FF (!) och mycket att göra

Nu är det helg! Och en fullspäckad sådan. Dessutom är vi själva hemma heeeela helgen! Pappa är på Kanarieöarna (eller liknande) och spelar golf och mamma är runt och dansar i Sverige.

För att förbereda mig och orka med denna fullsäckade helg gick jag och la mig kl. 21 igår kväll och vaknade imorse kl. 07.07. Väckte Joakim lite fint eftersom det är tråkigt att vara vaken själv, mös i sängen en stund, gick ut med hunden och blev, när jag kom tillbaka, serverad en alldeles underbar frukost. Jag har världens bästa (blivande) man!


(Observera de hjärtfomade gurkorna som Joakim har odlat fram i flera år för att kunna bjuda mig på just idag.)

Efter frukosten lärde jag mig ett nytt trick:




Balansera-kaffekopp-på-magen-tricket. Trodde ni inte!

Idag ska Joakim skriva sin andra och sista tenta i spanska (det är ju mycket jobbigt för mig, därav det tidiga sänggåendet igår...) Jag ska ägna eftermiddagen åt Maja samt träffa bästa Erika en sväng. Ikväll tänkte vi också åka och hälsa på Joakims föräldrar.

Imorgon blir det en sväng till Vingåker och förhoppningsvis lite inhandlig av kavaj eller dylikt till bröllopet. Vi ska också till O&A som sig bör på söndagarna.

En hektiskt helg... Blir så när man inte hinner med något i veckorna. Nästa vecka åker vi till vår kursgård i Gamleby med våra elever, vilket inebär en vecka utan någon fritid alls...

Vi har förresten får kallelse till byggsamråd med kommunen, Nästa vecka förstår så vi får skicka en förälder i vårt ställe. Men bra att det äntligen blir av! Då kanske älvsbyhus kan börja med markarbetena sedan. (Och ja, det var älvsbyhus som Kalla Fakta hade ett program om, vi vet.)

/e

Majas inlägg

122222222222222222222222222222222222222222222

/m

MVC-besök


Maja fick göra det som matte ville imorse. Ligga kvar och sova under täcket. 

Idag var vi på MVC och kollade till lilla bebben. Vi lyssnade på hjärtljuden och på bebisen som karatesparkade mot ljudupptagningsgrejan. Hjärtat slog fort som attan! 159 slag i minuten! Vi vägde också bebisens mamma, men hur mycket hon har gått upp behöver vi inte nämna här.

På vägen hem gjorde i lite ärenden; hämtade ny kontokortsdosa på swedbank, köpte järntabletter och gick in på en blomsteraffär och beställde en brudbukett. Den blir askool! Nu är typ allt fixat till bröllopet btw. Det som vi måste hinna med är att köpa kläder till Joakim (ganska nödvändigt) och sy klart min klänning (också ganska nödvändigt), Klänningen syr mamma och vi får se hur det slutar. Jag tror att det kommer att bli superbra, men hon är inte övertygad... Håll tummarna i alla fall :)

/e

 

Stress

Ibland vill man bara lägga sig ner och tjuta. Jättemycket och hela tiden. Idag var en sådan dag. Det känns som att det är alldeles för mycket extragrejer som ska göras, alldeles för mycket betyg som ska sättas, alldeles för många åsikter om allting, alldeles för mycket av allt och alldeles för lite tid. Hur fan ska jag hinna tänkte jag och släpade med mig ca 110 arbeten från jobbet så att jag kunde bedöma dem ikväll. Men efter ett sammanbrott vid matbordet efter maten, lite tröstande choklad och en massa söta pussar, kramar och klappar och fina ord från Joakim så har jag kommit fram till att: JAG SKITER I JOBBET! Japp, det får väl gå som det går. Skyll inte på mig om det inte blir några betyg. Näpp, skyll på systemet som gör att jag inte hinner.

Så får det bli. Så det så!


Choklad, spanska och jobb. Vårt liv just nu...


BTW... Jag har fått min första magfläck. Det ni!

Kryddar också med en galen bild på Maja. Så får ni skratta lite idag i alla fall.


Maja leker alltså flygande spöke... (om ni undrar). Och, nej, jag lyfter henne inte i halsen. Hon hoppar efter en pinne.

/e


Tjock och trött

Det är jag det. I helgen började jag känna mig riktigt gravid. Hallonet har liksom lagt sig lite tillrätta nu och magen är stenhård där hon ligger. (Ja, eller han för den delen :) Idag blev jag krafttrött efter lunch och det har liksom suttit i. Nu ligger jag soffan och trängs med Joakim. Jag har datorkanten på magen och känner hela tiden hur bebisen sparkar. Den kanske inte gillar datorer? Joakim läser till sin nästa tenta och jag försöker att inte störa honom. Men jag måste ju 'ooa' till varje gång jag får en hård spark i magen... Och jag måste ju säga att det är synd att inte han får känna hur det känns. Eller är det bara elakt av mig kanske...

Nu blev datorn för tung och jag somnar nästan av utmattning. Få man gå och lägga sig innan kl. 20.00?

Svar: JA!

/e


"Jag har bajsat jättemycket"

Sitter utanför tentasalen i Linköping och väntar på Joakim. Han fick komma in en halvtimme efter alla andra och under den tiden pratade vi om vad som skulle hända om Joakim skulle behöva gå på toaletten under tentatiden. Jag har själv skrivit tenta i samma sal tidigare och berättade att det fanns toaletter inne i salen och att man då får skriva sitt namn och mellan vilka klockslag man är inne.

"Men tänk om man måste bajsa jättemycket då" funderade Joakim. "Ja, då får man väl säga lite fint att man är lite dålig i magen" tyckte jag. "Så, då ska man viska 'Jag måste bajsa... jättemycket...' till tentatanten" undrade Joakim. "Och sen om toalettpappret är slut så får man komma ut och viska 'Jag har bajsat... jättemycket, men pappret är slut...'. Och efter det, för att liksom varna alla andra, får man teaterviska ut i salen 'Jag har bajsat... jättemycket...'."

Detta fnittrade vi hysteriskt åt och sedan var det dags för Joakim att gå in och skriva.

Undrar hur det gick.

/e

Bokmal

Oj, vad jag saknar Joakim. Och ändå sitter han i soffan, trasslar in sina ben i mina och smeker mig förstrött på foten...

I två veckor har Joakim ägnat sin övriga vakna tid, då han inte jobbar, till att läsa spanska. Nu ska de sista poängen in och imorgon skriver han den första av två tentor. Om spansk litteratur - på spanska förstås. Inte helt lätt vill jag säga... Nu kan ju i och för sig inte jag någon spanska, men frågorna liknar de jag arbetade med när jag läste litteraturhistoria - på svenska. Nästa lördag skriver han en tenta om någon slags spansk historia, så då blir det mera plugg.

Men sedan är det över! Och då kan vi ligga i en kattungehög i soffan igen och se på värdelösa TV-program kvällarna igenom! Woohoo! Bästa myset!

Ikväll blir det förutom plugg, pizza och godis från godisbron. Cirka 1,2 kg godis eftersom vissa i familjen inte har några begränsningar. Undrar vem det kan vara?

/e

Bäst!

Fråga: Vad är bäst i världen?

Svar: Min blivande man Joakim Holm.

Ja, just det. Du älskling.

Och vår bebis i magen och hundskrället iförstås!

Och söta elever som bryr sig om sin fröken :)

/e


Skruttig värre

Idag är jag hemma från jobbet. Vaknade imorse och mådde illa. Tvingade mig upp ändå och spydde i duschen. Jag har ju mått lite knepigt under graviditeten och spytt vissa mornar, men de flesta gånger orkat ta mig till jobbet ändå. Är lite jobbigt när man känner sig helt urlakad, men det går ju. Idag hade jag dock ont i magen också och spydde mer än vanligt så jag var rädd att det var magsjuka eller något så jag stannade hemma istället. Nu mår jag lite bättre, men jag har hemskt ont i huvudet. Dessutom ser jag ut som en prickig korv. Jag har så ytliga blodkärl och när jag spyr spricker dem och så får jag små prickar i hela ansiktet. Mycket snyggt vill jag påstå.



Jaja, det kanske inte syns så mycket här. Men i verkligheten gör det det! Så det så!

Kollade igenom bilderna från helgen. Joakim fick en systemkamera i födelsedagspresent och det är jäkligt kul. Ska bara lära mig an massa knep så att bilderna blir bäst. Fotade dock Maja när hon fick ett voff-och-knas-ryck i soffan.









Knasig vovve det här :)

/elin






Ännu ett crejving...

...är nu färsk ananas. Kan jag äta tills jag spricker. Synd bara att Joakim tror att han är allergisk eftersom det sticker i hans mun när han äter det.

Meeeen, more for me! Hah!





Yummy!

/e

Fotbollsspelare?

Har vi månne en liten fotbollsspelare i min mage? Hallonet har börjat sparka som bara den och i helgen, just på Joakims fördelsedag, fick han också känna på sparkarna för första gången. Den här veckan har hon/han sparkat järnet och det känns jättekul, men samtidigt mycket märkligt. Chansen att det skulle vara en fotbollsspelare känns dock inte så stor trots allt... Inte om hallonet brås på mamma eller pappa i alla fall :)

Veckan har annars varit ganska tuff. Med halva skolan på vår lägergård i Gamleby brukar man få lite tid till andhämtning. Men icke! Jag har haft slöjd med sexorna hela veckan och börjar nu blir aaaningens trött på att förklara hur man syr ett mjukdjur. Kvällarna har cokså varit jobbiga. Joakim pluggar spanska för allt vad tygen håller så att han ska fixa två stycken tentor inom loppet av tre veckor. Pluggandet innebär att han sitter (ligger) och läser hela kvällarna så fort vi kommer hem från jobbet. Jag lagar mat, går ut med hunden och gör sedan stillsamma och tysta saker (som att blogga och sova) under tiden. Det får det förstås vara värt. Det viktigaste är ju att han fixar tentorna, men jag vill ju kramas och mysa ju!

Nu var altså bloggandet klart för kvällen. Dags för hundpromenad och sova!

/e

Giftermål och hus!

Nu är det bestämt och spikat! Den 23/12 gifter vi oss!

Det var detta som gjorde det:


Jaja, tänkte vi. Det ser ju ganska bra ut ändå, så varför inte? Näevars. Vi orkar inte vänta längre. Vi vill bara så jävla gärna vara gifta med varandra, så vi river av ett litet bröllop av bara farten. Mitt i alla andra projekt, göromål och mitt i julstressen. Härligt ska det bli att vara man och fru!

Som ni kanske också förstår av avin ovan så har vi kommit ett steg längre i husprocessen. Igår åkte jag för att hämta ut paketet på OK/Q8 i skarphagen. Tji fick jag eftersom det står Elin From på mitt körkort och inte Elin Holm som på avin. Det gick inte alls för sig, sa snubben i kassan och jag fick åka den dryga milen hem igen utan paket. Passade dock på att handla hundmat när jag ändå var ute och åkte, så den lilla trippen gick på 789 kr i runda slängar. Kul!

Vi hämtade upp paketet idag efter jobbet. Joakim Holm dög visst. Och nu har vi fyllt i och skrivit på papper för glatta livet. Vi har insett att vi måste ansöka om ett HELT nytt bygglov, med den handläggningstid och kostnad som det innebär. Kul? Nä! Men vi får förhoppningsvis vårt hus. Någon gång i alla fall...

VI SKA I ALLA FALL GIFTA OSS!! WOOHOO!!

/e&j

Snö

Ojojoj vad det snöade idag! Eller ja till och från i alla fall. Mest märktes det att vintern kommit när brandlarmet ljöd på jobbet och alla 380 elever och vi lärare skulle ut i kylan och stå i raka fina led. Det gick bra trots allt och ingen brann inne. Det visade sig bara vara en brandövning planerad till terminens hittills kallaste dag.

Det märktes också ganska mycket att vintern kommit när vi skulle ta oss hem från Nyköping med sommardäck. Snön hade som tur var inte lagt sig på E4an, men vissa stunder såg man inte mycket mer än stora snöflingor och långtradare. Läskigt värre! Vi betämde oss för att chansa och tog svängen förbi Uno-X i Åby innan vi åkte hem. De skulle precis stänga, men förbarmade sig över oss och våra vinterdäck (som vi turligt nog hade i bakluckan sedan i söndags). De bytte hela alltihopa, skurade våra sommardäck och slängde in dem i bakluckan för fjuttiga 200 svenska kronor. Så lätt värt det!



FYMO under behandling.

Nu kan vi åka säkert hädanefter. Känns skönt!

/e


Crejvings...

... på högsta nivå!

Igår blev jag vrålsugen på pepparkakor med blå Castello och julmust. Men, som vi alla vet, får man inte äta blåmögelost när man är gravid. I dagens internetvärld måste det ju finnas något sätt att komma runt det på tänkte jag och började googla. Sagt och gjort, jag hittade en grej som verkade fungera. Det gick ut på att man värmer upp lite grädde i en kastrull och låter osten smälta i det. Detta eftersom man ju FÅR äta ost som är upphettad över kokpunkten. När man har smält ner allt ska man låta den stelna och vips så har man ny ost (något fetare dock) som även gravida får äta.



Jag råkade dock ta liiite mycket grädde och fick en slags sås som inte stelnade. Jag fick doppa pepparkakorna istället. Det gick det med. Jag lär av mina misstag och tar mindre grädde nästa gång.

Joakim fick som sig bör också ett litet crejving och gjorde 'chokladgegga' - vispad grädde, kakao och vaniljgrädde. Han är ju inte vuxen än och tycker inte om mögelost :)



MUMS!

/e&j

RSS 2.0