Fotografering

Idag har Sandra varit här och fotat Rut med proffsutrustning. Vi passade också på att fika och catcha up förstås :) Det var jättekul att ses och Sandra var förstås jätteduktig på att fota. Vi får väl hoppas att det inte gör så mycket att Rut hade valt just den här dagen som sin Tokerdag.

Tungan var nämligen inte bara LITE ute. Den var mycket ute. Hela tiden...

/e

Bidde det nån shopping?

Ruts farmor och farfar undrade i en kommentar om vi inte köpte nåt mer i Stockholm. Jorå!

Rut fick ett stycke armégubbe i rosa plast! Fast tills vidare står den i köket :)

Joakim fick ett (eller två) synfel och glasögon. Fast ja, varken synfelet eller glasögonen köptes i stockholm. Men vi hämtade dom på stan här hemma idag, så det får räknas som resans shopping...

Här iklädd sin fina vintermössa.

Och här iklädd sin nya gubbkeps. Äntligen hittade vi en som passade (hans stora huvud :p)! Jag köpte en tröja men orkade inte visa upp den för fotografering idag. Det får bli en annan gång!

Det roligaste är när vi kommer hem efter att ha köpt något. Rut var idag nöjd med att åla runt under bordet så jag passade på att packa upp hennes grejer. Joakim? Ja, han provade halva sin garderob med sina olika mössor på huvudet. Han var ju tvungen att se vad han kan använda till vad och var som kan matchas med vad. Han packade också upp armégubben och ordnade om i fönstret så att den fick plats... Gulliga man :)

/e

Stockholm

Vi har sedan ett par månader tillbaka planerat en liten tripp till Stockholm. Tanken var att vi skulle fira båda våra födelsedagar genom att umgås istället för att köpa grejer till varandra. Det är ju nämligen så att man får stjäla till sig lite tid nu när man är småbarnsförälder... Jag kom på den ypperliga idén att vi skulle ordna en överraskning var när vi var i Stockholm. Så att vi inte bara går i samma gamla affärer som vi alltid gör när vi är där. Jag paxade kvällsaktiviteten och Joakim fick hitta på något att göra på dagen. Här kommer således Stockholmtrippen i bilder. Med bildtext.

Rutis väckte oss klockan 06.00. -Maaaaaammaaaa, paaaaappaaaaa! Jag ska ju sova över hos mormor och morfar idaaaaaag. Nu måste vi gå uuuuupp!

Mamman och pappan försökte förhala uppgången litegrann genom att muta med morgonmys i sängen. Funkar alltid! Inte för att man kan sova, men ändå...

Incheckade på hotell Scandic Anglais mitt på stureplan. Hellooooo brats minsann!

Utsikten från rummet. Fint väder fick vi också.

Vi började med Joakims överraskning och tittade på den kinesiska terrakottaarmén. Mycket fascinerande! Fatta att dom 200 år FÖRE kristus gjorde en hel jäkla armé som skulle skydda den döda kejsaren i graven (eller livet efter). Över 6000 gubbar! Och hästar. Och grisar. Och får. Och tjänarinnor. Och extra rustningar. Och extra allt. Sjukt koolt!

Värsta liksom...

Tihi!

Vi var ju iallafall tvungna att gå i på Malmstensbutiken, som vi alltid gör, och sukta efter saker som vi vill ha. Trevlig soffa, endast 30.000. Som hittat. Fast vi vill ha en gul med lila knappar. Nån som vill köpa åt oss?

Därefter gick vi till hotellet för att byta om. Joakim hade tagit med sig för mycket kläder och kunde inte välja vad han skulle ha på sig (sooom vaaanligt). Han tog därför på sig sin nyinköpta mössa och surade på sängen. Jag var redan färdligklädd och klar (sooom vaaanligt).

Middag på the soap bar. Biff, klyftpotatis och öl! Frugan är glad!

Mannen är säkert glad han med!

Sedan var det dags för min överraskning. Opera på kungliga operan! Fint skareva! Vi såg Rigoletto, och det var faktiskt bra. Lite svårare än vanlig teater. Tur att dom textade ;)

Vi hade bokat 'fika' i pausen :) Efter operan var vi trötta (klockan var ju ändå 22.15) så vi gick hem till hotellet. Där fick vi sovmorgon ända till 08.50! Jag sov som en stock och vaknade inte en enda gång. Det har inte hänt på minst 9 månader...

Och till frukost fick jag pannkakor! Fast dom var visst inte med på bild. En helt optimal fredag och lördag får man väl säga. Efter frukosten åkte vi för att hämta Rut. Jag kunde visst inte vänta längre :p Hon hade haft det superbra! Tack jursla för hjälpen!

Och tack min fina underbara man för den här helgen och för att du är den du är. Jag älskar dig så!

/e

Fika och vattenpuss

Idag har vi haft föräldrafika hos oss. Vid 10.00 ramlade det in typ 11 föräldrar med tillhörande barn för att fika och leka. Många av barnen sov visserligen efter vagnpromenader hit så föräldrarna fick en stund välbehövlig vila och fika i lugn och ro. Mycket trevligt var det!

Lugnet efter stormen. Rut somnade som en sten. Mamma städade...

...och diskade.

Och så lite bilder på Rut va?






Imorrn åker Joakim och jag till Stockholm. Rutis sover hos mormor och morfar med hjälp av moster Emma :)

/e


Fullt upp

Den här dagen har verkligen gått i ett... Den började bra med sovmorgon till 07.30! Visserligen med vällingpaus klockan 05.55, men det kan man ju verkligen stå ut med. Därefter åkte jag och Rut till öppna förskolan för lite sång och lek. När Rut nästan somnade gråtande i maten tyckte jag att det var dags att åka hem. Väl hemma lyckades jag efter ett tag få Rut att somna om och då passade jag på att baka (typ 100) muffins till föräldrafikat imorgon samtidigt som jag städade, bar ut grejer till förråden och flyttade bilstolen till Carola Corolla. Rut vaknade 13.30, ville inte ha något att äta och 14.09 satt vi i bilen på väg till Falla för att sätta på Carola hennes nya vinterdäck. Vi blev lite sena men 15.05 åkte vi därifrån och stannade till hos kusin Tore i Blacka för att låna en av hans barnstolar. Väl hemma bakade jag en limpa städade lite mer, gjorde välling till Rut, sövde henne, kokade pasta till mig, kollade facebook och 17.45 satt jag i bilen åter igen på väg till öppna förskolan för att delta i den andra delen av en första hjälpenutbildning. Kom hem 21.20, gjorde frosting till muffinsen, smakade en :p , bloggade det här och nu ska jag sova!

Lyckades äntligen göra färdigt hand- och fotavtrycken idag på öppna. Tog med dom hem på kvällen :)

Förresten! I måndags föddes Erikas och Olles lilla flicka Astrid! Å som vi har väntat på henne! Vi är så glada att hon äntligen är här! Hoppas bara att vi håller oss friska nu så att jag kan få träffa den lilla prinsessan snart. Jag längtar sååååå <3 <3 <3 Grattis hela familjen Pelo!

Imorrn blir det fullt hus med fika för 10 vuxna med barn från bostadsområdena här omkring. Det ska bli kul :)

/e

Rut ska ha


Rut

ska

ha

sin

blå

spelgrejja.

Iklädd ny fin pyjamas och nya halksockar som hon fått av mormor :)

/e

Trappan

Nu har vi äntligen fått ork med att måla trappan. We don't like furu nämligen.


Trappan innan... i världens konstigaste vinkel.

Trappan efter grundmålning.


Åså vare klart! Peace of cake... eller nåt. Svårt att få till den rätta färgen på fotona, ni får helt enkelt komma och hälsa på för att se den så som den är :)

/e

Fingerfärdig


Rutis har klappat Maja. Undrar hur hårt hon klappat?

Pincettgreppet är igång. Och ost är mumsfilibabba!

Morgonlångpromenad i regnet. Jo, jag hade faktiskt regnjacka trot eller ej. Blir nog till att köpa en ny. Pappa, tack för lånet. Du får tillbaka din nu.

Jag var iallafall torr om fötterna i mina fina gummisstövlar!

/e

Trendsättarn


Joakim skapade en trend...

Olov och Alexandra gillart.

Å Maja var inte sen å hänga på...

/e


Rutis fredagsmorgon

Rut började morgonen klockan 04 med att bajsa. Därefter somnade hon sött om i mammas och pappas säng och sov ända till klockan 06.15. 'Weehoo! Äntligen sovmorgon!' hojtade föräldrarna. Joakim tyckte som vanligt synd om sin fru och gick upp med morgonpiggningen.

Rut ville antagligen se den första snön...

På morgonen tänder pappa alltid brasa och massor med ljus och myser med skruttungen (för av nån konstig anledning tycker han alltid synd om mig och låter mig sova lite till). Rutis blev dock här till en liten spökbebis.

När jag blir väckt har pappan och Rut alltid gjort frukost med tända ljus. Idag blev det familjefrukost och jag fick göra mackorna själv... Eller vänta nu? Limpan, smöret och osten stod visserligen på bordet, men vad jag minns fick jag mackorna gjorda ändå... Lyx!

Rut åt skogaholmslimpa med ost för första gången idag. Smask!

Efter frukosten var det dags för en dusch. Nya grejen är att sitta på golvet i badkaret medan jag duschar. Jättekul! Och smidigt för oss :)

Halkskyddet lockade mer än kameran...

Ni har ju redan sett bild på outfiten idag, men här kommer en till :) Rödnosen har precis vaknat <3

Rutis bär idag: Sin mammas mössa och byxor stickade av gammelmormor, tröja stickad av farmor, samt sina nya UGGS som hon fått av farmor.

Finungen gick därefter på stan hela långa dagen och åkte därefter till jursla för att hämta sin lilla hund som ska vara här hela helgen. Å nu är det fredagsmys här hemma! Eller, iochförsig, varenda dag är mys i våra liv. Å så bra vi har det!

/e

Rutis ska gå på stan i mammas gamla klänni...

img_3420 (MMS)

Rutis ska gå på stan i mammas gamla klänning och nya strumpbyxor :) Bild på utekläderna kommer sen! /e


Rut on the go

Rutis kravlar runt som värsta lilla masken. Hon är fasligt nära att krypa också, men är inte riktigt där än.


Kräla under fåtöljer är ju alltid kul.


Annars kan man ju alltid leka att man är en liten hund och krypa under bordet tillsammans med Maja.

Eller pilla på pappas öron tills han blir galen.

BusRut Holm.

/e

Pigg och fräsch?

Alla har ända sedan Rut föddes har folk påpekat hur pigg och fräsch jag ser ut. Jag är mycket tacksam för det, men tror nog att ni får ändra er nu...

Familjen på IKEA. Rut var trött och somnade i bärselen. Mamman borde kanske också få en egen bärsele att somna i?

Pigg och fräsch my ass...

/e

Klipp klipp!

Jag har ju glömt att blogga hur det såg ut när Rut klippte sig för första gången! Snälla Pelle fick snällt följa med i Rutans huvudsvängningar. Det var ju mycket mer intressant att se efter var saxen tog vägen...

Rut i den söta kappan...

...med proppen i så att hon inte skulle sticka ut tungan och få hår på den :p

Å så fint det blev!

/e

Ny tröja

Superfarmor har stickat en superfin tröja till superRut!


Superfina ungen i superfina tröjan.

Superungen som dessutom är superförkyld :(

/e

Rut hjälper pappa

Vi köpte lampor på IKEA och Rut gillade dom verkligen. Så mycket att hon var tvungen att hjälpa pappa.

-Pappa! Om jag fixar lådan så fixar du lampan? Meeen ååååhh, vaddå kan inte? Jag säger ju hur du ska göra. Fattaru vääääl.

Mhmja... Hur vare nu lådan skulle fixas? Jaaeee, jag gör väl litegranna bara så blire nog bra.

Pappan får ge sig i kast med detta...

Gult är... fint.

Och såhär bidde det. Åhå så fejnt döh! (Å ja, Joakim har fått en alldeles egen idolvägg. Det är precis som det ser ut...)

Nu blev jag riktigt sugen på att fota hur det ser ut här i huset och lägga upp. Vi börjar nämligen få lite mer ordning äntligen. Såååå, bilder kommer inom kort!

/e

Planka

Lolle fyllde en massa år och det var äntligen dags för den omtalade planksteken.

Lolle i köket med stekspaden i högsta hugg. Han skrämde ingen... Ja förutom Rut då. Men hon är ju inte så tuff som hon ser ut.

Förberett och klart!

Inne i ugnen med finkött från Britta & Lennarts.

Mysigt med tända ljus. Joakim, Lolle och Lisa. Frugan bakom kameran förstås. Plankan var fruktansvärt god!

Till efterrätt bjöds det på underbar pavlova med goda frukter.

Det bidde inte så jättesent vilket Rut kanske uppfattade eftersom hon vaknade mitt i natten och var jätteledsen. Hon är nämligen superförkyld. Därefter sov hon ända till klockan 7! Pappan var trött ändå...

Han orkade ändå busa med ungen...

...men fick dock känna sig brädad av kamerabandet...

... och av jakten på den underbara telefonen.

/e



Promenad runt stångån i höstsolen. Rut sov...

dsc01707 (MMS)

Promenad runt stångån i höstsolen. Rut sover skönt i sin vagn. /e


Idag är det familjedag. Den började med en...

dsc01705 (MMS)

Idag är det familjedag. Den började med en klippning av mor och dotter. Nu är det lunch på ikea och därefter ska vi göra linköping. Najs :d /e


Rut gillar

Rut gillar att...

...räcka ut tungan. Den är ute nästan jämt.

...bli kittlad av pappa när han kommer hem från jobbet.

... leka med söta Tore.

...och pussa Tore hej då när han ska åka.

/e

Höstpromenad i solen

Måndagar är det ledigt för Joakim. I måndags badade vi på förmiddagen och promenerade runt Lövstad slott på eftermiddagen. Prima liv!

Härlig höst!

Vackraste mannen och vackraste ungen!

Finungen igen!

Nämen igen?

Finungen blev sur och vägrade sitta i vagnen... Pappan gav med sig och bar henne resten av vägen. Snälla fina pappan!

/e

Favorit i repris. Å trots att jag fått så ...

dsc01698 (MMS)

Favorit i repris. Å trots att jag fått så fina termosmuggar hann jag inte ens göra kaffe hemma. TjutRut ville sova i bilen. Å därmed basta! /e


How to make a sängskåp

Om du som vi har en extrasäng, men egentligen inte jättemycket plats för den i vardagen. Gör som vi: Bygg ett sängskåp!

Köp en spånskiva på K-rauta och låt dem såga upp den i, för sängen, passande mått.

Sätt ihop sidorna med överplankan med vinkeljärn. Låt förslagsvis mannen görat.

Gå ut i boden och leta upp den konstigaste såg du kan hitta. Använd den till att såga ut hål för listerna i nederkanterna på sidplankorna.

Fäst den lilla lådan i vägen med vinkeljärn.

Klä eller måla lådan. Vi gillar vaxduk.

Klipp isär två spännband och fäst halvorna på insidan av lådsidorna. Då kan de mötas på mitten och hålla fast sängen. De två svarta spännbanden sitter runt sängen för att hålla fast madrassen.

Sy ett draperi med dragsko uppe och nere av diverse tyger. Sätt gardinvajer uppe och nere i lådan och trä på tyget. Och voila! När sängen ska användas är det bara att fälla ner den!

/e

Simsimsimsim!

Idag var moster Emma med på simmet! Hon passade på att fota lite. Dock med mobilen så lite suddigt blev det här och var, men jättekul med bilder :D



Rut och Tore kan hänga på axlarna och simma med. Ibland kan man släppa händerna så att de hänger kvar själva.




Simma med armpuffar och jaga leksaker är kul tycker Rut. Då kan man munprutta åt pappa samtidigt också.

Simmasimmarum: Rut älskar att bada!

/e

Rut 8 månader!

Idag fyller Rut 8 månader! Stora tjejen minsann! Hon och jag var ute en sväng i jursla för att låna Maja och då fick Rutis nya kläder dagen till ära. Mormor hade sytt en superfin tröja och ett par superfina byxor. Tack så mycket supermormor!


Sitter som en klippa i sina nya kläder.




Den nya grejen för veckan är att ta sig från sittande till krypställning. Därifrån kommer hon inte längre än till mage eftersom hon inte kan krypa än...

Nyfiken i en strut tackar för sig!

/e


Maja å astor är på dejt vid Ågelsjön. /e

dsc01692 (MMS)

Maja å astor är på dejt vid Ågelsjön. /e


Jäääääää! Å Rutan sover hos mormor å morfa...

img_3245 (MMS)

Jäääääää! Å Rutan sover hos mormor å morfar. Mys! /e


Igår nosade vi på bebis! Å så söt! Idag är...

img_3238 (MMS)

Igår nosade vi på bebis! Å så söt! Idag är vi på jobbfest i nyköping. Men hårdrockstema :d Bilder kommer sen :p /e


Bilder

Har blivit lite dåligt med bloggningen på sistone... Här kommer ett gäng bilder så ni kommer ifatt iallafall :)

Rut leker med farmor!

Rut gillar kameror...

...och att leka. Nu sitter hon superbra dessutom!

Sitta på pappas axlar är jäkligt kul det med!

Stå i soffan under morronmyset med pappa går inte av för hackor det heller.

Fast man blir ju liiite trött av att gå upp klockan 05.00. Även om man inte vill erkänna det själv...

Imorse upptäckte Joakim att vi hade en läcka i taket vid kaminen. Några gubbar var här igår för att fixa till en grej på taket som inte var som det skulle och råkade visst göra det värre... Eftresom det har öst ner regn hela natten har det också droppat ner i vårt vardagsrum. Not very bra om man säger så. Nu ska det vara tillfixat iallafall. Tur att Rut vaknade så tidigt och att Joakim märkte det så tidigt... Annars hade det kanske blivit ännu värre...

I eftermiddag ska vi hälsa på familjen Josefsson! Kanke får vi till och med hålla mysig liten nykläckt bebis?! :p Å så gulligt!

/e

Idag blev det en morronpromenad innan öppn...

dsc01688 (MMS)

Idag blev det en morronpromenad innan öppna förskolan. Rut har nämligen hittat på att man inte kan sova hemma... /e


Bad


Rut gillar att bada... Så mycket att hon inte ens kan sluta skratta i duschen efteråt...

Men du pappa? Vi är ju alltid så snabba på å bli klara... Varför får vi alltid vänta på mamma?

Ååååååå, jädra mamma. Här får man sitta och underhålla sig med en stol som en annan unge...

Ppppprrrrrfffffff också! Vänta å vänta å vänta... Man gör ju inte annat...

/e





Så är man 29 då...

Idag fyller jag år minsann! Hela 29! Dagen började med att Joakim gick upp med Rut klockan 5. Värt! Klockan 7 blev jag väckt av att Joakim och Rut kom in med ett ljus i handen och sjöng för mig. Myyysigt! Därefter blev jag bjuden på frukost i den mysiga och ljusfyllda salongen!

Ljusstämning är svårt att fånga på bild...

Hjärtmackor, hjärtserviett, hjärtdekoration och hjärtljus! Tack mina hjärtan <3

På förmiddagen kom familjen på fika... i motljus...

Rut gillar ju öron som ni kanske sett i tidigare inlägg... Morfar, ja han har världens längsta örsnibbar. 'Yeehoo!' gapade Rutan.

På eftermiddagen kom Erika å Olle och Olov, Alexandra å Alex på fika, men då bidde det inga kort... Framåt kvällen åkte jag ut till Jursla för att käka middag och Joakim åkte till Stockholm för att spela och nu sitter jag här och undrar hur jag i hela fridens namn orkar vara uppe såhär länge... Det är nog rekord tror jag...

Tack alla söta för alla fina presenter och gratulationer som jag har fått idag!

/e

Vi vann!

Kommer ni ihåg att jag och Rut var med i en tävling? Vet ni vad? Vi vann! Tävlingen gick ut på att man skulle ge ett förslag på en produkt som man ville att bloggaren skulle sy upp. Hon syr nämligen barnkläder som hon säljer på sin blogg lillanlillebror.blogspot.com . Jag och Rut ville att hon skulle sy en höstoverall och det tyckte hon var en ypperlig idé. Så vi vann ett presentkort på 300 kronor hos henne. Kul va!

Igår kom Maja hit för att stanna tills idag. Imorse gick vi därför ut på långpromenad.

Ehh... snygga... mamman och den galna hundskrutten.

Kossor och en liiiiten kalv. De följde efter oss och Maja blev (om möjligt) ännu mer galen...

... så galen att hon var tvungen att attackera ett stackars litet träd...

Ynklig svampfångst idag tyvärr.

Rut missade hela promenaden... hon slumrade sött i vagnen :)

Förresten! Igår natt fick min kära vän Camilla och hennes Marcus sitt andra barn. En liten Troya blev det! Så nu har lilla Tea blivit storasyster! Grattis familjen Josefsson!!

/e


RSS 2.0