Mys


K. A. F. F. E

Kaffe svart som natten. Det blir nog dagens melodi. Rut är lite bättre, men har fortfarande feber. Natten har gått förhållandevis bra på så sätt att de små liven inte har varit vakna samtidigt iallafall. Istället har de löst av varandra..,


Sjukdom i huset

Rutis fick feber nu på eftermiddagen när vi var hos farmor och farfar. 38,6 hade hon när vi kom hem. Som tur var följde farmor med oss hem och höll Göte-ställningarna medan jag nattade Rut och förberedde flaskor till Göte för natten. Nu myser jag och Lill-Gullis i soffan med lite godis innan det är dags för sängen. Risken finns ju att natten blir jobbig. Pappan i huset är nämligen på Öland och spelar hela helgen.


Gymming

Idag fick Göte gymma lite när vi kom hem efter att ha hämtat storasyster på dagis. Rut tyckte att det var spännande och ville också ligga under gymmet, men fick inte riktigt plats... Hon kröp dock in och pussade lite på lillebror.





'Mamma! Ta kort när Jut tutar!' sa Rut. Och skrattade när hon fick se kortet.

/e

Hyllor

Rut önskade sig två hyllor av mormor och morfar i 2-årspresent. Nu har de äntligen satts upp också. Egentligen skulle båda sitta i lekrummet, men jag ändrade mig i sista stund. Den lilla fick bli nattduksbord istället!

Fint va?!


Blunda Sara!

Skulle ta upp en kastrull. Och hittade Ruts Mon Chichi i kastrullådan. Jag la den där i lördags när Johanssons var här eftersom Sara sedan barnsben är rädd för de små lurviga apdockorna. Så kan det gå när man har två systrar som tar tillvara på ens svagheter och jagar en med apan. Förlåt Sara. Vi insåg nog inte att du skulle få men för livet <3


BVC

Idag har vi varit på BVC. Göte har ätit bra under veckan och hade gått upp till hela 4400 gram. Han är dessutom 57,3 cm lång. Lång som en 2 månadersbebis enligt kurvorna. Och lika lång och lika tung som Rut vid 2 månader. Våra små gullisar!

Fotot är från tidigare i veckan när Göte invigde sin fina overall som är en present från farmor och farfar. Rut fastnade för min hatt som satt på hela dagen.


Nya skor

Rut är ju rätt bestämd av sig när det gäller vad hon ska ha på sig. Just nu är det gummistövlar eller hennes för små blå jumpadojjor som gäller. Vi tog med henne till skoaffären i lördags, men hon 'VILLE INTE HA DOM!!' Jag köpte dom ändå idag och tänkte låta de blå skorna trolla bort sig själva nu under natten. Hoppas att det funkar :)


Tisdag

Idag var min första dag ensam hemma med Göte medan Rut var på dagis och Joakim på jobbet. Jag hade planerat att ta det lugnt, men det kanske inte är min starka sida. Vi tog bilen och släppte av Rut på dagis, åkte förbi Joakims jobb och hämtade icakortet, åkte och handlade, köpte skor till Rut, svängde förbi Bolagret för att kolla lampor, åkte hem och åt lunch, dammsög nedervåningen, skurade nedervåningen, matade Göte, promenerade till dagis och hämtade Rut, gick till lekparken med Maria, Klara och Kalle och gick hem och lekte på tomten. Därefter kom Joakim hem och kvällsbestyren med middag och nattning tog vid.

Imorrn ska jag försöka vila lite mer minsann!


Sådärja!!

Då var det klart då! Det tog typ ett år, men nu har vi övervåningen färdig. Vi har flyttat upp och sovit en natt där uppe, men det är inte färdiginrett och ordentligt möblerat. Saker och ting får växa fram lite, men självklart får ni se bilder ändå. Annat vore ju taskigt. Så här ser det alltså ut just nu.

Ruts rum. Eller ena änden av det. Rut är i full färd med att hämta pallen för den ville hon sitta på när jag skulle läsa gonattsaga. För tillfället 'Vem spökar Alfons Åberg'.

Götes rum är för tillfället något slags förråd. Ledstången är nämligen inte uppe än och diverse lådor med kläder ska sorteras. Eftersom Göte sover i vårt rum har hans rum sista prio...

Allrummet. Mattan och lampan ska bytas ut. Tror vi.

Grind både uppe och nere är uppe förstås.



Och så vårt sovrum. Rut tycker att det är hur roligt som helst att 'vara uppe'. Hon hoppar i våra sängar och bäddar ner sig om vart annat. Och springer sokm en galning mellan sitt rum och vårt rum.

Den viktiga listan. Med ett stort fett kryss. ÄNTLIGEN! Rut har dekorerat lite på listan för att lätta upp arbetet åt oss :)

Å ja just det! Vår hysteriska trappa vill ni ju se!



Den blev... ehh, rätt turkos. Men vi tycker att det blev fint!

Å vad säger ni om hela alltihopa?

/e

Heldag

Idag har vi haft en heldag med familjen Johansson hemma hos oss. Mycket trevligt! Och hysteriskt :) Vi har lekt inne och ute, ätit gott, gått långpromenad, lyssnat på skrikande trotsiga tvåringar som 'VILL GÅ UPP PÅ ÖVERVÅNINGEN!!' och torkat upp hundkräks från mattan bara för att nämna lite av grejerna. Vi har också fått hjälp att bära upp sängarna på övervåningen så inatt sover vi uppe för första gången!

Tack för idag Johanssons!


Trötta

Det är en trött familj som bor i huset på Jaktstigen 2.

Mamman och pappan jobbar som tusan på övervåningen varenda ledig och oledig stund. Då den lediga stunden är mycket kort, eller ja faktiskt rent obefintlig är det den olediga stunden mycket ska göras på. Den är ju värst eftersom man då samtidigt ska ha koll på två barn och, för helgen, också en hund.

Rut lyckades med att hälla ut en hink med golvfärg (fel färg dessutom) när vi tittade åt ett annat håll och har också ritat med en blyertspenna på en dörrkarm... Men. Det går framåt och nu är det inte mycket kvar!

Trots detta är det visst de små Holmarna som verkar tröttast...


Bad!

Idag har Göte badat för andra gången. Då vi för tillfället inte har någon (ren) badbalja tager vi vad vi haver. Första badet blev i handfatet (lite litet) och andra badet i Ikeas stora kruka som jag köpte sist jag var där.


BVC och foto

Igår var vi på BVC och Göte har vuxit både på längden och bredden. 56 cm lång och 4070 g. Han hade kankse gått upp lite lite och nu provar vi en flasknapp med lite större hål. Han gör nämligen en Rut och somnar mitt i maten var eviga gång. Konstigt att de kan vara så lika ;)



Till frukosten idag hittade Rut kameran och fotade lite. Pappa, Göte och Rut skulle fotas. Mamma slapp som tur var!

Idag kör vi sista rycket på övervåningen! Vi lär bli klara med allt där uppe, medan trappan får målas nästkommande kvällar när Rut har somnat. Små fotavtryck i trappan kan ju vara gulligt, men det blir så lätt kladdigt...

/e

Glaset är här!

När man talar (skriver) om trollen ringer dom morgonen efter. Jorå. Glasmästaren ringde igår morse och frågade om det gick bra att de kom direkt. Och vi är ju inte dom som är dom.



Blir det inte fint så säg?

Joakim är i detta nu (efter dagislämning) på Bauhaus och shoppar. Bland annat ny färg till trappan. Den har blivit rätt sliten under byggtiden och dessutom sitter ju den stora glasskivan i en regel som måste målas. Den här gången kör vi lite mer vågat. Vad det blir för färg får ni se :D

/e

Sista rycket - på rikt

Nu är det verkligen sista rycket vad gäller övervåningen. Vi har onsdag kl. 14 som dead line (men det får jag väl ångra att jag skrev här ;) och där efter är det bara trappräcket som ska sättas. Det ska visst vara klart och skulle satts veckan efter Göte föddes, men glasmästaren blev sjuk. Vi ringer dock inte och tjatar förrän imorgon. Då hinner ju vi bli klara först också :)

Joakim målade klart golvet i allrummet. Målade in sig i ett hörn...

...och satte ihop badkaret i vårt sovrum.

Och så här fint blev det på plats! Igår satte vi klart väven på snedtaket och idag målade Joakim färdigt och silikonade (som ju måste vara ett verb?!) alla skarvar.

Nu ska bara spegel, handdukshängare och liknande upp.

Det blir bra va? Tror ni vi klarart?

/e


Måndag i Lindö

Idag har jag, Rut och Göte varit och hälsat på mormor och Maja. (Morfar är i Tyskland och Joakim har varit hemma och jobbat med övervåningen.)

Emma kom också till Lindö efter jobbet. Tyvärr kunde kussarna inte komma för Ivar blev sjuk. Hoppas han är frisk snart! Rut har lekt med smycken och gått på promenad med Maja bland annat och Göte har mest sovit och ätit.

Bilder:
*Göte fick en så fin tavla av Emma. Tack!
*Mormor och morfar måste ha en liten mus i huset. Eller? ;)
*Rut ville inte sova middag, men slocknade i bilen på vägen hem istället...

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1317500/images/2012/pic_198715058.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1317500/images/2012/pic_198715125.jpg" class="image">


Hantverkarn

Rut har visat sig vara en riktig snickare. Hon tycker det är jättekul att gå runt och låtsasskruva och hamra. Igår rotade jag därför fram de små rester av mekanobyggsatsen som syskonen From hade när de var små. Nu på morgonen blev det därför mekanobygg till Fåret Shaun. Göte och pappa tar sovmorgon. Och jag fick äta frukost ifred :)


Bäbis

Igår var Erika här och hälsade på lille Göte (och oss :) Göte fick en så söt sparkdräkt som han idag har invigt!


Rut busar







Gulle-Rut som dagen till ära skulle ha tofs och hörselkåpor när hon busade med sin mamma.

/e

Plaskpromenad

Igår åkte vi iväg på en promenad runt Lövstad slott. Rut åkte både vagn och jagade pappa, men mest plaskade hon i pölar! Det var skönt att komma ut och gå och min rygg är mycket bättre även om det märks på kontitionen att man har varit då gott som stillasittande i 20 veckor. Men det ska det bli ändring på nu minsann!



Mina fina <3

/e

Pappa & Göte



Så har lille Göte också fått en plats på pappas arm <3

/e

Sväng på stan

Nu när Joakim och Rut kommit hem passar det väl bra att jag lägger upp vad dom gjorde på stan. En promenad runt strömmen och besök på musikbörsen bidde det. Kul som sjutton tyckte Rut och kom hem och berättade 'Dudde spelade på stora pianot. Pappa sa nej.' Haha! Joakim hade sagt ifrån först, men sen gick det visst bra enligt personalen :)


Mys!

På förmiddagen idag åkte Joakim och Rut en sväng in till stan och jag och Göte är hemma och myser och fixar lite. Tvätt och klädsortering samt soffmys står på schemat här hemma!


Kusiner

Påskmiddag hos mormor och morfar och vi försöker få till en kusinbild... Lätt? Näe.


Uppvaktning

Titt som tätt kommer det folk och hälsar Göte välkommen. Mycket trevligt! Vi är dock inte så flitiga med kameran tyvärr, men här kommer några bilder iallafall!

Moster Emma håller Göte. Med på bild är Götes lilla kanin som han fick av farmor och farfar.

Farmor och farfar hade med sig en god tårta när de kom!

Och fina blommor!

En liten närbild på lilla Göte.

Och ett kort på Rut när hon öppnar påskägget hon fick av sin mamma och pappa.

/e

Rut & Göte

Rut är så fin och snäll mot sin lillebror. Hon klappar honom på magen och huvudet och håller i hans små händer och säger 'oj vilka små naglar!' . Naglar som sedan ska jämföras med mammas och pappas och Duddes. Hon har också stenkoll på var lillebror är. När hon inte ser honom frågar hon 'Var är Göte/bebisen/lillebroren?'. Bara så att hon vet liksom.
 

Rut håller Göte på BB för första gången.

Joakim, Rut och Göte myser!

/e

Promenad

Det är visst lite dåligt med uppdateringar här... Tiden går visst åt till annat ;)

I förrgår tog vi vår första lilla promenad med nya vagnen. Både Rut och Göte trivdes i den! Vi gick dock inte så långt, jag är inte helt bra från foglossningen och orkar inte så mycket än.


Känner ni igen?

Titt! Vi är med pump igen! Precis som för två år sen...

Jag var uppe på BB idag för en viktkoll och passade också på att diskutera vår matsituation. Göte vägrar nämligen bestämt att suga från bröstet och sedan i förrgårkväll och att suga på den specialamningsflaska som vi köpt. Igår natt fick vi istället ta till en vanlig nappflaska och då åt han som bara den. Den ska ju dock försämra amningstekniken ännu mer så jag ville diskutera saken. Barnmorskan var dock jättebra och tyckte att jag gott kunde fortsätta så, men pumpa på sidan av och mata i eftersom jag gärna vill att han får i sig mjölken såhär i början. Det känns skönt för mig och mycket av stressen kring att Göte inte kan eller vill amma släpper. Barnmorskan sa att så länge mjölkproduktionen hålls igång så kan man alltid ta upp amningen. Så nu kör vi ett litet uppehåll för att testa igen om några dagar. Förhoppningsvis suger han bättre då! Tills dess: pumpa!


Göte föds 120331

Äntligen har vår lille Göte kommit! Som vi har väntat och längtat efter den lille parveln. Det känns som ovanligt länge dels på grund av en rätt jobbig graviditet, men också för att han bestämde sig för att vara relativt punktlig till skillnad från sin syster Rut. Trots att vi hela tiden har intalat oss att 'den behöver inte alls komma tidigare bara för att Rut gjorde det' så har det nog ändå legat i bakhuvudet. Dessutom har vi märkt att det är den sista månaden som längtan verkligen sätter in. Oj vad nyfikna vi har varit på vad det var för liten filur i magen.

Fredagen den 30/3 på beräknad födelsedag vaknade jag och misstänkte när jag gick upp att vattnet hade börjat sippra. Jag ringde till förlossningen och fick en tid senare på dagen för kontroll. Jag har ju rätt länge haft sammandragningar till och från och likaså under fredagen. Joakim åkte ändå till jobbet och farmor kom hit och hjälpte mig med Rut. När jag kom upp till förlossningen blev jag undersökt av en läkare som konstaterade att hinnorna var hela. Barnmorskan som var där ville då kolla om det hade hänt något eftersom jag enligt den kurva de tagit ju hade rätt mycket sammandragningar. Det visade sig att jag var tre cm öppen och att det nästan inte var något kvar på livmodertappen. Hon tyckte att jag kunde åka hem, men trodde att vi skulle ses igen innan natten var över. Nu var det inte långt kvar! Jag ringde Joakim som stack från jobbet för att åka och handla och för att sedan komma hem och vänta på bebisen. Vi lånade bort Rut för natten till farmor och farfar så att det inte skulle bli så stressigt om vi var tvugna att åka.

Jag hade rätt starka sammandragningar under kvällen, men lagom till läggdags så försvann de bara. Vi gick och la oss och jag tänkte 'men vad fan?' Den skulle ju komma nu bebisen! Natten gick utan att värkarna satte igång, men på morgonen satte det igång igen. Jag hade också börjat blöda lite och ringde återigen till förlossningen som tyckte att jag skulle återkomma när det var lite mer regelbundet. Rut kom hem och åt lunch och för att sova middag hemma och under middagsvilet satte värkarna igång mer regelbundet. De var inte så jättestarka, men med Ruts snabba födsel i bakhuvudet åkte vi in till förlossningen när värkarna kom med ca 5-7 minuters mellanrum.

Väl inne visade det sig att jag var öppen 4 cm och vi fick lov att stanna kvar och flytta in i ett riktigt förlossningsrum. Väl inflyttade avtog värkarna lite och nästa gång jag undersöktes var jag öppen ca 5-6 cm. Eftersom värkarna avtagit endel gjorde barnmorskan en hinnsvepning för att få igång det hela och beordrade mig att gå upp och gå i ett ståbord. Jag lydde och det gjorde susen. Värkarna blev mycket kraftigare, men jag kunde fortfarande andas mig igenom dem. De hade lagt fram lustgasen, men jag tänkte att jag kunde vänta tills det blev lite värre.

Kl 19.00 kom de tillbaka för att göra en ny undersökning som visade att jag nu var 8 cm öppen och att jag faktiskt läckte lite vatten. Under undersökningen sprack helt plötsligt hela hinnan och vattnet gick. DÅ satte det igång på riktigt. Då vi hade med en barnmorskestudent under förlossningen skulle allt göras två gånger och precis efter (eller under, jag minns inte så noga) hennes undersökning kom krystvärkarna. Enligt min journal gick vattnet 19.10, krystvärkarna kom kl. 19.25 och kl. 19.42 var Göte ute. Och ja, när Göte var på väg ut tog jag till lustgasen. Och Joakims hand att klämma i. Jag uppfattade inte att det var något som hade hänt när jag väl försökte få ut honom, men md bara huvudet ute visade det sig att han inte kom längre. Navelsträngen hade snurrat sig två och ett halvt varv runt halsen och räckte inte riktigt till för att resten av honom skulle komma ut. Joakim berättade i efterhand att de diskuterade om de skulle behöva klippa navelsträngen där och då, men de lyckades visst vrida runt lille Göte så att han ändå slank ut. Väl ute fick istället pappa Joakim klippa navelsträngen och vi hade äntligen fått vår lille pojke - Göte den söte!





/Stolta föräldrarna Elin och Joakim


Hemma!

Igår eftermiddag åkte vi hem från BB! Joakim och Rut kom och hämtade oss och Rut var så stolt! Det har varit lite hektiskt sedan vi kom hem så vi försöker landa lite och lära känna vårt lilla knytt! Återkommer förhoppningsvis framåt kvällen med mer uppdatering :)


Bilder!

Här kommer de foton som skulle med gårdagens inlägg!


Kvar på BB

Göte och jag hänger fortfarande på BB i väntan på att den lille killen ska få lite bättre sugteknik. Det har lossnat lite grann och i och med det och med en 'plan' kanske vi får åka hem imorgon. Det vore skönt för vi saknar pappan och Rut! Dom var för övrigt uppe och hälsade på några timmar idag och Rut var superstolt! 'Hålla den! Hålla Göte!' och 'Var är Göte?' var några av fraserna.

Farmor och farfar och mormor och morfar var också förbi en varsin sväng för att titta på underverket. Det var kul tyckte Göte och mamman!

(Av någon trist anledning funkar det inte att ladda upp bilder med appen just nu. Får fixa det imorgon om inte annat... )


Göte är här!

Nu har äntligen vår fina underbara Göte kommit till världen! En lång och stor kille på 54 cm och 3895 g tittade ut kl 19.42 den 31/3. Förlossningen gick bra och mer detaljer kommer i ett annat inlägg :)

Jag och Göte är kvar på BB eftersom amningen inte riktigt funkar än. Göte är dock stark och ihärdig så det ska nog inte dröja så länge, men det känns ändå bra att det funkar när man åker hem till vardagen.

Joakim åkte och hämtade Rut hos mormor och morfar i förmiddags så att hon fick komma hem med honom. Hon har slussats runt lite mellan farmor och farfar och mormor och morfar, men det har gått jättebra! Tack så mycket allihopa för hjälpen <3

Vi hoppas på att jag och Göte får komma hem till pappan och Rut imorgon! Det ska bli spännande!


RSS 2.0