31 augusti - Göte 5 månader

Idag är Götes 5-månaders dag! Hurra hurra för Göte-Göte!
 
Dagen har spenderats tillsammans med farmor! Vi började med lite bilkrångel eftersom vår nya bil inte startade. För andra gången. Vi fick nämligen tillbaka den i onsdags då bilfirman hade bytt till ett nytt batteri eftersom den inte heller startade i förra veckan. Lite snopet när man har packat bilen full med barn, vagn, väskor och grejer och den sen inte startar. Farmor fick ta sin bil och åka till farfars jobb för att byta till hans bil så att vi kunde packa in oss allihopa i den. Meckigt värre, men ca 1 timme senare än planerat var vi iväg.
 
Vårt första stopp var provtagningsenheten på Vrinnevisjukhuset där Rut skulle ta ett blodprov för att vi ska veta om hon är glutenintolerant eller inte. Det tror vi egentligen inte, men BVC vill att vi iallafall ska kunna utesluta att det är det som orsakar hennes förstoppning. Hon blev jätteledsen av sticket och dessutom skulle provtagningskillen pressa ut blod så att det fyllde ett litet rör. Hon grät och grät, men när allt väl var över fick hon välja en liten grej för att hon varit så duktig och då blev hon jätteglad!
 
Efter sjukhuset åkte vi ner på stan, åt lunch och promenerade därefter till biblioteket där vi lånade böcker. Efter lite fler ärenden på stan åkte vi sedan hem för att äta glass till fika. Gott!

Rut tröttnade på sagan, men Göte ville läsa mer!
 

Dagen var så jobbig att Rut somnade i soffan redan klockan 17.58. Hoppas att det inte betyder svintidig morgon bara :)
 
/e

Fixa hallgolv

Äntligen har jag tagit tag i projektet 'fixa hallgolvet'. Den så kallade golvläggaren som la golvet gjorde det nog inte riktigt rätt, efter bara ett litet tag föll fogarna samman och det blev hål mellan plattorna. Vi ringde och han skulle komma tillbaka och fixa det hela och dessutom få den sista delen av betalningen. Han dök inte upp och hörde inte heller av sig och det hela rann ut i sanden. Vi har inte heller orkat ta tag i det, det finns ju en hel del att göra ändå här hemma. Men eftersom vi vill kunna använda golvet utan att behöva ha en matta som skymmer det var det ju tvunget att fixas. Vi vill ju inte heller riskera att få fukt från regn och snö ner i underlaget. Och nu när Rut är stor kan man ju inte alltid kontrollera var stövlarna hamnar...
 
Sagt och gjort.

Idag ägnades förmiddagen åt skrubbning av golvet med natursåpa. Det ska skydda plattorna mot att smuts och fog fastnar på dem. Platta för platta skrubbades för hand- Här ser ni håligheterna också...

Och kvällen ägnades åt fogning av golvet. Tack Olov för lånet av fogmassevispen! (Jag antar att den har något annat och mer riktigt namn...)
 
Nu är det färdigt och jag är dödstrött. Men en fint och helt golv har vi iallafall!
 
/e

Handla mat

Vi åker aldrig och handlar allihopa på kvällstid. Vi har ju nämligen rätt kvällströtta barn, så kl 18 är det ju nästan dags för sägen. Iallafall välling och Bolibompa. Idag gjorde vi dock ett försök och det gick rätt bra. Med lite lock och pock och hambujdaje och pomme som uppvärmning funkar det mesta.

Och får man dessutom Lakritspuck som avslutning är lyckan total! Di båda små somnade i bilen på vägen hem så det var bara att bära in både kassar och barn.
 
/e

Ny sele!

Rut mår bättre idag! Lite gnälligt har det varit, men ingen feber. Hoppas på helt frisk och glad imorgon!
 
Vi har nu köpt oss en ny sele. En likadan som Johanssons och familjen Holm den andra har. Efter lite rotande och provande på diverse bebisaffärer fann vi att den var bäst. Det braiga med den är att den har ett midjebälte som avlastar axlarna och man kan sätta den på ryggen och ha barnet i den även när han/hon är större. När man är i skogen och plockar svamp och 1åringen inte orkar gå eller så.
Göte provsov den redan vid eftermiddagsluren.
 
/e

Helg med feber

Igår, fredag, träffade jag, Rut och Göte Emma och Maja vid Löfstad slott för att ta en promenad tillsammans. Vi avslutade promenaden med lite lek i parken.
Vi kastade stenar i vattnet och Maja trodde att det gick att äta.
 
Rut var rätt pigg, men lite gnällig under dagen och när vi var hemma hos mormor och morfar dit vi bjudits på eftermiddagsfika och efterföljande middag fick hon feber. Hon blev supergnällig och ingenting dög. Nästan inte mamma heller för ovanlighetens skull. Hon orkade äta lite och när vi kom hem hade hon närmare 39 graders feber. På mogonen därefter var det något bättre med 38.1 och Rut ville, inspirerad av Nicke Nyfiken, ha en morot att äta till frukost.
Och sitta i Götes babysitter...
Göte, han låg i soffan och käkade på Tuppen Tupp.
 
Febern gick ner lite under förmiddagen, men steg på eftermiddagen igen. Vid halv fyra hade Rut 39.7 och vi åkte till macken för att köpa lite isglass. 'Mamma kan åka och köpa lite glass till dig' sa jag. 'Jag vill också följa med' sa Rut. 'Och Göte ska följa med. Och pappa ska följa med. Alla ska följa med och köpa glass.' Det är det nya. Om alla är hemma ska alla med.
På väg hem från macken gick Ruts mun i ett. 'Åå det är så gott med glass. Jag tycker så mycket om glass. Den här är jättegod mamma. Mamma köpte glass till mig. Åå den är så god. Den smakar så gott mamma. Men den luktar blä. Den luktar inte alls gott. Den är röd och grön glassen.' Tänk att man kan bli så glad av en glass :)
 
Febern gick inte ner tyvärr och hon vägrade alvedon som vi bara hade hemma i flytande form. Den smakar tydligen blä. Rut somnade därför i soffan framför fåret Shaun med lika hög feber som på eftermiddagen. Hoppas hon sover ordentligt inatt och vaknar feberfri vårt lilla hjärta!
 
/e

Förkylning

En vecka på förskolan var alldeles tillräckligt för att ge oss en liten förkylning. Konstigt nog verkar Rut vara den enda som har klarat sig. Hon snorade lite i söndags, men inget mer än det. Jag å andra sidan nyser, snorar, har ont i huvudet och är allmänt hängig. Göte snorar inte utan är bara hes. Hans små skrik låter alldeles ynkliga och man tycker så synd om honom. Det är ju så svårt att veta hur han mår, om han har ont i halsen eller någon annanstans.
Såhär lever vi nu för tiden. I en sele. Iallafall om man ska somna här hemma på dagen. Vagn och bil går också bra, men inte ligga själv inte. Nåja, värre kunde det ju vara. Dags att köpa en sele med höftrem iallafall.
 
/e

Söte Göte

Kittel- och lekdag med mamma!
 
/e

Svampjaktsutflykt

Rut gillar utflykter. Och matsäck. Idag var vi på utflykt med matsäck. Rut ville äta redan när vi satte oss i bilen klockan 9, men fick lugnt (nja) vänta i ett par timmar. Vi begav oss ut till Gransjön i våra gamla hästhoods och promenerade i skogen, åt och lekte tillsammans med kussarna, Fredrik, Emma, Maggan, hunden Erika, mormor, morfar och Maja.
Rut invigde sina nya gummistövlar som hon har fått av farmor och farfar. Dom var perfa! Och likadana som mammas och pappas förstås :)
 
Tack för idag!
 
/e

Heldag i Blacka

Idag har vi haft en heldag tillsammans med moster Emma samt familjen Johansson! På väg genom Skärblacka började Rut skrika: 'Det luktar bajs! Det luktar bajs mamma!' Vi förklarade att det är så det luktar i Blacka, men Rut tyckte att det var lite konstigt ändå. Vi sågs vid Mårn för att ta en heldag på badplatsen, men vädret var inte med oss. Inte heller var getingarna på vår sida, eller det var väl just var de var. På vår korv, på vår ketchup och på våra barn. Så vi stod ut en stund och åkte sedan hem till Johanssons för att ägna resten av dagen där. Fika, lek, bus, bajs, gnäll, gråt och pizza bidde det. Tack för idag!
 
Åså lille Göte-fluff!
 
/e

Hos Camilla

I fredags var jag och barnen och hälsade på Camilla. Hennes barn var inte hemma, de skolades in på nytt dagis så Rut fick fri tillgång till alla leksaker. Och Göte fick fri tillgång till Camilla :)
Rut är helt galen i studsmattor! Det syns kanske :)
 
Tack för att vi fick hälsa på! Det var jättekul att ses :)
 
/e
 
 
 

Eskil <3

Idag har vi varit och hälsat på lille Eskil, endast 3 dagar gammal. Man glömmer så fort hur små dom är, Göte ser numera ut som en mindre elefant när man jämför honom med alla små nya bebisar. Eskil var förstås jättesöt och jag fick till och med hålla!
Lille gullungen med massor av svart hår <3
 
Tack för att vi fick titta på underbaringen!
 
/e

Förskoledags!

Sommarlov i all ära, men nu var det verkligen dags för dagis igen! Rut har varit hemma i 8 veckor och det var på tiden att få in lite rutiner och att få träffa alla kompisar igen. I tisdags ville Rut gå redan kl 07, trots att hon inte börjar förrän kl 9. När det väl var dags att gå var hon lite pirrig i magen. Jag och Göte stannade och lekte en liten stund, men fick en naturlig avgång iochmed fruktstund och samling. Då smet vi och inte ett pip hördes från Rut. Klockan 14 möttes vi vid grinden av en superglad liten Rut som hojtade 'Titta mamma! Jag cyklar!' Och ingen napp hade hon i munnen heller! Den har liksom blivit lite av en vääääldigt kär vän under sommarlovet. Så skönt att det går bra på förskolan och att Rut trivs så bra. Skönt för mig och Göte att få lite egentid tillsammans också. Väldigt skönt!
Göte har fått låna en Bumbostol av kompisen Calle. Rut tycker att den är jätterolig och får plats i den hon med, men när Göte skulle sitta gick hon och hämtade sin potta. *Göte sitter i sin potta och jag sitter i min potta!'
 
/e
 

Bebisar i massor!

Oj vad det föds bebisar nu!
 
I fredags fick Ruts dagiskompis Livia (och hennes mamma Malin och pappa Henrik) äntligen sin lillasyster! (Som iofs skulle väntat i magen ett litet tag till.) Lillflickan har inte fått något namn än så vi väntar med spänning på det! Grattis till den lilla <3
 
Och igår när Olov och Alexandra var över på fika berättade jag för dom att lillflickan hade fötts. Alexandra blev så avis på detta (min tolkning) så hon fixade så att vattnet gick i vår soffa och födde natten till idag en liten Eskil! Äntligen!!
Grattis till lilla Eskil <3
 
Åååå vad det ska bli roligt att promenera runt i Strandhugget och hälsa på bebisar dagarna i ända. Kul för Göte att få nya kompisar också!
 
/e

BVC-besök

Idag var det dags för BVC-besök för båda barnen. Rut har inte gått på 1 år så det var spännande att se hur hon hade vuxit. Rut är vid 2 1/2 år 96.5 cm lång och väger 14.1 kg. Hon är lång som en genomsnittlig 3 1/2-åring och har äntligen kommit ifatt medelkurvan för sin ålder på vikten. Lång och smal som alltid alltså. Eva skulle också prata lite med Rut, vilket inte var något problem direkt. De vill att barn i vid 2 1/2 år ska prata 2-3-ordsmeningar, men Rut pratar ju mycket mer än så. Hur många ord det är i en mening har jag inte ens räknat. Det dög alldeles utmärkt iallafall! Vi pratade också om Ruts mage som har varit förstoppad sen födseln. Äntligen har vi fått Movicol utskrivet vilket känns jättebra!
Vår stora fina tjej! (Rut hamnade visst på sidan, men jag orkar inte mecka med det mer. Ni får återigen vända på datorn.)
 
För Göte var det dags för 4 1/2 månadskontroll. Han vägdes och mättes och är numera 70 cm lång (!!) och väger 6970 g. Jag kan inte förstå var vi har fått våra långa barn ifrån... Någon mer hann vi inte med gällande Göte - någon pratkoll behövdes inte även om Göte jollrar på ordentligt han med :)
Och vår stora lilla fina kille som äter gröt för att bli ännu större :)
 
/e
 

Dagen i stort

Förmiddagen ägnades åt storhandling för Joakim och Rut och städning och pajbakning för mig och Göte. På eftermiddagen kom Olov och Alexandra på fika, vilken slutade minst sagt spännande!

/e


Kick off 2012

Igår, torsdag, var det dags för Kunskapsskolans årliga Kick off. 900 sektmedlemmar samlades i Norrköping för högmässa, middag och fest. Vi hade fixat barnvakt till båda barnen för både dagen och natten då vi hade bokat hotellrum på samma hotell som mina nuvarande och Joakims före detta kollegor från Nyköping.
 
Lite pirrigt var det allt att låta Göte sova borta för första gången, Rut är ju en rätt van bortasovare även om det inte blivit så mycket sånt på sista tiden. Det gick dock galant för båda barnen! Det är så roligt för våra barn att de har sina underbara far- och morföräldrar och vi är så tacksamma för att vi har våra föräldrar som ställer upp i vått och torrt. Ni är bäst <3
 
Nedan följer lite bilder som beskriver vårt dygn:
Väl incheckade på hotellet frågar jag Joakim om han verkligen tycker att jag är fin i klänningen som jag ska ha. Var inte så brudig, svarade Joakim... och frågade därefter 'Var är min skopåse?' och radade upp sina tre par skor som han hade med sig. Tre. Par. Skor.
Där efter la han fint upp sina tre par glasögon på bordet. Tre. Par. Vem var det han kallade brud egentligen?
Sen hoppade kameran visst direkt till festen i Värmekyrkan. Eric Gadd spelade för oss och därefter var det dans till en DJ. Middag åt vi i Flygeln innan festen.
Efter det hoppade visst kameran till en vacker morgon på hotellrummet. Här ses vår utsikt!
.
Och här åt vi frukost.
 
Men nog längtar man till sina fina barn när man får fina bilder skickat till sin telefon!
Rut tog visst både sin egen, mormors och morfars glass när dom var i Valla.
Och Göte skrattade och underhäll farmor och farfar hela dagen!
Efter ett härligt barnfritt dygn med härliga kollegor samt att ha fått umgås mycket med min fina man, lämnade jag av Joakim på jobbet och åkte för att hämta hem barnen. När vi väl kom hem myste vi i soffan och tittade på Pingu. Fina små sötnosar <3
 
/e

Häng i Berga

Idag hälsade vi på mormor, morfar, Martin, Emma och Maja i Berga. Det var länge sedan vi sågs, mormor, morfar och Emma har nämligen varit i Polen och dansat i över en vecka så det var kul att ses igen!
Rut i mormors läsglasögon och med mormors korsord.
Och Göte kollar hästhoppning. Han gillar tv den här lille grabben!
 
/e

Skogstur

Idag begav vi oss ut i skogen tillsammans med farmor och farfar. Lite svamp hittade vi, men desto fler blåbär! Kul och gott tyckte Rut!
 

/e

Ny header!

Nu har jag (min man) gjort oss en ny header. Kan ni inte se den, prova att uppdatera sidan!
 
Vad tycks?
 
/e

Ny header

 

Pappas barn

Pappas pojke!
Pappas flicka!
 
/e

En sväng

På eftermiddagen idag tog vi en sväng till Valla och Gamla Linköping. Ett säkert kort om man vill att lilltjejan ska ha det roligt. Hon lekte järnet och var riktigt taggad inför att få mata kaninerna - som tyvärr bara låg som utslagna paddor i solskenet. Dom var inte alls hungriga... Trist tyckte Rut, men lekte vidare med alla roliga grejer i lekparken. Vi hittade ett litet hus där vi var tvungna att gå in allihopa eftersom det regnade så förskräckligt (i Ruts fantasivärld). Inne i kojan matade vi lilla fågeln Lila som hade sitt fågelbo där :)
Innan lekningen åt vi glass och drack kaffe.
Fina familjen.
Sen var vi tvungna att köpa godis i Cloettabutiken! Rut fick sin första tablettask och var lyrisk!
 
/e

Nyklippt!

idag tog Rut med sig farmor och pappa till frisören. Hon ville nämligen ha en ny frisyr!
Alltså, kan man vara sötare? En riktig liten frisyr blev det. Med uppklippt nacke och allt! Finisen <3
 
/e

Lite bilder

På min fina gullefamilj <3
 
/e

Ny bil

VI har nu uppgraderat oss på bilfronten! Vi tröttnade på att inte kunna åka och handla om vi hade vagnen med oss eller att bara behöva pussla in vagnen precis för att ens få in den. Så vi slog till på den största vi kunde hitta. BIlen har sju säten, men två har vi plockat bort för att få ett större bagageutrymme. Erika undrade i ett sms hur många barn det var vi skulle ha nu igen. Men nä, nu ska det räcka. Vi får ha med oss mycket packning bara. (Och det är ju inte så svårt med min man som ska ha med sig 10 par skor bara för å åka till stan ;)
Adjö Carola Corolla!
Och goddag ... ja, vad ska den heta? Förslag någon?
Änd hello stora bagageutrymme! Hah, vi behöver inte ens fälla ihop vagnjäkeln!
 
Automat är det också och jag körde den idag för första gången. Hjärnan var inställd på 'jagfårintekopplajagfårintekoppla!' Och det gick bra. Jag kopplade inte!
 
/e

RSS 2.0