Pimpin' da ride

Vi har ju redan köpt en vagn. Hittade en på blocket för överkomliga 450 kronor. Fast vi dricksade lite och gav 500 jämnt. Men, vagnen måste ju fixas så att den duger åt vårt lilla hallon. Sagt och gjort. Vi (läs Elin) har fixat och donat och nu är den nästan färdig. Fin nog att visas upp iaf :)

Rostiga däck före.

Stålull...


... och voila!


Sy fodral till liggdelen.


Bredvid ligger mammas tyger till bebiskläder.


Färdig!

Å närbild...

Nästa projekt är att skrubba allt icke borttagbart tyg med möbeltvätt. Men det orkas inte med idag. Nu blir det ryggbiff, godis och mys i massor!

/e


Ny dag - nya möjligheter

Jag har överlevt natten på kunskapsgården i Falun. Konstigt nog. Det är alltid lite märkligt att sova någon annanstant tycker jag. Och utan Joakim dessutom. Jag vaknade liiite för tidigt, men sådant får man ju stå ut med :)

Så här ser mitt rum ut iaf.







Fint va! Och kallt! Det är någonting med kunskapsgårdar och värme. Behöver vi spara månne?

Nu dags för dusch och frukost.

/e

Saknar!

Hur glad blir man inte när man har åkt bil i massa timmar, inkvarterar sig på ett rum på en kursgård i Falun, öppnar datorn och ser detta.



Gulliga älskade Joakim som packade ner datorn åt mig! Oj vad vi saknar dig, jag och hallonet. Hallonet hoppar upp och ner i magen och skriker 'Pappa, pappa! Kom hit och sov med oss!' Och jag håller med. Men snart ses vi igen.

Vi längtar.

/e&h

Husköp

Nu har vi köpt ett hus minsann! Vi har ändrat våra planer och istället bestämt oss för att bygga ett älvsbyhus. I fredags skrev vi på beställningsordern och ni kan se baksidan på huset här nedan. Vi ska ha ett 'Höner' och vill ni kolla planlösning och grejer kan ni gå in på älvsbyhus.se - 1,5-planshus. Vi ska ha en alternativ planlösning som är mer öppen och huset ska också vara spegelvänt så att det passar bättre för tomten. Det kommer att bli SKITbra! Idag har vi kollat lite på kakel och grejer trots att vi inte får huset klart förrän i april typ. Det är bara att acceptera att ungskrutten får bo i jursla i början av sitt liv... Vi får ett hus i alla fall och det känns skönt. (Eller får och får... det är väl att ta i :)

bild
www.älvsbyhus.se

Idag har vi varit och köpt en bola. En halsband med en pingla som barnet kan hör i magen. När bebben sedan kommer ut känner den igen ljudet och blir lugn av det (...förhoppningsvis :) Vi har också köpt en bilbarnstol på babyproffsen. En BRIO nånting... Turkos var den. Vi får lägga upp bilder av allt när vi har packat upp grejerna. Pga av viss platsbrist kan vi ju inte ha allting inne... Men i sinom tid ska ni få se allt!

Ikväll är J och spelar och jag sitter hemma och har fruktansvärt ont i fogarna. Vi tog en långpromenad (vilket man inte ska göra med foglossning) och gick nerför familjebacken i stenig terräng (vilket man absolut verkligen inte ska göra med foglossning). Men jag gick iaf med små steg (vilket man ska göra!), men jag får kanske skylla mig själv. Det känns lite bättre om jag ligger ner så jag får väl gå och lägga mig tidigt...

/e


En liten pålle...

... är det i magen och inget hallon. Vi var på 20-veckorskontroll idag och då fick vi lyssna på hjärtljudet. Det lät som när en häst galopperar och den sprang snabbt som bara den. 144 slag i minuten räknade vår BM till. Jättehäftigt att äntligen få höra hallonet också. Nu ska vi vänta ett gäng veckor innan vi ska dit igen och då ska magen mätas för första gången :) (Elins alltså...)

/e&j

Veckan innan lov

Den här veckan har varit intensiv på sitt sätt. Vi har inte gjort alls mycket på kvällarna, bara tagit det lugnt. Mycket välbehövligt för båda två faktiskt. Dagarna är annars allt annat än lugna. Höstlovsstressen har satt in och det är hur mycket som helst att göra med alla dead lines och bedömningar som ska göras. SKÖNT med lov! Men synd att vi måste jobba då också. Jag ska till Falun och jobba och Joakim ska vara hemma och jobba. Torsdag och fredag ska vi dock vara lediga och då är jag hemma igen också :)

Ikväll tog vi en sväng till Linköping. Joakim skulle hämta en trumgrej som han hade beställt så vi passade på att svänga in på IKEA. Där blev det middag och en liten titt på kök. Så nu har vi fått lite nya idéer. Vi passade också på att köpa några saker till hallonet, det gick inte att låta bli när vi såg detta:

Klart att trummelungen ska har ett trumset som bäddset :)

/e


Hallon och hus

Ja, som ni har förstått så ska vi ha en liten bebbe. Flera av er visste redan om det, men kanske inte alla :) Vi är nu i vecka 20 så halva tiden har gått, och nu känns det som att det börjar hända saker. Allt blev ännu tydligare av ultraljudet i fredags då vi återigen fick se det lilla hallonet som sprattlade omkring i magen. Vi var båda rejält nervösa innan, men vet ju aldrig hur det ligger till eftersom jag inte har känt något inuti magen än. Men hjärtat slog och bebisen hoppade runt så allt såg bra ut :) Känslan av att se sin lilla bebis är helt enorm. Nu var den så mycket större också än i vecka 13 när vi gjorde det första ultraljudet, så nu såg man allt tydligt och klart. Oj, vad vi längtar efter den lilla apan :p

När vi sedan satt i bilen några timmar efter ultaljudet kände jag för första gången en liten bubbla i magen som jag aldrig känt förut. Den återkom några gånger och efter det har jag känt det igen. Nu väntar vi bara på att rörelserna ska bli lite större så att pappa Joakim kan känna det på utsidan också.

Vad gäller huset så har vi en idé om hur allt ska lösa sig och så fort vi vet exakt hur det blir får ni också veta ;)

/e

Hallon...


...fast idag fick vi se att vårt lilla hallon blivit betydligt större! Den lilla sprattelgubben, eller gumman, är numera som en honungsmelon, kanske... :-D

/e&j

...

Precis så känns det ... Jaha? Och nu då?

Vi har äntligen fått svar från Bogaranti. Det var inte mycket till hjälp eftersom de 'tackade nej till att erbjuda oss' en färdigställandeförsäkring även för det här företaget. Nu är det alltså helt kört för oss på den fronten.

Och frågan i inlägget tidigare om 'Vem i hela världen kan man lita på?' den kvarstår.

Återkommer i sinom tid med ett svar.

/e


En bild säger mer än tusen samtal till försäkringsbolaget...


Paus från verkligheten


I helgen flydde vi från verklighetens husbyggesproblem...


...till en kurort i bästa 30-talsmanér. Elin poserar i tilldelad utstyrsel.


Joakim konstaterar att vårt framtida boende måste utrustas med en badtunna.


Elin kunde inte sagt det bättre själv.



Då kan vi sitta så här under stjärnorna i det becksvarta decembermörkret.

Efter tre timmar i badtunnan och diverse behandlingar väntade en trerätters middag. Det bjöds på gravad hjort, älgstek och kronärtskockssoppa bland annat. Mjölkchokladsterrin till efterrätt.


På morgonen presenterades en stadig frukostbuffé...

Elin avslutade med en fruktstund.


Gissa vem som suttit på vilken sida?

/e&j

RSS 2.0