Faffa hjälpte oss att ta bort bebisbygeln...

Helgen har varit rolig med, förutom fingerfärg, besök hos Camilla, Tea och Troya och påhälsning hos mommo, Maja, Martin och Emma. Synd bara att Joakim har varit borta på diverse spelningar hela helgen. Nu är dock min underbara vecka hemma med Rut slut. Jag börjar jobba imorgon och Joakim är hemma nästa vecka och sköter inskolningen. Jag är inte alls sugen på att jobba, det har varit så mysigt att vara hemma och Rut blir bara roligare och roligare för varje dag. Men, men... söndagsångesten brukar ju släppa när det väl blir måndag. Vi får väl hålla tummarna för det. Annars blir det en lång vecka...

/e

/e

Dudde mamma! (=Rut vill ha mamma!)

Idag var det Ruts fjärde dag på förskolan. Igår fick vi lämna våra barn i ca 1,5 timme och sitta i personalrummet, vilket gick bra. Rut hade frågat efter mamma en del, men inte varit ledsen. Idag skulle vi lämna och åka hem och eventuellt inte komma tillbaka förrän kl 13.00. Mig rinde dom dock efter kl. 11. Rut hade varit ledsen till och från och frågat mycket efter mig. För att inte göra upplevelsen på förskolan negativ ville dom att jag skulle komma och äta med Rut för att sedan gå hem och sova. När jag kom satt Rut i en av förskollärarnas knä med både napp och gossefilt och grät efter mamma. När hon såg mig grät hon ännu mer, men blev strax glad igen. Under måltiden satt hon på egen stol utan bygel och åt glatt av korv, ris, ärtor och tomatsås. 'Mamma' sa hon och pekade på min tallrik. Jag skulle också äta minsann. När vi hade ätit gick vi hem och Rut somnade som en stock. Innan hon somnade kramade hon min arm, klappade på den och sa: däääär mamma! Klappa. Mmmmm mamma!


Idag ville Rut äta frukost sittandes på en riktig stol. 'Dudde titta!' säger hon då. (För de som behöver översättning betyder det alltså 'Rut sitta!') En och en halv 'packa' (=macka) och en stor tallrik youghurt bidde det.
Hur söt?

/e

Första dagen på förskolan

Idag hade vi vår första inskolningsdag på förskolan Äppellunden. Vår avdelning heter Myran och vår avdelningssång är 'Myror i brallan' :) Jag passade förstås på att fota lite. Idag var vi bara där i 1,5 timme och så kommer det vara i några dagar, medan vi sedan succesivt ökar på tiden.

Rut kastar bollar som uppvärmning. Observera de små myrorna på golvet. Vid samlingen ska man sätta sig på en myra och så får man myror i brallan.

Dom har en jätterolig stoooor spindel som är som luftfylld. Den gillade Rut!

Man kan kasta sig på den så att man hoppar lite.

Eller så kan man bara klappa och krama den.

Rut hade också fått en egen plats i hallen.

Nu får vi se hur resten av veckan blir. Det ska nog gå bra tror vi!

/e

Onsdag 2011-09-07

Idag hade jag min sista onsdag hemma. Nästa vecka är jag dock hemma hela veckan för inskolning på förskolan, men sen är det dags att jobba heltid igen.

Idag värmde vi upp genom att leka med kaninen som Rut fick av bästa Matilda när hon föddes. Den är så mjuk och mysig och Rut kramar och klappar den allt vad hon kan.

Efter middagsluren åkte vi in till stan för att fika med Erika och Astrid på färgargården. Efter fikat tittade vi på änder och Rut hejade på varenda kotte som gick förbi. När det blev tråkigt ville Rut köra Astrid i vagnen.

'Vänta lite här nu Astrid. Tappa inte dom här va.'

Sådärja! Nu kan vi gå igen. När vi skulle gå tillbaka började Rut att backa med vagnen samtidigt som hon sa 'Backabackabackabacka!' Vi fick dock vända på ekipaget till slut...

/e

Helg full av jobb

Den här helgen var Joakims första helt spellediga helg sedan midsommar. Det firades med en helvetes massa jobb  här hemma. Rut lånades därför ut både lördag och söndag. Igår hängde hon med farmor och farfar och idag var det mormor, morfar, Emma och Maja som gällde. Jag och Joakim har städat tomten, slängt skräp, städat övervåningen och slängt ännu mer skräp. En välbehövlig helg med andra ord! Nedan följer lite bilder från Ruts ko-safari på Östgötadagarna med farmor och farfar.

Titta farmor! En liten prick!

Klappa hästen var roligt.

Muuuuuu! sa kossorna.

Å att få sitta i en traktor var nog roligast av allt!

/e

RSS 2.0