Helg hos Holm

Att veckan går fort brukar visst innebära att helgen också går fort. Så har det varit i vårt fall iallafall. Joakim har dessutom spelat hela helgen vilket innebär att det blir ännu mer avhugget på något sätt...

Farmor och farfar kom förbi och underhöll Rut medan Joakim la golv och jag fixade med lite julpyssel. Rut ville baka precis som mamma. Ruts lussebullar blev dock blå. Maja skulle prompt vara med och baka tyckte Rut.

Joakim klarade vår dead line och la klart golven i barnrummen. Vi ska måla en del, var lugna. Rut och Knut ska inte behöva bo i en fjällstuga.

Knuts rum med färdigt golv!

Eftersom vi har lassat upp en del möbler på övervåningen ställde vi in dem i vårt rum så att de inte skulle vara i vägen. Det är kul att se hur rymligt det blir med möbler i. Fint blir det också!

På nedervåningen pysslades det endel som tidigare nämnt. Lussebullsdegen ligger på jäsning och ljusen är tända.

De söta tomtarna är ett arv från Ruts farfars mormor.

Joakim får varje år ett litet tillskott till sin ALESSI julkrubba av sina föräldrar. I år var det de tre visa männen som kom för att stanna.

Jag har letat med ljus och lykta (!) efter en kool adventsljusstake. När jag, mamma och Rut var på Bjerke vävstuga hittade jag det här ljuset som är helstöpt. Jag såg mig det framför mig, stående på vårt svarta Matteusfat, och det blev lika fint i verkligheten som i mina tankar. Tur att min mamma hade plockat mossa och lingonris :)

Rut fick en fin snögubbegirland av sin farmor och farfar. Den ska hon visa sina djur och leksaker hela tiden. 'Titta Maja/Apa/Babba/Nallen/Hästen! Ojjjjjjj! Åååååå!'

Farfar har också hjälpt oss att sätta i en ny kontakt i den här fina julstjärnan som numera hänger i Ruts rum. Nu sitter den i taklampsuttagen och går lätt att tända och släcka med lysknappen på väggen. Smart värre!

Det blev ju lite lite Rutbilder så här kommer en från tidigare i veckan. Rut har varit hemma ända med ögoninflammation från och med i tisdags. Jag var hemma med henne i tisdags och hon hittade två likadana USB-minnen. De skulle hängas runt halsen på Maja och katten och sedan skulle alla prata med varandra i alla möjliga olika konstellationer. USB-minnena hälsade bland annat på varandra och pussades :)

Ett megastort tack till farmor, farfar, mormor, morfar och Emma (och Maja) som har hjälpt oss med Rut under veckan. Vi har nämligen kunnat jobba nästan hela veckan. Vad skulle vi göra utan er <3

/e&j

Ögoninflammation

Idag blev det vab för mig eftersom Rut har fått ögoninflammation. Hon är dock lika pigg som vanligt, men får inte komma till dagis så länge ögonen kleggar och rinner. Idag bidde det en liten utflykt till Björke Vävstuga med mormor. Vi fikade och jag köpte ett adventsljus. Vi kom hem lite sent och Rut somnade som en stock medan jag och mamma snodde ihop en varsin dörrkrans. Bilder kommer så snart den är helt klar. Nedan följer bilder som visar en pigg och en trött tjej :)


Gult = fint

Gult = fult  FINT



Slutresultatet får ni nästa gång vi är hemma i dagsljus. (Till helgen alltså.)

/e


Att lägga golv

Nu går det undan på övervåningen. Vi har köpt obehandlat furugolv som ska målas. Men först ska det läggas.

Det fixar mannen i huset.

Rutan i huset, ja hon står för underhållningen. Här på vår för helgen nyinköpta kontorsstol. Ny är här lika med ett loppisfynd för 80 kr.

Hur snygg(a)?

Klätterapan Holm.

Och schwoop så var golvet klart!

Voila!

/e

Mamma Moo

Så var vi åter tillbaka till den gamla favoriten Mamma Mu. Vi tog en paus ett tag (tack gode gud för det), men nu är det bara Mamma Moo och Kråkan som gäller. Det får iallafall skruttan att sitta still en liten stund.



/e

Frukost

Idag åt jag Rutgjorda mackor till frukost på jobbet. Rut och farmor bakade nämligen igår eftermiddag. En fin älg och en stjärna slank ner i mammans mage.

/e


Lördag


Morgonen började med lite häng i Majas korg. 'Maja titta däär' säger Rut.

'Hej mamma! Kom mamma!'

Mamman i sitt fina nya nattlinne som pappan överraskade med härom kvällen.

Sen skulle det busas med pappa.Stå på trumpallen och kasta sig ner så att pappa får fånga.

Det är grejer det!

Rut har lärde sig ett nytt ord på fredagkvällen.

'Skål' är det nya ordet.

Skål och gonatt!

/e

Sådan far



Far och dotter provar kläder...

/e

Födelsedag på Pizza Hut


När Rut vaknat efter middagsluren i fredags mjukade hon upp genom att ligga på mage på golvet och läsa en Bamsetidning. Hon förberedde sig på födelsedagsfirande på Pizza Hut. Morfar fyller nämligen år idag, söndag! Grattis moffa!

Middagen var hysterisk, som sig bör med två 20-månaders vid bordet. Vi fick turas om att springa runt efter illbattingarna. Tore tyckte att det var extra kul att försöka smita in i köket.

Snart dags att åka hem och sova. Mormor fick njuta av båda godingarna en stund iallafall. I den minut de kunde sitta still vill säga.

/e

Höstmys i trädgårn


Mellanmål på renfällen. 'Äpplen!' säger Rut och får såklart äpplen också.

Mums!

Rör-Kjell var här och jobbade. Vilken klippa som snart har fixat färdigt radiatorer och rör så att vi får värme på övervåningen!

Rut gick till sandlådan och jag satt kvar på fällen. Men vad vill du nu, Rut?

Jag har en sak till dig mamma!

Här! Jag tvättar dina stövlar mamma!

Åså tillbaka för att hämta mer vatten.

Utemyset avslutas förstås med att spela trummor i förrådet.

/e

Skolfoto




Sötsnuten Rut.

Rut fotades på dagis härom veckan. Med dagens teknik lägger fotoföretaget upp bilderna på nätet och så kan man välja bilder och göra ett paket av. Min tekniska man kan konsten att låna bilderna och så kan jag blogga dom redan innan dom kommer hem i brevlådan. Självklart har vi köpt en massa foton ändå!

/e

Rut

Rut fipplar jämt med min telefon. En rolig grej är att leka med kameran.


RSS 2.0