Gott nytt år!

Nyårsafton skulle firats med mostrar och kusiner, men Götes feber, Ivars förkylning och våra mäns stressade magar satte stopp för det. Istället blev vi hemma själva.

Vi har ätit tacos, Rut var den enda som orkade med glass till efterrätt, vi såg Lilla Sjöjungfrun och åt godis och nu ligger vi här i pyjamas i soffan och kollar på Bingolotto trots att vi inte har någon lott. Göte ligger här nere i Ruts gula säng och har feber. Dock inte lika hög som igår hoppas vi. Vid tvåtiden hade han 39.7 och fick en Ipren... Vi orkar nog inte hålla oss vakna till tolvslaget, kanske blir vi väckta av fyrverkerierna?! :)

2012 gav oss världens finaste lilla Göte, men har också varit ett rätt tufft år med många vakna nätter och mycket sjukdom.

2013 ska därför bli ett år med mindre stress och mindre konsumtion. Vi ska njuta av vad vi har och av varandra. Jag ska börja plugga slöjd på lärarlyftet i januari och i mars kommer jag att börja jobba också. I Norrköping den här gången. Jag har fått ett vik på 60% våren ut, men har tills vidare kvar min tjänst i Nyköping. Hur det blir till hösten får vi helt enkelt se.

Hoppas att ni får en trevlig nyårsafton och att ni ser fram mot ett härligt 2013! Gott nytt år!

Bild: Världens finaste, roligaste och mest underbara barn <3


Hög feber

Idag har Göte haft över 40 graders feber nästan hela dagen. När han hade 40.7 fick han en Alvedon, åt mat och somnade på mig i soffan. Jag kände att febern gick ner något, men när han vaknade efter två timmar var den uppe i 40.6 igen. Stackars plutt! Jag ringde 1177 och fick rådet att testa Ipren istället så Joakim fick åka och köpa. Under tiden fick jag kyla honom så gott det gick. Det hjälpte och nu hoppas vi att febern inte blir sådär otäckt hög igen!


Sjukdom och smink

Göte är sjuk. Igen. Feber den här gången. Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande den här gången! Rut och jag åkte därför en sväng till Lindö för att leka med mormor, morfar, Emma och Martin. Idag stod sminkning och frisering på schemat.

Vad tycks? En framtida make up artist?


Hos moster Emma

Idag är jag och Rut på besök hos moster Emma. Rut var så nyfiken på hur Emma bor och har inte varit på besök på länge. Nu leker de två järnet och jag slappar i soffan. Rut har redan provat alla Emmas kjolar och ätit upp all kola.


Juldagen

Idag har vi firat jul med farmor, farfar och Jonas! Vi åt gott, myste, lekte och öppnade en massa paket. Farmor hade stickat och sytt så fina kläder till barnen! Rut fick också bland annat en prinsessklänning av prinsessigaste sort. Den tillsammans med klackskorna satt på hela tiden :)

Tack så mycket för idag!

Bildtext: Göte iklädd byxor och tröja som farmor tillverkat.
Rut dansar till tomten.
Kaffe och paketöppning!


Julafton

Julafton har firats med den Fromska/Johanssonska sidan hemma och Sara och Fredrik. Vi har ätit gott, träffat tomten, myst, umgåtts, spelat julklappsspel med mera. Tack för en mysig dag!

Bilder: I väntan på tomten.
Delar av Ruts julklappar i form av ett prinsesskit som hon fått av moster Emma.
Göte i en av sina julklappspyjamasar med ett monster som han fått av morbror Martin.


Tre år <3

Idag har Joakim och jag varit gifta i tre år! Och mycket har vi hunnit med på vägen. Jag älskar dig min finaste!

Kort från bröllopsdagen :)


Julgranen


Sätt att ta sig fram

Göte håller just nu på att pröva olika sätt att ta sig fram på affären. Igår köpte vi julgran och Rut ville gärna dra Göte.


Godisbak

Varje år bakar vi julgodis med min familj, Maggan och min mammas kompis Tessan. Så även i år! I år hade mamma sytt 14 st förkläden så att alla fick ett var, samt en varsin matchande grytlapp. Vilken grej! Vi bakade, lekte, åt och fikade. Mycket mysigt!


Göte handlar

I onsdags var jag och Göte och handlade med hjälp av moster Emma. Som kom på en smart idé! Ända tills Göte lärde sig att resa på sig... Då fick han bäras istället :) Göte gjorde iallafall succé hos pensionärerna som var och handlade!


Hos frisören

Mamma, jag heter Karin och dockan heter Rut. Nu ska jag klippa Rut.


Göte tröttmössa

Göte har den senaste tiden haft så bra sovrutiner på dagen. Men idag har det bara inte gått... För det första ville han gå upp 04.15, vilket han efter lite skrik förstås fick. Min räddning skulle vara 2-timmarssovningen efter lunch. Då skulle jag också få vila. Men vår käre Göte bestämde sig för att hoppa över den. Istället skrek han som en stucken gris tills han fick vara uppe. Han sov en halvtimme i vagnen på väg till förskolan. Synd bara att jag inte kunde vila då...


Måndag

Igår hade vi en tråkdag här hemma. Vi var inne själva hela dagen. Pust! kan man lugnt säga. Vi hann iallafall med att dammsuga nedervåningen och tatuera flickebarnet. Dammsugningen var en kamp. Göte skulle prompt ha slangen och Rut ville hoppa över sladden... Ni kan ju se det framför er.


Adventsfika

Idag har vi varit på adventsfika hos barnens farmor, farfar och Jonas!
VI grillade korv. Mumsigt värre!
Och marshmallows! Jag åt, ehhhh.... många.
Göte hade fått lunch innan, men var glad ändå :)
Min fina fina man <3
Jonas och Rut gjorde en snögubbe. (Mest Jonas får man väl erkänna.)
Men Rut stod gärna stolt bredvid den när den var färdig!
 
Tack för en mysig dag!
 
Rut kände sig inte bra på slutet och var trött och mådde konstigt. Hon ville varken ha middag eller mandarin och när vi kom hem ville hon inte ha välling heller. När vi väl skulle sova kräktes hon ner halva sängen. Så nu har vi väl vinterkräksjukan här :( Hoppas det var en engångskräkning och att vi andra får vara friska.
 
/e
 

Idag har vi hunnit med mycket. Göte och jag startade dagen med föräldrafika och åkte sedan för att hämta upp farmor som skulle underhålla Götfisen på maxi medan jag klippte mig. Vi shoppade lite grejer och åkte sen och hämtade Rut på förskolan. Rut ville åka hem till farmor och fick såklart som hon ville :) Rut och farmor lekte och Göte och jag vilade i farbror Jonas säng. Sen kom farfar och pappa och vi åt och lekte lite mer innan det var dags att åka hem för kvällen. Tack för idag! (Bildtext: Det här med att Göte sover inne är ju en vinnare!)


Sova inne

Vi har äntligen fått lite rutin och fason på dagsovningen. (Ta i trä!) Göte sover nu ca 45 minuter på förmiddagen vid dagislämning och sedan duktiga 1.5 -2 timmar efter lunchen. Tricket med långsovningen är nu att han sover inne i sin säng och på mage. Bästa sättet att sova på om jag får sägat själv :)


Klä ut sig

Rut leker väldigt mycket fantasilekar och klär ut sig just nu. Hon vill helst ha mammas klackskor på sig, men andra vuxenskor går också bra. Även hennes egna prinsessiga skor duger. Mammas eller pappas halsdukar är bra när man ska bli någon annan och ofta tar hon av och på olika saker för att vara olika personer. Halsduken och skorna åkte på när Rut var doktor och när hon kom hem till sitt hus i hallen och var Rut igen åkte dessa av. I hallen bodde Rut tillsammans med pappas vintermössa som för stunden var Ruts fru Linda.
Teaterapan Rut i pappas hatt och scarf. (Ja, jag vet ;)
 
/e

Från bebis till barn

Göte blir mer och mer barn. Nu sitter han stadigt och sträcker sig efter saker, reser sig nästan på knä mot leklådan, puffar sig bakåt och runt i en cirkel och snart, snart hoppas vi att han ålar också. DÅ borde han väl bli nöjd! Idag fick Göte avsluta sin måltid genom att äta själv. Gissa hur nöjd han blev då?!
Jo, såhär nöjd!
Och kolla här då vad jag kan, säger Göte.
 
/e

Julkrubba

Varje år får vi en ny del till vår julkrubba från Alessi av barnens farmor och farfar. Jättekul idé!
I år fick vi grisbonden med tillhörande gris! Visst är dom söta!
 
/e
 

Ivar 1 år

I torsdags fyllde barnens underbara lille kusin Ivar 1 år. Och idag var vi bjudna på kalas! Mysigt, gott och trevligt! Det bidde tyvärr inte så många kort, men väl ett på födelsedagsbarnet!
Grattis finaste Ivar! <3
 
/e

Alltså...

Alltså. Men hur söt??
Det är ju så man går å svimmar av söthet <3
 
/e

Pulka

Idag tog vi vagn och pulka när Rut skulle hämtas på dagis. Farmor följde med och på väg hem från dagis var vi en hel karavan med vagnar och pulkor som lekte i pulkabacken. Synd bara att mammorna tyckte att det var roligast ;)


Lapp

-Men Rut vad har du gjort?
-Vaddå?
-Jamen, vad har Göte på huvudet?
-Lappen från mandajinen mamma!


Göte?

Erkänn att det är likt?!
 
/e

Klippeklipp

Idag var Rut, farmor, jag och Göte och hälsade på frisör Karin. Rut att så fint och konverserade, som sig bör, när man är och fixar håret. Vad har tanten på huvet? Var är eran micro? Vad äter Tomas? Jag tittar på Loranga, Mazarin och Dartanjang. Det har farfar fixat åt mig. Och. Så. Vidare. GulleRutan. Som blev så fin i håret!
 
/e

Årets adventsljusstake

Och så här ser årets adventsljusstake ut. Rut har redan börjat leka med de små porslinsdjuren som är från när jag är liten. Och två av dom stora tomtarna är Joakims. Ljuset är inköpt på Björke Väveri.


Krans

Det bidde en krans i år igen! Joakim och Rut var på loppis och kom hem med fina julgransprydnader. Trummor så klart!


Sjukis

Göte har fortfarande feber. Idag var han uppe på 40.3. Stackarn. Vi hoppas att han blir frisk snart vårt lilla hjärta!


RSS 2.0