Grabbarna har släktträff

Idag hade grabbarna Göte, Ivar och Jack släktträff tillsammans med sina mammor. Anna är ju numera ingift i släkten Holm och är Joakims faster. Lille Jack är alltså Joakims kusin. Roligt är att Anna har gått i samma klass som Joakim på lågstadiet, läst på lärarprogrammet tillsammans med både mig och Joakim och numera går i samma mammagrupp som Sara och Ivar. Och nu är vi typ släkt litegranna alla tre :)

Grabbarna Grus kommer nog bli ett farligt gäng när de växer upp så söta som de är allihopa!

Grabbarna hänger!



Därefter däckade Göte, medan de två stora grabbarna höll igång.

Tack för idag!

/e


Jobba

Mamma! Jag går till jobbet nu! ropade Rut imorse.

Hihi, gullungen :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1317500/images/2012/pic_204750415.jpg" class="image">


Bild ju!

Missade ju bilden på lurarna. Och jag lovar, jag är gladare än jag ser ut ;)


Lurar

Idag kom min fina man hem med rosor och fina hörlurar till mig. Tack mitt fina fina hjärta <3


Utflykt

Imorse bar det av till Valla och gamla Linköping för ett litet äventyr tillsammans med Sara, Tore, Ivar, morfar och Maja. Vi tittade på djur, lekte i lekparken, åt god lunch, promenerade, åt glass, köpte choklad och åkte hem. Mycket trevligt! Tack för idag!








/e

Söndagsträdgårdsfix

Igår, söndag, kom barnens farmor, farfar och farbror Jonas för att leka med barn och hjälpa oss med lite trädgårdsfix. Dagen innan hade barnen fått ett körsbärsträd av dem och det skulle bland annat grävas ner. Vi samlade också ihop allt skräp som låg på tomten och i carporten. Det har blivit en del under husbyggets gång.

Rut badade balja för att svalka sig. Det var kul :)

Joakim och Jonas hängde ett slag i skuggan med Göte.

Sen skulle det arbetas.

Vi byggde nämligen en liten trappa också.

Som Rut provgick när hon vaknat efter middagssovning.

Farmor njuter av lille Göte.


Och här är det fina trädet planterat!

Tack farmor, farfar och Jonas för all hjälp! (Observera den fina bodyn som Göte fick av farmor dagen innan :)

/e

LöRdAg


Lördagen började kl 04.54 då Göte vaknade. Rut hojtade strax där efter och efter att jag gått in och sagt till Rut att det minsann var natt fortfarande lyckades jag förhala uppstigningen till kl 05.19. Yeey! Det går framåt ;) Rut ville hålla Göte när vi såg på TV på morgonen. Hon klappade honom så fint på magen.


Efter lek med Livia på förmiddagen, lunch och en sovstund i bilen hamnade vi på min farbrors 70-årskalas. Rut lekte med sina sysslingar som är födda -08 och -09. Kul!

Göte sov likt Jesusbarnet insvept i mormors sjal.

När vi kom hem väntade farmor och farfar på oss tillsammans med pappa. Rut och Göte har fått ett körsbärsträd som imorgon ska planteras. Farmor hade också råkat shoppa lite ;) Bland annat den här fina till Rut! Hon älskade den direkt!


Rut ville gärna plantera direkt men får lugnt (hmm) vänta tills imorgon!

/e

Sötnos

Gullet njuter av sommaren på jordgubbsfilten.


Bambi!

Här om morgonen var vi som vanligt uppe tidigt och Rut satt bredvid skötbordet när jag bytte på Göte. Förvånade blev vi när 'Bambi' knallade förbi utanför fönstret! Ruts första reaktion var 'Jag vill rida på den!' Men se, det gick inte.


Say no more

Rut har i flera veckors tid lekt med några klisterlappar från nån Ikeagrej.

Imorse hittade hon ett nytt användningsområde.


Fin dag

Idag har vi haft föräldraledighäng nere på vår lekplats tillsammans med områdets mammor, pappor och små och stora barn. Roligt minsann! Jag ringde också in Sara och kussarna och när det var dags för lunch och sova gick vi hem och eftermiddagen tillbringades i vår trädgård. Rut och Tore badade i vattenspridaren och småungarna chillade mest :)


Close up

Göte är mer och mer 'med' nu. Han börjar kunna hålla upp huvudet och skrattar och ler och sparkar. Han börjar också se ut lite mer som (vad vi tror) sig själv och inte bara ett spädbarn. Det är så härligt att se både utseende och personlighet växa fram.


Dopp i baljan

Årets första dopp i baljan! Rut hade tur och fick ett rätt varmt bad eftersom slangen legat i solen hela dagen. Sen hällde hon ut vattnet och ville ha nytt. Synd bara att det varma vattnet var slut då... Vi har Lilja här på besök och Rut är väldigt noga med att 'det är MIN mamma!' Nog för att jag ser ung ut, men inte ung nog att vara mamma till Lilja 17 år. Efter en intensiv eftermiddag sover nu Rut och vi myser i soffan med choklad och Ramlösa mango. Najs!


Mys


Äntligen sommar

Äntligen har sommarvärmen kommit. Förhoppningsvis för att stanna! Vi har tillbringat dagen hos mormor och morfar och kört med bilar, vagnar, lekt med Emma och blåst såpbubblor bara för att nämna några av sakerna. Härligt!


Konsert

Igår var Rut och Tore på konsert med sina pappor. Mormor hade köpt biljetter till en konsert där man sjöng sånger ur barnkammarböckerna och bl. a. Nassim Al Fakir och Amy Diamond (yeey!) var där. Utflykten startade med lunch på Burger King. Gott! Tyvärr var konserten lite lång och började kl 12 då båda barnen egentligen ska sova, men de orkade första halvlek iallafall och gick sen för att gå en sovpromenad. Rut ramlade visst in i sin stol det första hon gjorde och det kanske gjorde henne lite extratrött...


Egentid

Igår, fredag, åkte jag till Nyköping igen för att jobba. Jag och Göte var där i onsdags också och jobbade, men igår åkte jag utan barn. Eftersom det var klämdag kunde Joakim vara ledig och hemma med barnen och jag kunde jobba och hjälpa min vikarie med bedömningar lite mer effektivt. Vi jobbade järnet ändå till kl 17.15 och därefter gick jag, bästaste Matilda och min vikarie Jenny och åt middag och drack öl. Vi orkade hålla igång förvånansvärt länge och ramlade inte i säng (soffa för mig) förrän kl 01. Kul och verkligen välbehövligt att få lite vuxentid med min fina Matilda!


Uppdatering torsdag

Camilla hade kameran med och fotade flitigt idag. Snodde därför lite bilder från hennes blogg camomilloo.blogg.se


Rut och Tea äter omogna blåbär :)

och leker med en pinne.

Först ska man bestämma vad man ska leka...


Jaga! blev det :)

Tack igen för idag och tack för bilderna :)

/e

Ledig torsdag

Idag är Joakim (förstås) ledig från jobbet och vi hade sedan en tid tillbaka planerat in lite plattsättning. Joakim har ägnat största delen av dagen åt detta och jag har tagit hand om barnen och gjort lite trädgårdsfix på förmiddagen samt på eftermiddagen haft besök av bästa Camilla med barn! Vi hinner, tråkigt nog, inte ses så ofta men förhoppningsvis blir det mer nu när barnen faktiskt kan leka lite med varandra. Det var kul att se Tea och Rut tillsammans och så förstås Troya som också hängde med de 'stora' flickorna :) Fina presenter fick våra barn också. Tack så mycket!

Rut och jag rensar ogräs runt våra rhododenron.

Och JOakim lägger plattor.

Massor av plattor. Han blev tyvärr inte helt klar, men ge det en dag till så ska det nog bli färdigt.

Flickorna leker i sandlådan efter massor av spring och bus på gräsmattan.


Camilla Götemyser :)

/e

Finingar


Det här fina kortet fick jag när jag låg på BB med Göte. Fick mig att längta hem ännu mer <3

/e

krukor




Tre krukor fyndades på loppis i helgen. Tåliga växter införskaffades också och pryder nu vårt sovrum.

/e

Jut ska fota lite

Rut gillar att fota och att leka med sin mammas telefon. 'Ska baja fota lite mamma. Heeeej Göte! Heeeej Göte! Jag baja fotaj dej lite granna.' Idag iförd sin nya byxdress från Lindex som jag bara inte kunde motstå...

'Jag skickaj meddelande till pappa.

'Häj! Jag läggej den i fickan!'


'Så! Jag skickaj meddelande igen.'

Och här har vi fotoresultat. Några få av dem...




Duktiga Rut!

/e

Trädgårdsfix

Nu äntligen finns det lite ork över till trädgården! (Trots att övervåningen inte är helt färdig än...) Skönt när inget är jätteakut, utan man kan göra det man har lust med.

Här följer bilder!

Vi har fått ärva spireabuskar av mina föräldrar. Vi tänkte passa på att minska insynen litegrann.

Gräva, gräva.

Nergrävd häck och nyklippt gräsmatta- Vilken man jag har va?!

Vi tog en överbliven del av vår gamla trappa och gjorde om till odlingslådor. Nu är fröna satta och di små är skyddade från frost och insekter.


Bland annat...

Och vår megakruka i plast är numera planterad. Tyvärr har vårt (också det) ärva parasoll blåst sönder så vi är tillbaka på vårt gamla.

Vad tycks?

/e

Söndagsmys

Mys med min fina man så här på söndan <3


Häng med farfar

Idag hämtade farfar Rut hemma hos oss. Hon skulle få följa med och göra lite ärenden till hennes stora glädje. Joakim spelade inatt och sov därför och jag passade på att ta en dusch. När Joakim vaknat tog vi en sväng runt på några loppisar och åkte därefter till farmor och farfar för att äta lunch och hämta hem Rut. Farmor och farfar har köpt en sån rolig lekstuga som Rut gillar!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1317500/images/2012/pic_202244357.jpg" class="image">


Kräks

Göte har sedan lite mer än ett dygn tillbaka kräkts upp stora mängder av det han har ätit. Detta i kombo med att han inte heller har varit så sugen på mat och inte ätit så mycket gjorde att jag imorse ringde vårdcentralen för lite råd. Jag fick en tid hos en läkare på eftermiddagen mest för att kolla om det är så att han är uttorkad.

Min teori är att det är förkylningen som ställer till det och att han när han hostar och snorar då råkar få upp maten, och läkaren som undersökte Göte mycket noga, höll med. Han var inte uttorkad som tur är och vi matar ofta och lite istället så länge som det kommer upp. Det blir bättre om han halvsitter efter matningen, då kanske magmunnen inte öppnas lika lätt.

Vi håller tummarna att vi slipper kaskadspyerna inatt. Inte jättekul att byta mina, Götes och sängens kläder mitt i natten. Men värst förstås att inte söte Göte får i sig maten som han ska <3

Göte har börjat le nu förresten! Fast det är svårt att fånga på bild :)


Fredagsmys!

Idag fick Rut popcorn för första gången. Lite konstigt, men gott!


Torsdag

Idag var vi ute och lekte efter dagis. I regnet. Det var kul och vi hoppade från allt vi kunde hitta på. Hoppa är nämligen den nya grejen. Göte, som fortfarande är förkyld och inte vill ligga ner i vagnen när den står still, fick flyttas över i bilstolen och stå på bordet med regnet smattrande mot parasollet ovan. Mysigt!


Av alla dagar...

... att välja på så skulle conversen på just idag. Precis efter att fotot togs tyckte Rut att det var läge att hoppa i vattenpölarna också... Jag kan lugna er med att gummistövlarna stod på dagis och att jag ställde upp tygskorna på hyllan när vi kom fram.


Mer förkylning

Nu är det stackars lille söte Götes tur att bli förkyld. Inget roligt alls att se sin lilla lilla bebis vara snorig, täppt och hostig. Än så länge är det inte jättefarligt, men vi hoppas att det inte blir värre. Vi ska till BVC imorrn på 'rutinkontroll' så då kan ju hon kolla lite extra på honom kanske... Vi har laddat upp med saltlösning, näsdroppar och snorsug iallafall.


Nyklippt!

Idag åkte vi och klippte Rut. Farmor var med och hjälpte till vilket verkligen behövdes. Tack! Rut var jätteduktig och vi lyckades (med hjälp av russin, festis, kammar och diverse andra hjälpmedel) få henne att sitta 'still' så länge att hela håret blev klippt! Yeey! Efter klippning köpte vi glass för att fira :)


Konfirmation

Eftermiddagen/kvällen på lördagen spenderades i vångaskogarna. Joakims kusin Klara skulle konfirmeras och innan kyrkbesöket (som vi inte gick på då det började kl 21.00) var vi bjudna på mat och fika hemma hos Joakims morbror med familj. Joakim själv hade ju förstås en spelning, men övriga familjen åkte ihop med Ruts och Götes farmor och farfar för att fira Klara. Rut åt en skiva citron, fyra räkor och tre dumlekakor till middag. Men är det fest så är det! Resten av tiden släpade Rut ut farfar i trädgården för att hoppa studsmatta. Hon hoppade och hoppade och ville inte åka hem när det var dags. 'Jaaag viiiill iiiinte ååååkaaaa heeeem! Jag viiiill hoppa meeeeera!' skrek Rut halva vägen hem... Annars var det en mycket trevlig kväll och både söta Göte och fina Rit gjorde succé ;)


Kosläpp

Idag var vi på kosläpp på Sänkdalens gård ute på Vikbolandet. Massor av kossor hoppade och skuttade glada ut i hagen. Vi såg också söta små kalvar, grisar, stora traktorer och en massa människor som vi kände. En trevlig förmiddag!


Förkylning

Lite bloggtorka här på sistone. Rut har varit hemma från dagis hela veckan med hosta, snor och rejäl hängighet. Mycket gnällig unge = mycket trött mamma. Vi lever iallafall och håller på att friskna till. Göte har klarat sig än så länge, men har låtit lite täppt då och då. Hoppas verkligen att det inte blir värre än så! Det har hjälpt med några droppar saltlösning i den lilla näsan. Vi har trots förkylning försökt att komma ut lite. Det blir ju lätt lite instängt inomhus. Dessutom går tiden så sakta!










Lite klättring gör vem som helst på bra humör :)

/e

Sol!

Igår var vi ute en stor del av dagen. Härligt väder gör ju sitt! Rut sov länge på dagen och vi andra passade på att shoppa i våra förråd för att hitta bra sätt att inreda vårt gamla sovrum på. Planen var att set skulle bli arbetsrum, men nu ska det också vara en walk in closet. Till Joakims stora glädje. Ja, det var ju hans idé också...

När Rut sov passade jag och Göte på att softa i skuggan.

Tidigare på dagen rensade vi bland Ruts gamla kläder. Rut hittade förstås något att ta på sig. En blus som hon fortfarande kunde ha och en kjol (i storlek 68!) som fortfarande passade. Hon har också letat upp min gamla solhatt som jag hade när jag var liten. Fin jeansjacka som hon fick i födelsedagspresent av farmor och farfar passar ju också nu.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1317500/images/2012/pic_200884927.jpg" class="image">


1 maj

Och finfint väder! Rut är fortfarande dålig. Ingen direkt feber, men snorig, hes, hängig och ont i munnen. Hon håller på att få kindtänder upptäckte jag i helgen när hon grät och sa 'Jag har ont i tänderna'. Nu är iallafall Joakim hemma och det är vi glada för! Vi har mest pysslat här hemma och fått färdigt lite mer grejer på övervåningen. Igår blev det lite trädgårdsfix för Joakim också medan övriga familjen skruttade runt i trädgården. Nu ska Rut sova middag och vi tänkte sätta oss med en kopp kaffe i solen. Prima liv! som vår käre vän Olov skulle sagt.


RSS 2.0