Men pappa?

Men pappa? Vaaaaaarföör har du så stoooora ööööroon?


Jo lilla ungsorken, det är för att du ska kunna äta på dom bättre.

Busungen 'öronätaren' Holm.

Idag har jag friskförklarat mig själv. Som testtur åkte vi en sväng till moster och kusin Tore. Det var så kul att se de små liven sitta mot varandra och fäkta och dra varandra i strumporna. Tore bet på en plastleksak och morrade och Rut verkligen gapskrattade vid varje morr samtidigt som hon bet på sin plastsak. Det är livet det :D

/e


Ojojojojojojojojojojojojojojoj!

Jägarns vad det händer grejer här! Sedan igår (redan) kan Rut sitta utan trumma. (Jäkligt skönt om ni frågar mig, hade ingen lust alls att släpa runt på en trumma helatin...) Och nu kan hon dessutom åla! Ja, eller vad man nu ska kalla det... Hon lägger båda händerna framför sig, puffar upp rumpan lite och drar sig framåt. Askoolt! Det är klart ni vill se va? Det får ni i vilket fall som helst ;)

Först såhär mamma...

...å sen gör man såhär. Märkligt bara att nappen trollades till en nappflaskmugg, samt att pappa bara flög ner på golvet. Hur gick det till egentligen? Jaha, vi fotade några gånger? Tjae, kanske det kanske.






Vi tror inte att den söta Rutungen är en hund, men Majas hundbädd är faktiskt ypperlig! Tack mormor för tipset. Rut slår sig inte alls när hon ramlar. Bara när hon ska krypa ut ur den och halvvägs ur kommer på att hon inte har lärt sig krypa än...

Jag är inte frisk än - går in på åttonde dygnet med feber imorgon. Tack vare ipren har jag inte feber hela tiden, men alltid på kvällar och nätter och ofta på förmiddagarna. Jäkla penicillin till att inte hjälpa! Ringde vårdcentralen idag och ska tillbaka imorgon om jag inte har blivit bättre tills dess. Då får jag starkare tabletter.

Idag fick jag pangkakor iallafall. Tack älskade underbara Joakim som tar hand om mig hela tiden <3 <3 <3

/e


Sitta & trumma

Japp, det är den nya grejen. Rut kan nämligen sitta nu. Iallafall om hon har en trumma mellan knäna... Det går inte riktigt lika bra utan trumma, men det är ju inte alls så krångligt att släpa med den till ställen där man vill att hon ska kunna sitta lite själv... Öppna förskolan, simningen, föräldrafikat, ja you name it. Här kommer Rutis och hennes trumma liksom.





Rut både sjunger och trummar - precis som pappa.

/e

Knappar och apelsiner


Ett litet tillägg till gårdagens göromål: surfa på internet. Rut gillar knappar. Ugnen, micron, telefonen, fjärrkontrollen... och nu också datorn. Hon fixar och fingrar och trixar och vrider och hamrar på alla knappar och blir mer eller mindre vansinnig när man tar bort knappmojängerna från henne.


Idag har Rut smakat på en ny, konstig frukt.


Rut tyckte att det var mycket väsen för ingenting när hon snuttade på apelsinen och blev efter ett tag upprörd över att det inte hände så mycket.


Imorgon ska vi prova igen. Hon tycker att det är lite spännande ändå.

/J

Jahapp

Ja, så har man fått halsfluss då. Skönt att veta vad det var och skönt att få ett gäng megajättetabletter som ska göra mig frisk. Jag ska räkna med att känna mig bra redan på måndag. Jeeeeejjjjj! Dessutom kan jag bära Rutis utan att vara orolig att smitta henne. Så länge jag inte pussar henne på munnen ska jag inte smitta. Braix!

Igår gjorde Rutis och pappan en massa saker här hemma!


Dansade till Waka waka med Shakira. Hysteriskt kul!


Undersökte äggklockan. Mycket spännande!


Ätit gröt. Supergott!

Samt utforska vardagsrummet på egen hand. Hemskt skojsigt!

/e


Inte kul

Jag fick ju feber i tisdags eftermiddag och har sedan dess haft runt 38.5 grader. Varmt, men inte dödsvarmt liksom. Igår kväll kände jag mig dock sämre, men blev ändå mycket förvånad när termometern visade 40.0 grader. Då var det hopp (eller ja, hasande är väl mer ärligt) i säng med kalla blöta handdukar som Joakim bytte en gång i kvarten när jag pep innifrån Rutans rum. Han försökte vid handduksbytena också få mig att dricka så mycket vatten som möjligt... Inte det lättaste kan jag säga...

När jag tog tempen igen efter någon timme hade febern gått upp lite till och stod nu på 40.1. Då sket jag i att jag redan hade ätit för många ipren den dagen och smällde i mig en till. Efter någon timme och 100 liter svett mådde jag lite bättre och lyckades somna. Vaknade av att Rut pratade i vårt sovrum framåt halv sex-tiden på morgonen och kände mig lite bättre fast fortfarande varm. Tog tempen och tyckte att 39.6 väl ändå kunde ses som en förbättring. I med en ipren igen, sova några timmar till och nu mår jag ännu bättre. Hoppas det håller i sig när iprenen går ur...

TUR att vi får så mycket hjälp i dessa kristider! Igår kom mormor och moster och passade Rut på förmiddagen så attt jag fick sova. Efter Ruts lunchlur skjutsade mormor Rut till farmor som skulle ta över tills Joakim kom hem. Då kom också morfar och morbror hem till mig med en släpkärra och så satte mormor, morfar, moster och morbror igång att lasta och köra bort skräp från vår tomt. Hur värt som helst! Idag lämnade Joakim av Rut hos farmor på väg till jobbet och mormor kom till mig. Här fanns det visst ingen Rut dock, men det hade jag glömt att säga i telefon, feberyr som jag var... Istället fick hon ta hand om mig, städa inomhus och bära ännu mer skräp :p

Tack alla för all hjälp <3 <3 <3

Rut hon är söt hon och tackar också för all hjälp!

/e


Å fy! Jag fick visst feber och blev sjuk :...

dsc01680 (MMS)

Å fy! Jag fick visst feber och blev sjuk :( Tur att min man är den bästaste i världen och köper med sig glass och choklad hem som tröst :p /e


Långpromenad

Igår gick pappa Holm, mamma Holm, ungen Holm samt hunden Holm-From på långpromenad. Eftersom vi skulle gå på lite ojämna vägar bestämde vi oss för att inviga vagnen som vi fick av Pia och Alice. Den var super! Dessutom hittade vi en massa kantareller! Super det med!

Pappa Holm, ungen Holm och hunden Holm-From.

Ungen Holm blev stentrött när hon hamnade i vagnen och somnade direkt.

Sötnosan Holm var det visst.

Åså kantarellsen! Några riktigt stooora :D

Inga tänder än förresten... Får väl se när de dyker upp.

/e

Idag klär vi oss i svart

Nu ska jag inte skriva mer om valet. Inte för tillfället iallfall. Jag vill dock uppmana er alla till att inte hålla tyst och att inte låta påståenden passera förbi för att ni inte orkar ta en diskussion. Vi får absolut inte vänja oss. Hur tror ni Hitler började?

Idag klär vi oss, liksom många andra, i svart för att visa vår sorg och vårt missnöje. Vi gillar inte SD!

/e

Fyyyy! :(

Fy fan för ett gäng rasister i riksdagen. Vad har hänt med Sverige? Har folk ingen skam i kroppen? Jag är arg, ledsen och grymt besviken! Det känns dessutom livsfarligt att de beter sig som ett gäng sjuttonåriga fotbollshuliganer på fest. Var ska detta sluta egentligen?

På facebook har jag under kvällens gång kunnat se att mina vänner tycker som jag, vilket är mycket skönt att veta. Den enda som hittills har varit positiv till SD åkte direkt bort från min vänlista - hon är nämligen inte min vän.

Åååååååååååå jag blir såååååå aaaaaarg!

/e

Rut är på promenad i alice vagn. Asbra! /e

dsc01666 (MMS)

Rut är på promenad i alice vagn. Asbra! /e


Rösta!

Idag röstar vi.

Vi röstar för ett mångkulturellt Sverige där alla människor är välkomna, oavsett vilket land de kommer från eller vilken religion de tror på. Vi röstar för att visa att alla människor är lika mycket värda och för att alla människor ska behandlas som individer. Vi röstar också för att människan ska få lov att vara sig själv och för att vi ska leva i ett samhälle där hon vågar visa det.

Vi röstar bort det obildade och trångsynta och väljer att rösta för mångfald och medmänsklighet.

Sådetså!

Jajamensan! Peace and love är vad Elin har i huvvet minsann!

/e

Hoppla Maja!

Maja är här i helgen. Woohoo! säger Rutis då. Nu kan man ju göra de två allra roligaste sakerna i världen; hoppa hoppgunga och klappa på Maja samtidigt!






Och så här höll de på... Varv efter varv... och Rut skattade - som en galning. Smart vovve det där, hon vet hur hon ska få Rut på bra humör :D Tack bästaste Maja! Hon fyllde förresten 4 år igår. Grattis hundskrutten!!

/e

Gulliga Rutan!

Rutan har feber igen, men hon är så glad och gullig och tapper. Hon ville inte riktigt sova nu på kvällen när vi skulle ha fredagsmys. Rut vill ju vara med! Och självklart får hon det!





Myyyys!

/e


Friday I'm in love

Idag är det härlig fredag. Jag började dagen med sovmorgon, men knappast tack vare Tutan... Hon har nämligen tutat halva natten. Jag var uppe med henne vid tolv och vid fyra, sedan satte hon igång igen nångång på morgonen, men då gick Joakim upp. Han skulle inte börja jobba förrän vid halv ett idag så jag fick sovmorgon. Joakim och en glad Rut väckte mig klockan 10 (!) med mackor, té och fruktsallad. Då hade de varit på långpromenad, ätit gröt och busat. Och min sovmorgon var verkligen välbehövlig kan jag säga! När Joakim åkte till jobbet åkte Rut och jag en sväng till Hageby för att leta jeans till mig. Vi hittade inga, men fick oss en liten tur iallafall. Nu sover Rut och jag har ätit lunch. Blodpudding! Mumsigt värre! Nu ska jag också passa på att dricka lite kaffe. Ikväll åkter jag och tränar och efter det blir det fredagsmys med tacos och choklad!


En morgonglad Rut under fredagsmyset med pappsen!

/e

Tävling!

Rut och jag är med i en tävling om presentkort hos Lillan & Lillebror på http://lillanlillebror.blogspot.com/ Där kan man hitta superhärliga kläder, många i mitt favoritmaterial velour. Rutis blir så underbart (extra ;) mjuk å härlig å kramig i velour. Håll tummarna för att vi vinner!

Såhär glad blir nämligen Rutis då!

Idag har vi förresten varit på föräldrafika i Viudden. Trevligt och gott! Jag promenerade dit och hem, minst en mil sammanlagt. Rut sov både på vägen dit och hem och när hon vaknade efter hemkomsten hade hon fått feber. Jäkla tänder, kom nån gång då! Nu försöker jag söva henne, hon är verkligen jättetrött, men trots gröt i magen och alvedon i rumpan vill det sig inte. Joakim får väl söva henne famnen när han kommer hem från handlingen, han är bäst påt :p

(Tack förresten för alla fina kommentarer! Bra är ni allt! :D)

/e

På väg hem från mammafika i skogen :p /e

dsc01662 (MMS)

På väg hem från mammafika i skogen :p /e


Tänder?

Igår kväll var ingen bra kväll. Hon tjöt i princip från att jag kom hem från jursla vid tretiden till när hon däckade vid åttatiden. Dessutom dreglar hon som en galning och biter på allt hon får tag på. Nu MÅSTE det väl ändå vara tänder på G?


En ledsen stackars liten tjut-Rut.


Nu på morgonen var Rut glad som en lärka. Ett tag iallafall... :)

Idag ska vi på öppna förskolan och sjunga. Roligt värre!

/e

Lika?

Det är många som påstår att Rut är lik sin far. Vi är böjda att hålla med...

Tvillingar? Nä, far och dotter...


Rut? Nää, pappan är det ju!


Och här har vi då Rut när hon är runt året. Schysst med förhandsbilder eller hur ;)

Vi kan väl hoppas att nästa barn blir iallafall liiiite lik sin mamma...

/e

Rut leker med maja idag! /e

dsc01657 (MMS)

Rut leker med maja idag! /e


Hoppla!

Nu bara rullar kommentarerna in. Vi tackar så hjärtligt! <3 <3 <3

I helgen har vi satt igång lite färdigställande inredningsplaner igen. Nu ska minsann saker och ting bli klart! Kruxet är bara att dagarna tar slut så fort och att Joakim (som ju jobbar 50%) den här veckan vickar så mycket att han jobbar heltid. Men, det är bra och fina pengar :p

Nästa projekt blir att måla ett par taklister och sätta upp dem i köket. Vi fick nämligen riva ner lister när vi tog ner några av de övre köksskåpen och det har varit omöjligt att hitta likadana som redan satt i huset. Nu har vi gjort en annan lösning. Vi får återkomma med hur bra (eller knasigt) det blev ;) Vi ska också måla vår trappa - och det blir minsann mycket spännande!

Idag har Rut badat igen. Det var roligt tyckte hon. Roligast var att hoppa och plaska samt att titta i den stora spegeln som simläraren gick förbi med. Efter det följde vi mer Tore hem en sväng. Vi fick lunch och Rut tjöt i en timme ungefär eftersom hon inte kunde somna. Tillslut snodde hon Tores säng och sov i enåenhalv timme. Jag fick till och med väcka henne när vi skulle åka hem. Jag åkte hem med Rutis till Joakim och åkte sedan direkt till bästa Erika för att gratta magen på namnsdagen ;)


Rutis var överlycklig över att få gå på Bauhaus för att köpa lister. Eller... hon blev glad när vi åkte hem iallafall!

/e

Rut är hos sötnos-tore och hälsar på efter...

dsc01656 (MMS)

Rut är hos sötnos-tore och hälsar på efter badet. /e


Tack!

Tack för kommentarerna som rullat in :D Fler bilder på Rut efterfrågades. Här kommer därför några efter-bad-bilder.



Ruts nya smeknamn är numera 'Fixaren Holm' . Hon ska nämligen pilla och fixa med allt hon får tag i. (Och för er som undrar kissade fixaren bara lite på täcket. Resten kom på golvet minsann.)

/e

Kommentarer tack!

Det har blivit lite lite bloggning på sistone. En av anledningarna är att det är så trist att inte få någon respons på det jag skriver. Jag kan ju se på statistiken att det faktiskt är en del som läser bloggen, men tyvärr är det väldigt få som kommenterar. Så: var lite schyssta å kommentera mera :)

Kommentera nurå! Pliiiiiis! hälsar en halvsovande Rut.

Idag ska vi fixa mer hemma. Snart är det så pass färdigt att vi kan fota och lägga upp hur det ser ut på rikt liksom.

/e

Fina grejer!

Rutis har fått fina saker!

En fin nattlampa som för tillfället visst är placerad i vardagsrummet. (Det betyder inte att Rut sover i tidningskorgen.)

Fina madrasser, täcken och kuddar till sin docksäng och dockvagn!

Tack mormor och farmor!

/e

Här händer det grejer

Efter badet igår följde Tore och Sara med oss hem en sväng. Joakim blev blixtinkallad till jobbet på morgonen så han kunde tyvärr inte följa med och bada. Det var synd, Rut tyckte att det var jättekul och skrattade från att vi bytte om tills allt var klart. När vi kom hem visade Tore Rut vad han hade lärt sig.

Jajamensan! Tore kan minsann sitta...

...å leka samtidigt!

Idag har jag och Rut varit i Skärblacka och hälsat på Pia och Alice. Vi fick god lunch och smaskigt fika och dessutom en massa grejer till Rut. Superbra! Tack så mycket! Efter besöket somnade Rut som en liten säl i bilen och vi åkte in till stan för att möta upp en tjej som jag skulle köpa en hoppgunga av. Rut har hoppat i den två korta stunder och hon verkar tycka att det är kul.




Eller vad tror ni? :)

Imorrn blir det öppna förskolan igen!

/e


Huspyssel

Vi har äntligen orkat landa lite efter sommaren och har nu satt igång projekt-göra-klart-i-och-utanför-huset-så-snabbt-som-möjligt. Det är bra att bo in sig lite, då märker man ganska snabbt vad som funkar och inte. Dessutom kan man hitta på koola lösningar och hitta koola grejer om man inte har så bråttom. Det får dock inte ta alltför lång tid - då finns det visst en viss risk att det aldrig blir av. (Jag säger bara lister + Joakim = osant.)

Jag köpte fyra finfina krokar när jag var på stan i fredags. De sattes upp så nu har vi lite bättre väsk- sjal- och hattförvaring. Ruts små dojjor hängdes också upp.

Närbild på krokarna och Ruts fina nya ryggsäck! Den blir bra när vi ska på bad och öppna förskolan. Skötväskan är alldeles för jobbig för att bära med utan vagn.

I hallen har vi också satt upp en magnettavla för komihåglappar, handlingskuponger och liknande. Smart värre :) En krok som Joakim sparat sedan han renoverade sin lägenhet kom också väl till pass.

I vardagsrummet har vi möblerat om lite. Vi har liksom aldrig blivit nöjda med 'kamindelen'. Nu är vi iaf nöjda med ett hörn...

...observera den fina tidningskorgen som jag gjorde i sy- och träslöjden -94. Jag har nu målat den lila - värsta!

Vi har också införskaffat en badrumsskåp. Vi höll på att irritera ihjäl oss på att ha allt i garderoben i badrummet. Saker och ting måste vara smidiga, annars blir det jobbigt i längden.

Bröderna Holm passar på att måla färdigt vindskivorna. Sedan har vi bara gavlarna kvar och det ska minsann göras innan nästa vecka är slut. Sådärja, nu har vi bestämt det! Rutis blev mycket förbryllad när Jonas kom idag. Hon satt och åt och han satte sig bredvid Joakim. Hon tittade häpet fram och tillbaka på dem och såg ut att undra 'vanurå, två pappor?' Sedan bestämde hon sig för att det bara var en som var pappan och körde fram läppen och brörjade gråta när hon tittade på Jonas efter det. Men så farlig är han ju inte... :)

/e

Haklappar och baklängesål

Jag har gett mig in på haklappsmarknaden. Rut fick en finfin haklapp av Tea och Camilla när de var här sist och jag har alldeles glömt att visa upp den här. Rut (och framför allt Joakim och jag) tyckte att den var så bra att den fick användas som modell till mitt syprojekt.

Farlig, men fin (och välanvänd) haklapp.

Jag köpte en meter vaxduk och gjorde en haklapp till Tore och en till Rut. Dock utan kantband i tyg runt om eftersom det är så jäkla svårt att få bort all mat ur tyget.

Såhär blev resultatet. Funktionellt blev det iallafall :)

Rutis har nu börjat ta sig fram... eller ja, fast bak. Hon stöder på helt raka armar och skjutsar sig bakåt. Hon stannar alltså inte där man lämnar henne längre.

Vi lämnade henne på täcket, men se, där låg hon inte kvar.

En annan ny grej är att jaga napp. Rut kastar iväg nappen för att sedan försöka få tag i den igen. Eftersom hon ännu inte kommit på hur man tar sig framåt slutar det ofta i otåliga gruff och pip. Det är tyvärr inte ofta hon kastar den bakåt...

...den här gången lyckades det dock. Under stor koncentration :)

Nu är det nog läggdags för mig. Jag är på bättringsvägen från förkylningen, men är ovanligt trött hela tiden... Släpper kanske snart :)

/e


Massor med bilder!


Rut var ledsen och ville inte sova igår kväll trots att hon var trött som en liten gnu (som jag har hört är väldigt trötta djur). Hon fick då sitta på pappas mage och pilla lite på hans brösthår (tydligen mycket sövande och rogivande) och somnade sedan snällt.

Idag hade Joakim och Rut en pappa-och-dotter-dag. Vad gör man då? Jo, man åker till Linköping och köper en ryggsäck åt flickabarnet och går därefter på IKEA för att köpa ett badrumsskåp. Men innan det äter man lunch minsann!

På väg till Linköping är det en bra idé att pilla med nappen och halvsova.

I hissen på IKEA måste man ju fota...

Sötnosen i sin fina jacka :)

Såhär roligt är det att shoppa med pappa!

Efter Linköpingsrundan var Rut supertrött och sov en stund. Sedan var det dags för gröt. Roligast var att leka med tallriken.

Våvåvåffå gör du på dette viset mamma?

Hah! Nu ligger tallriken på golvet mamma! Efter grötleken stensomnade Rut igen och vi käkade tacos (igen)... Och nu ska här mysas!

/e



Mycket på agendan

Just nu går det lite i ett kan man väl säga. Dessutom har jag blivit förkyld. Så jäkla typiskt! I måndags var vi och simmade med Rut. Hon älskar ju det i vanliga fall, men natten till måndagen hade hon vaknat flera gånger och gråtit sådär riktigt ledset så ingen av oss hade fått någon vidare sömn. Hon somnade sedan i bilstolen på väg till badet (det mobilbloggade jag ju) och första halvan av badet gick bra. När vi sedan skulle sätta de små liven i små badringar tyckte Rut att det fick räcka och nöjde sig sedan med att gnaga på en plastdinosaurie resten av badtiden. När Rut och Joakim hade duschat tyckte Rut återigen att det räckte och somnade helt sonika medan Joakim klädde på sig. 

SötRut=SovRut
 
När vi kom hem vaknade inte ens Rutis när vi bar henne från bilen till sängen. Sedan i måndags har hon dessutom varit hes och lite extra trött och gnällig. Vi har dock orkat oss på att göra lite på dagarna. I tisdags var vi till jursla och hälsade på mormor, morfar och Maja och därefter åkte vi till IKEA med bästa Erika en sväng. På kvällen åkte jag sedan och tränade skivstång (hör och häpna!) med Friskis och Svettis i Blacka. Sara och jag har nämligen börjat träna där. Skulle träna idag också, men får snällt hålla mig hemma på grund av förkylningen.

Imorse åkte vi till öppna förskolan i Klocket och passade då på att gå förbi moster Emmas jobb en sväng. Hon jobbar nämligen i köket på Tamburinen i ett par veckor. Rutis tyckte att det var jättekul att träffa moster!

Sara och Tore följde med på öppna förskolan idag och följde efter det med oss hem och åt lunch och hängde. Tore tog hängandet på största allvar!

Söt som en sockertopp :)

Åså en liten extrabild på Rut, som visst är lite vindögd  :p

/e

RSS 2.0