Spacklat golv


Nu är badrumsgolvet på övervåningen flytspacklat. I dagarna kommer mattläggarna och spacklar väggar och planen är att de i helgen ska sätta plastmattan. Spännande!

När detta är klart är det nämligen inte mycket kvar innan vi är klara. Sista klaffningen innan vi kan flytta upp är dock att vårt trappräcke i glas ska komma. Allt bör vara klart innan mars är slut. (Ta i trä...)

/e

Vår i luften

Igår sprack det upp runt lunchtid och blev superfint väder. När Rut och farmor kom från dagis strax efter 14-tiden var det därför självklart att det var utelek på schemat. Jag satte mig i solen på trappan och tittade på. Välbehövligt med sol ska jag säga! Rut och farmor lekte med vatten och vi åt färsk ananas.





/e

Mäta lite gjanna

Rut gillar att mäta. (Hon har ju som vi vet lite udda intressen...) Nu på morgonen hittade hon en tumstock på köksön och gick därefter runt och konverserade:

-Dudde mäta lite gjanna. Mamma fälla upp den?
-Mmm, här har du.


Rut i någon slags konversation med sig själv: Nää, den passaj inte! Mäta skorna! Nää, skorna passaj inte hellej. Mäta tofflan. Näääää, den passaj inte hellej.

Den passaj inte mamma!

/e

Projekt soffa

Äntligen är vad som måste vara vårt längsta projekt hittills klart. Nä, tyvärr pratar jag inte om övervåningen, utan om den soffa som vi köpte i somras. Vi hade ju tänkt att den skulle vara tv-rumsoffa på övervåningen, men köpte nyss en ny större soffa eftersom den här är för liten och för 'omysig'. DEn är dock väldigt snygg och kommer tills vidare att stå i Knuts rum. Iallafall så länge som h*n kommer att sova i vårt sovrum. Hur vi möblerar sedan vet vi inte riktigt förstås.

Nedan följer soffprojektet i bilder.

Vi hittade soffan liggandes under en annan i ett hörn på Nostalgiladan, rotade fram den och då den inte var framplockad eller prissatt fick vi den för en femhundring.


Sitsen går att dra ut så att den blir plan och på så sätt en slags dagbädd.

Men dynorna var SUNKIGA. Stppade med ca 50 år gammalt hästtagel och nu pulvriserad skumgummi. Vi fick helt enkelt kasta hela alltihopa.

Själva ryggplattan sparades dock och skrapades och slipades ren. Och jag var smal. Och rörlig. Härliga tider.

Maja gillade ju förstås hästtagelmadrassen och njöt av den tills den åkte i soporna.

Vi köpte tyg. Och nya madrasser.

Och sydde.

En bit på väg. Sittdynan gjordes klar den 7 augusti (!) och sedan blev projektet stående...

...tills idag!

Det var ju bara att klippa och häftapparata. Varför vänta ett halvår med det kan man ju undra?

Snart klart! (Det dumma var väl att vänta med det hela tills man är höggravid med foglossning...)

Färdighäftad och uppburen på övervåningen. Jag hittade till och med rätt skruvar i en låda i tvättstugan. Yeey!

Och påskruvad och klar! Vad tycks?

Nu har jag så ont i ryggen att jag får tillbringa resten av dagen i soffan eller sängen. Men det får det vara värt ;)

/e

Städa?

Rut är i sitt esse när det gäller att kasta saker omkring sig. Gärna maten då så fort hon tycker att hon är klar. Hon har haft det jobbigt med magen och förstoppning den senaste veckan vilket har lett till att hon helst inte velat äta mycket alls = mycket mat på golvet. Vi har provat allt från ignorering av beteendet till att säga ifrån ordentligt, men inget hjälper än så länge. Vi får helt enkelt vara snabbare på att ta bort tallriken när vi ser att hon är klar. Det blir i vilket fall mycket skräp på golvet här hemma.

Vi dammsög hela huset mycket noggrant igår morse. Och idag morse sopade jag upp detta i köket.

Till middag idag åt vi ris och fiskpinnar. Ris som är så kul... Rut åt dock massor eftersom hon fick ur sig endel ur bakändan i morse. Trots det hamnade resterna på golvet.

Den skyldiga.

/e

Stor mage




Min mage är stoooooor. Och rund. Den ser inte alls ut som jag minns magen när Rut låg i den. Det är lite mer än en månad kvar tills den ska pluppa ut och om den skulle göra som Rut och komma i 35+5 kommer den på torsdag (!) Den känns ju rätt färdigbakad, jag menar, hur mycket större kan man bli? Det vore ju rätt skönt att slippa foglossningen också och kunna stå upp i mer än ett par minuter åt gången...

Vi kanske skulle köra en liten gissning. När tror ni bebisen kommer. Före den 30/3, prick den 30/3 eller efter den 30/3 (gud förbjude)? Specificera gärna med datum i en kommentar :)

/e

Utelek

Rutis är mycket nöjd efter skottkärrsåkning och massor av plask i sandlådan.


På badhuset

Idag har vi varit och badat på Centralbadet. Joakim har sportlovsledigt och vi tyckte att det vore roligt att göra något hela familjen. Jag har således lekt val i plaskdammen och Joakim och Rut har sprungit runt och haft roligt. Rut är så söt och försiktig och lät hela tiden andra barn gå före henne i rutchkanan de få gånger det var fler som ville åka. Hon frös som en liten spädgris, men ville inte gå upp trots att hon skakade som bara den. Det var roligt att hon tyckte att det var kul! Hit åker vi fler gånger!

Till en början skulle pappa hålla handen vid nerfärd, men efter ett tag sprang Rut runt helt själv.

/e

Gomorron pappa!

Eller nja, riktigt så hälsar inte Rut på sin far när han ska plocka upp henne ur sängen. Imorse tog hela familjen sovmorgon. Jag var uppe först kl 7 och fick äte frukost själv, medan sjusovarna sov vidare. Joakim vaknade strax innan 8 och gick in och väckte Rut det första han gjorde.

Rut rasslar till i sängen, sätter sig upp, flinar och hojtar:
HEJ LILLA PRUTTIS!


Rut och pappan var på promenad i det fina vädret idag. När Rut fick se den lilla hästen ropade hon 'Hej lilla Pjutten!' till den också.


Mina fina hjärtan <3

/e

Gips på toan

Rörmokararbetet och elarbetet är gjort och likaså gipssättningen. Snart har vi kanske en toalett färdig på övervåningen också. Håll tummarna!


Soliga tisdag

Idag har vädret varit fint, men inte har jag varit ute allt för mycket ändå. Bästa Erika och Astrid var här på förmiddagen och kl 14 hämtade farmor Rut på dagis. Eftersom dagisgården är översvämmad av is och vatten har de inte kunnat vara ute på två dagar. Rut och farmor var därför ute en stund på tomten och där efter åt vi äpple på trappan.


Brevlåda

Vi är nu inne på vår tredje brevlåda sedan vi flyttade hit. Den vi har haft sedan vi bytte ut den som satt uppe när vi flyttade ut blev aningens demolerad av en lastbil när grannen byggde sitt hus. Locket har sedan dess suttit lite på sniskan tills brevbäraren(?)/locket tröttnade och vi en dag hittade det (inte brevbärarn alltså) liggandes i snön i diket.

Jag köpte därför en ny på Jysk för 99 spänn.


Gamla lådan.

Med det stackars locket liggandes på farstubron.

Ny låda, redo att skriva namn på.

Uppsatt! (Med plats för namn för lilla bebisen när den väl kommer :)

Nu ska man bara ta sig hem också... Men det gick bra!

/e

Fruktskalare

För ett tag sedan köpte mina föräldrar en fruktskalare till sig själva. Rut gillar den verkligen. Jag menar, älskar man frukt och dessutom kan få frukten i spiraler och utan skal, då är det ju en hit. Jag har också något slags fruktcrejving och äter massor av frukt hela dagarna, men föredrar äpplen och päron utan skal just nu. Eftersom den här maskinen då är perfekt köpte jag en hem till Holmhushållet igår! Rut jublade av lycka när hon kom hem och såg den :)

Skalarn från Clas Ohlson för 199:-

En fin päronspiral.

Skräpresultatet av det hela.

/e

Fåret Shaun

Vad för program vi ser på på kvällarna brukar variera lite. Tvn brukar dock få stå på från 17-tiden ungefär till läggdags eftersom Rut ofta är suoertrött efter dagis då. Är man själv hemma är tvn faktiskt en utmärkt barnvakt en stund för en trött liten Rut. Ofta vill hon se Bamse, men om pappa får bestämma ska vi se på Fåret Shaun. Rut tycker också att det är kul så det brukar gå bra.

Det är himla kul att se hur hon bryr sig om fåren i serien. I ett avsnitt var bebisfåret, som Rut har döpt till BäBävitalamm, ledset för att hans nalle låg under ett stort stenblock. Ojojoj, vad Rut blev bekymrad!

-Bebisens nalle!
-Jaa, men dom får fram den snart ska du se.
(Bebisen gråter och tappar nappen) Ve och fasa!
-Naaaappeeeen! BäBävitalamms napp!
-Jaa, men ser du nu är han glad igen.
-Var är tjocka fåret?
-Jag vet inte. Han är inte med i alla scener vet du.
-Nää. Men var är tjocka fåret?

Och sen vid läggdags. Rut ligger i sängen och blir lullad för.
-Mamma. Fåren är ledsna.
-Neeej då, dom är inte ledsna.
-Fåren är glada.
-Jaa, dom är så glada så.
-Gör lilla BäBävitalamm?
-Han sover, precis som Rut ska göra nu. 
-BäBävitalamms nalle?
-Han har både nallen och nappen i sängen när han sover.
-Gör BäBävitalamms mamma?
-Hon lullar för honom.
-Gör Duddes mamma?
-Hon lullar för Rut så att hon också ska somna.

Och. Så. Vidare.

BäBävitalamm i egen hög person.

Nu sover iallfall sötRut efter en lång konversation om BäBävitalamm.

/e

Måndag

Härlig vinterdag och uppe med tuppen. Eller med Rut och Joakim för en gång skull. Bilen skulle nämligen lämnas på verkstad och för att allt skulle klaffa fick Joakim efter Rut-avsläpp åka efter mig, hämta upp och därefter fick jag skjutsa honom till jobbet. Så slipper jag vara billös under dagen.

Vi har hantverkare på övervåningen idag. De sätter gips i badrummet och det känns som att det går framåt just nu! Igår satte vi ihop en del av Ruts garderob i hennes rum, mer hann vi inte, men äntligen börjar vi se slutet. Det är ju fortfarande endel kvar, men till exempel målning av golv och lister i allrummet får ju vänta tills hantverkarna är klara.

Vid lunch bär det in till stan för en lunchdejt med bästa Sandra. Det var evigheter sedan vi sågs så det ska bli extra superkul :)

(Jag tror för övrigt att Knut i magen har fixerat sig nu. Det känns liksom som om magen har blivit lägre. Ska dock inte till BM förrän nästa vecka så då vet vi hur den ligger säkert :)

/e

Ruts nya säng

Vi hade för avsikt att få Ruts nya säng klar en stund innan bebisen kommer. Bebisen ska nämligen få Ruts spjälsäng och vi vill inte att Rut ska känna att bebisen kommer och 'tar' hennes säng. Det är nog illa nog att den kommer och 'tar' så mycket annat ;)

Projektet 'Ruts nya säng' har dock varit mycket utdraget. Jag köpte sängen på blocket i höstas och rätt länge stod den här nere som kläng- och tvsäng. Detta tills Joakim tröttnade på att hjälpa Rut i och ur sängen och bar upp den på övervåningen. När vi inte såg sängen kunde vi också mycket lättare skjuta upp ommålningen utan dåligt samvete ;)


Innan sängen skulle målas skulle den ju slipas. Utomhus var ett smart drag.

Sen var det bara att måla sängen hundra gånger om. Eftersom vi är lite snåla (läs sparsamma) tog vi takfärgen som blev över från det gula taket. Jag ville nämligen att sängen skulle bli gul! Takfärg är dock lite tjock att arbeta med, men det tycker jag inte syns på slutresultatet.

Idag stod sängen klar! Rut var hos farmor och farfar på dagen så att Joakim och jag fick sova (och arbeta) lite. Då passade vi på att byta säng så att den var bäddad och klar när vi hämtat Rut. I födelsedagspresent fick Rut det fina bäddsetet 'Moln' av farmor och farfar. Passar perfekt i sängen!

PÅ väg hem från farmor och farfar berättade vi för Rut att hon skulle få en ny säng. Hon sprang in och när vi frågade om den var fin sa hon 'Den är guuuuuul!'

Hon tyckte dock att den var fin och mysig.

KUl att kunna ta sig ur sängen själv. (Tycker Rut.)

Men också att komma i sängen själv.

Dudde sova!

Nu sover Rut i sin fina säng och vi får hoppas att natten blir bra och att hon inte tassar upp och blir förvirrad i sömnen. HOn brukar ju ropa 'PAAAAPPAAAAAA' när hon vaknar på morgonen så vi får väl se om hon fortsätter med det :)

/e



Spagetti alla puttanesca

Igår var det rätt tomt i kylskåpet, men det räckte till att svänga ihop lite pannkakor. Eftersom Rut är ett barn gillar hon ju förstås pannkakor. Jag har också barnasinnet kvar och gillar pannkakor, medan Joakim föredrar annat mat.

Tur att vi har en matlåda från dagen innan tänkte jag. Den får Joakim ta. En låda med spagetti alla puttanesca (vitlök, chili, kalamataoliver, sardeller, kapris och tomater). Vad jag inte tänkte på är ju att spagetti alla puttanesca är Ruts favoriträtt - i alla kategorier. Jag menar, både oliver och tomater i samma rätt! Hallå?

Pannkakorna.

Nämen Rut? Tog du pappas mat istället?  Först tryckte hon i sig två pannkakor och sedan gav hon sig på oliverna. 'Ooooooliiiiiver!'

/e

Armband


Igår när jag var och hälsade på på jobbet fick jag en (något försenad ;) 30-årspresent och Rut fick en 2-årspresent av bästaste Matilda. Vi fick ett varisitt jättefint armband. Lila förstås! 'Titta mamma! Likadaanaa!' hojtade Rut.

Tack så jättemycket <3

/e

Uppdatera!

Om sidan ser lite konstig ut, trots att jag skrivit att den var halvfärdig, testa för säkerhets skull att uppdatera sidan. (Tryck F5)

Precis! Nu kanske den blev snyggare?

/e

Göra snögubbe




Igår hämtade farmor på dagis och när jag kom hem efter ett besök på jobbet i Nyköping lekte Rut och farmor ute. Efter en stund hade den här fina snögubben skapats! Sugrör till mun och bolleksak som hatt på huvudet blev slutresultatet.

Superfin!

/e

Ny design!

Eller början till en ny iallfall. Orkar inte mer för stunden.

Liiiiila såklart.

Vad tycks?

/e

Besök

Idag var jag på besök hos barnmorskan. Jag skulle egentligen gå på onsdag, men BM ringde och undrade om jag kunde idag istället. Allt var bra med bebben och mig (eller ja, värdena och allt sånt var bra iallafall) och vi pratade lite om hur vi ska gå till väga om den beslutar sig för att dyka upp hastigt och lustigt, precis som Rut. Bebisen ligger med huvudet ner, men är inte fixerad än. Den behöver ju inte alls komma för tidigt, men risken är ju rätt stor att förlossningen kommer att gå lite snabbare eftersom det ofta är så för omföderskor. Jag räknar med att föda (typ) i badrummet, men det vore ju bra att slippa det förstås :)

Jag skulle få besök av Jack och Anna på förmiddagen, men eftersom BM ville att jag skulle komma in och det funkade för dom att komma lite senare blev det så istället. Vi käkade lunch, fikade, njöt av lilla Jack och bara hängde. Mycket trevligt!

Söta Jack!

Spexade loss som bara den :)

Nämen? Hur hamnade jag här? Jag fick minsann se en vändning!

Mammafika!

Tack för idag Anna och Jack!

/e

Karpaltunnel

När Rut hade fötts fick jag, konstigt nog, karpaltunnelsyndrom efter födseln. Det är annars rätt vanligt att man får det under de sista veckorna i en graviditet. Den senaste veckan har mina händer domnat bort när jag sover och jag har haft ont i fingrarna, speciellt på morgnarna. Det var dock först när jag låg och läste och kände en slags smärta på en viss punkt i handleden som jag kopplade.

Vi säger väl hello handledsskydd igen, som trots att de hjälper, får tummen ner. Nu kan det väl räcka med åkommor för den här graviditeten?

/e


Födelsedagshelg

Helgen börjades och avslutades med födelsedagsfirande. Tyvärr har vi inte varit jätteflitiga med kameran, men lite kort blev det iallafall.

På fredagen kom våra familjer för att fira 2-åringen. Rut fick så mycket fina presenter! Tack så mycket allihopa! Här i färd med att öppna paker med farfar. Maja kanske också hjälper till lite.

Jonas, Joakik och Fredrik lyckades fastna på kort...

... Sara, Tore och Ivar likaså.

Jag hade gjort en marängtårta. Grädden skulle bli lila, men blev visst blå.

Firandet är över för dagen och det är dags att sova. Rut fick en lila stjärnpyjamas av sin mamma och pappa och myser runt i sin lila saccosäck som hon fick av farmor och farfar. Mycket lila blev det :)

Mysmorgon dagen efter tvåårsdagen. Här i födelsedagsbyxor från Daisymae.se .

På söndagen hade det kommit snö över natten och vi gick ut för att leka. Eller Joakim och Rut lekte och jag satt i en korgstol och tittade på... Åka pulka är kul.

Hoppa från en stege är också kul.

Och rulla i snön med pappa är också kul!

På eftermiddagen kom några kompisar till Rut (och oss) för att leka och fika. Det fotades dock inte alls...

Tack alla för att ni kom och firade vår stora tvååring den här helgen!

/e

Rut 2 år!

Idag fyller Rut hela 2 år! Det går inte att fatta hur fort det går. Och minst av allt hur mycket som händer på två futtiga år. Oj vad hon kan mycket redan! Imorse väcktes Rut med tända ljus och sång och där efter var det paketöppning i vardagsrummet. 'Keet!' sa Rut. 'Ja, titta paket!' sa vi. 'Jack?' sa Rut, eftersom sist hon såg paket var det ju Jacks och dom fick hon inte öppna. Men dom här var ju till Rut så vi hjälptes åt att öppna paketen.

I första paketet var det hårsnoddar och hårspännen med lila stjärnor på. 'Armband' sa Rut och satte dom runt handlederna istället. En burk med flera burkar i en visade sig också vara populär.

Mer paket!

Å lila nappar!

Påklädd och klar till dagis. Hårspännen i håret och 'armband' och nappar i högsta hugg. (Armbanden och hårspännena bäddades sedan ner i burken för att vänta hemma när Rut är på dagis. Lite protester blev det, men mot löfte om att få ta med BÅDA de lila napparna till dagis gick det sedan bra...)

Grattis älskade lilla Rut på 2-årsdagen <3

/e&j

Dan före Duddes födelsedag

Imorgon fyller lilla (stora) Rut två år!
-Vem fyller år imorrn? frågar vi.
-Dudde! svarskriker Rut.
-Hur mycket fyller du då?
-En, två! svarar Rut (och fortsätter ibland med tjee, fyyja, fem, sex, hue, åtta, nio, tio!)

Idag har vi förberett med:

Bullbak tills Ruts kalas med mormor, Emma och Maja. Mormor stod för baket, Rut för ätet och Maja för golvstädet. Emma var vakt och assistent.

Badning. När Joakim kommit hem från jobbet var det dags för bad. Hela badrummet fick bada. Efter badet bajsade Rut på pottan för första gången! Oj, så duktigt!

Paket. När Rut hade somnat slog vi in paket tills imorgon. Liila papper såklart :)

/e

Kläder

När Sara, Tore och Ivar var här i måndags frågade Sara om vi hade packat bebisväskan till BB än och om vi hade förberett för den lilla som ska komma. 'Ehh, nää' sa jag och tackade för tipset. (Hoppas jag ;) Så nu har jag börjat rota fram Ruts gamla bebiskläder som, trots att de har legat i tättslutna lådor, känns som att de behöver tvättas. Idag var jag upp på övervåningen där vi har ett par lådor och rotade fram det i storlek 50-56 som jag kunde hitta där uppe. När någon sedan kan hjälpa mig att ta in lådorna i boden ska jag även tvätta dessa.

Ruts 'nya' säng som vi gör iordning börjar bli klar och vi har köpt madrass och grejer så att Rut kan inviga den innan bebisen kommer. Rut blev nämligen mycket ledsen när Ivar tog en liten nap i hennes säng i måndags, så det kan nog vara bra att ha slussat över henne lite innan...

Om Ruts syskon också blir en liten plutt kanske den vill ha Ruts lilla mössa? Det går inte riktigt att fatta att Rut har varit så pluttig...

/e

Jacks dop

I lördags var vi på dop. Det var dags för Joakims kusin Jack att döpas. Vi förklarade för Rut på vägen dit att vi skulle till kyrkan och då börjar hon sjunga 'Santa siiiiiiia'. Jag har ingen aning hur hon gjorde den kopplingen, hon har aldrig vart i kyrkan förut. Under dopet skötte hon sig exemplariskt och lilla Jack likaså!

Lilla Jack och hans mamma och pappa.

Jack blir döpt. Inte ens då skrek han.

Efter dopet hittade Rut en kompis som hon lekte med i kyrkan.


Efter dopet var det smörgåstårta och fika i församlingshemmet. Det fanns ett lekrum där Rut tvingade in faffa att leka. När faffa skulle fika lekte Rut i fikarummet istället. Efter att hon fikat klart och ätit ungefär tre kilo marsipan. Glassen ratade hon när hon fick se marsipanen på tårtan. Trots det hann hon bli kladdig. 'Dudde kladdig. Dudde smussig. Titta mamma!'



Vad var godast på smörgåstårtan då? Räkorna. Och citronen, som gick ner, trots minerna oven :)


Lilla fina Jack!

Tack för ett mycket trevligt dop!

/e

Dudde busig






Rutis gillar att busa. Nu för tiden allra helst med pappa. Mammagrisen har helt plötsligt börjat säga 'Bort mamma. Pappa kom jummet!' Hon har väl insett att jag inte är så rörlig och rolig, medan pappan är destå mycket mer rörlig. Och superrolig! Hon har fått en stor boll som är rolig att studsa på, men också att krypa in med ansiktet i. 'Dudde springer! Dudde busig!' ropar hon samtidigt som hon skrattar hejdlöst.

/e

Operation övervåning


Såhär ser numera takfönstret ut. Det är vinkeln upptill som är tillfixad och nu ser man rakt ut genom hela fönstret. Supernöjda!

LIsterna i både Ruts och Knuts rum är nu helt färdiga. I början av veckan kommer snickarn och på ett snyggt sätt fixar till de foder som ska dit också.

LIsterna i vårt sovrum är nu målade två gånger, vilket ska räcka!


Vi har diskuterat stödbenen i vårt sovrum rätt länge nu och nu bestämt att de helt enkelt ska målas vita. Nästa steg blir lister runt om mot golvet.

Och så fotografen i egen hög person :)

VI har också målat det gula taket ett varv till och i skrivande stund är hemmafixarn uppe på övervåningen för att såga upp golvet i badrummet så att rörmokarn kommer åt rören.

/e

Trötta

Efter en dag på dagis, en massa bus med pappan som kom hem tidigt från jobbet, hemgjord pizza och välling ser man lätt ut så här kl 18.30. När pappan då frågar om man vill gå och lägga sig är man inte sen att pussa sin handikappade soffliggande mamma på munnen och pipa iväg till 'jummet' för att läsa Lilla Anna leker med bollar och bli lullad för. Kl 18.56 sov den lilla trötta snäckan <3


Strumpor

Imorse låg jag och sov och vaknade av ett tjut från Rut. Jag kollade på klockan och konstaterade att hon var06.59. Dags-att-gå-till-dagis-tid alltså. Det kan ge upphov till endel tjut vet man ju (inte just för att det är dagis utan just för att man är stressad och overallen måste på) så jag masade mig upp för att se om jag kunde hjälpa till.

När jag satt på sängkanten och försökte klä på mig tystnade plötsligt tjuten och jag hör Joakim säga:

-Ja, ta den där då. Men det ser konstigt ut bara så du vet.

Och när jag äntligen fått på mig och kommit ut i vardagsrum är Rut nöjd med en lila strumpa på ena foten. Och en rosa- och lilablommig strumpa på den andra foten. De strumpor som hon dessutom hade sovit i under natten.

Så illa såg det ju inte ut, men mina små älsklingar kan ju få problem i framtiden i och med att båda är lika bestämda i vad som ska vara på och vad som är snyggt. Jobbigt bara att tampas med det redan innan ungen har fyllt två år :)

Det fotas inte lika mycket här hemma så jag bjuder på en gammal bild.
'Tittele, tobbele, makafru, spelaros och stortampen upp i vädret' är en rolig tåramsa tycker Rut nu för tiden.

/e

Sakta framåt

Dagarna går och nu har det gått och blivit kallt också. Härligt med lite snö och jag skulle så gärna vilja kunna åka till Sörsjön och åka pulka med Rut och grilla korv. Men det pallar inte ryggen. Jag får vara glad om jag kan få på mig ytterkläderna och vara med en stund på tomten. Hoppas verkligen att det blir bättre snart! Idag ska jag iallafall på vattengympa på sjukhuset. Ska bli skönt att röra på sig lite. Bara att hoppas att jag inte blir helt förstörd av det.

Övervåningen går framår sakta med säkert. Har för avsikt att fota det vi har gjort, men glömmer kameran när jag går upp och orkar inte gå ner efter den. Takfönstret har en snickare fixat till och det blev superbra. Han tog av rätt mycket av väggen så nu har vi mycket bättre vinkel ut än vad vi hade innan! Vi (Joakim) målar golv och lister varenda kväll och jag hjälper (?) till genom att sitta på en pall och säga vad han ska göra. (Jag vet - det kan lätt uppfattas som irriterande, men han har bra tålamod min fina man <3 ;) Igår kom vi fram till att det kankse är rätt jobbigt att ha en fru som hemskt gärna vill jobba, men inte kan...

Kryssa kan jag iallfall!

Rut kom hem från dagis i tisdags och ropade: -Titta mamma! Dudde målat den!
Hihi, söta lilla ungen! Visst är den fin!?

/e

RSS 2.0