Nyklippt!

Idag åkte jag, farmor och Rut för att klippa håret på den lilla. Rut var inte alls taggad till en början, men efter ett tag lyckades vi (ja, frisören) få till en frisyr. Rut moffade russin för glatta livet och vi var glada att hon inte tjöt. Efterkorten blev inte så bra, luggen blev mer jämn än vad den ser ut. Får fota mer en annan dag för att göra sötrut rättvisa :)


På besök hos Johanssons

Idag hade vi äntligen bokat in en dejt med familjen Johansson. Vi har inte setts på tu man hand hela familjerna sedan i november så det var härligt att äntligen få till en dag när ingen jobbade, inga barn var sjuka samtidigt som det var spelledigt. Kors i taket får man väl säga :) Rut och Tore hade kul och Rut var mycket impad av Ivar och ville gärna kolla av om han var vaken eller sov. 'Sovit gott?' frågade Rut Ivar när han vaknat. När han var ledsen gav hon honom hans lilla tupp-pip-leksak. 'Ivaaajs tupp!'

När klockan var runt sju satte papporna på musik och gissa om det blev uppskattat hos di små liven :) De kom hela tiden på nya danssteg och skrattade så att de ramlade omkull. Superhärligt att se!

Gullungar!

/e

Jaha...

Hur gör man när man tar det lugnt? Jag har betalat räkningar, fyllt i papper till försäkringskassan och förskolan, läst bloggar och klappat Maja som är på besök idag. Mamma och pappa (som lånar Maja på obestämd tid) flyttar nämligen idag och Maja i kombination med öppna dörrar och springande flyttgubbar är väl ingen hit. De har köpt en hus i Lindö och har de senaste veckorna åt att racer-renovera det. Ska bli jättekul att se hur det har blivit för det blev nämligen (nästan helt) klart igår och idag går ju flyttlasset som sagt.

Jag har också ägnat min tid åt att fundera på övervåningen. Eftersom jag inte 'får' jobba däruppe har jag istället gjort en checklista för vad som ska göras innan vi kan kryssa för den sista stora rutan för Övervåning klar.

Tar ni det lugnt ni med? Kom hit och sätt igång vetja!

/e


Uppdatering

Efter läkarbesöket är jag nu sjukskriven på 100%. Känns skönt att kunna ägna min tid åt att vila och förhoppningsvis bli bättre i ryggen så att jag kan röra mig någorlunda iallafall.

När jag skulle åka till sjukhuset såg jag en stackars infrusen ekorre på farstubron. Jag hade sett tidigare att det låg en klump med is där, men tidigare låg den visst upp och ner. Nu hade någon vänt på den och vad såg jag? Jo, den stackars lilla ekorre som hör till en hängare som jag har tänkt ska upp på övervåningen eller sättas upp i lkerumet när vi flyttar upp. Jag som trodde att den låg i översta lådan i byrån i hallen. Undrar vem som kan ha tagit ut den för att leka med? :p

Nu tinar korren i diskhon :)

/e

Läkarbesök & paket från Daisy Mae

Idag är jag hemma igen och nu ser det ut som att det är så det kommer att vara en bra tid framöver. Idag har jag en ny läkartid och oavsett vad hon läkaren säger så inser jag att jag inte kan jobba mer. Igår jobbade jag heldag och när jag suttit ner för att äta middag hos svärmor och svärfar fick jag stödja mig på Joakim för att ens ta mig till hallen när vi skulle åka hem. Kryckorna hade jag lämnat kvar i bilen... Resten av kvällen tillbringades i soffan och därefterfick kryckorna följa mig till sängen. Det är inte så mycket bättre idag, men lite iallafall. Hoppas på att lite vila gör susen!

Igår när vi kom hem låg det ett paket i brevlådan. Jag hade beställt lite kläder till Rut och ett av plaggen ska hon få i 2-årspresent. Hoppas hon blir glad :)

Beställningen gjordes från Daisy Mae. Snälla Malin hade skickat med fina visitkort med Rut på! Ni kanske nästan kan gissa vad det är för färg på Ruts present?

/e

Hej hej!



hälsar Rut!

Söndag 2012-01-22

Idag var det söndag och förmiddagen var lååååång och seeeeeg. Rut ville gå upp redan 05.24 och efetrsom hon hade kissat ner sig och halva sängen var det inte lönt att ens försöka få henne att somna om. Joakim har spelat hela helgen och jag har väl mest varit något slags levande död på mornarna. Idag var jag helt sjukt trött och gav mig till och med på att fälla ner vår extrasäng i Ruts rum så att jag kunde vila lite medan hon lekte, men icke.
 -Mamma, siiiiitta häääär! Tillslut gav jag med mig bara för att hon inte skulle väcka Joakim... Istället fick jag hålla mig vaken tills Joakim gick upp (blev väckt) och då gick jag och la mig direkt. Joakim lunchade Rut och väckte mig när han hade sövt henne. Snacka om att sova om varandra halva dagen.

När vi hade ätit lunch kom Ruts farmor och farfar för att vara lite barnvakt eftersom jag och Joakim skulle åka och kolla på soffa till övervåningen. Vi hittade en soffa och Peter fick komma till undsättning eftersom deras bil har krok och vi kunde få låna släp på MIO. Jag körde hem vår bil och när jag kom hem var Rut och farmor ute och lekte i snön. Kul!





Vi fick också hjälp att bära upp soffan på övervåningen. Vi måste nämligen få upp de stora grejerna innan vi sätter upp räcken. Då blir det nämligen alldeles för trångt i trappan. Sen är det ju också kul att se hur det blir. Rut var superexalterad över den stora soffan och kunde knappt bärga sig innan soffan var på plats.

Ställa iordning soffan. Ruts tålamod var slut och soffan skulle provsittas.

Faffa sitta! Mycket viktigt!

Och hela familjen Holm i vår nya myssoffa. Smidigt med stor fotpall till.

Äntligen platsade vår Philippe Starck lampa också! Den har inte riktigt passat in i huset, men den nya soffan är så stor att lampan inte 'äter upp' den. Det kommer bli så snyggt när allt är klart! Nu är det dags att sätta in det sista rycket och försöka göra klart. (Säger jag som inte kan göra ett smack utan bara snacka.)

/e

Fredag

Idag var dagis stängt för lärarna hade planeringsdag. Tur att jag är sjukskriven så att vi slapp ta ledigt ;) Nä, skämt åsido, TUR är att vi har familj som kan komma och hjälpa en handikappad mamma. Idag kom Ruts farmor och hjälpte mig med Rut så att jag inte skulle behöva ta ut min rygg helt. Rut och farmor hade jättekul och var ute och gick, matade fåglar (som kanske kom och tog maten sen iallafall) och matade pandan och hästen på lekplatsen med torrt bröd. Sen kom de in och lekte lite med mig och åt lunch. Vi satt och fnissade i smyg båda två när Rut läste 'Lilla Anna leker med bollar' för oss. Urkul att hon 'läser' det hon kan i boken och häftigt att hon kan så himla många ord! Tack så hemskt mycket farmor för all hjälp!

Joakim kom hem skapligt idag och lekte järnet med Rut medan jag gjorde tacos. Rut åt som vanligt bara grönsaker, men lyckades bli galet smutsig ändå. Dags för bad och till Ruts stora lycka hängde både mamma och pappa med in och satt och tittade på (och blev blöta) när Rut badade.

Rut skulle ha med sig solglasögon, liten 'feed' och panna (en stek- sådan alltså) i badet. Glasögonen hade hon mycket kul med. I pannan lagade hon mat och jag frågade vad hon lagade. När hon inte svarade undrade Joakim om hon gjorde bajsgryta. Nää, Dudde gör pruttgjjyyta, sa Rut och skrattade. Vi med kan jag säga.
 
När Rut kom upp ur badet skrattade hon när hon såg sig i spegeln :)

Det verkar för övrigt vara så att det för tillfället inte går att kommentera inläggen som jag gör från blogg.se-appen som jag har på telefonen. Om ni tycker att det verkar konstigt ibland...

/e


När Rutan sover...

...dansar mamman på bordet. Eller ja, så rörlig är jag ju inte. Jag struntar snarare i stöket och tittar på TV.


Falskt alarm (eller nojjig gravid kvinna - välj själv)



Inatt har jag haft ont i magen och ryggen och inte riktigt sovit bra. Det har känts som molvärk och när jag gick upp och åt frukost blev värken mycket mer intensiv i magen. Jag kände mig också jätteyr och mådde illa och ringde därför till förlossningen som, med tanke på hur snabbt Rut kom, ville att jag skulle komma in för en undersökning. Jag är ju bara i vecka 29+5 och en sån liten bebis vill vi inte ska komma ut. Efter ett gäng undersökningar av både mig och Knut visade det sig att det inte är någon fara. Jag ska dock återkomma om det är så att jag blir orolig igen. Känns skönt att veta!

Känner ni igen rummet förresten? Svårt kanske eftersom ni inte ser så mycket av det... Det är iallafall rummet som Rut föddes i! Sjukt att ligga på samma brits i samma rum som vår lilla Rut föddes i för nästan 2 år sedan...

Nu hoppas vi att Knut håller sig inne ett tag till (och att jag slutar nojja ;)

/e


Fina underbara Rut

Hur kär blir man inte när ens underbara lilla Rut springer mot en när man har klätt på sig för att åka till jobbet, ger en smällpuss på munnen och utbrister 'Hej då ääälschkling! Köör sicktigt!'

Lilla gull! <3


Ny vagn

Igår sålde vi en vagn. Och idag köpte vi en ny. Rut gillade den direkt och gillade att bebisen i mammas mage skulle ligga bredvid när den kommer ut. Rut provsatt, provlåg och provkördes runt allt under glada skratt.


Morgonmys

Här var vi uppe tidigt. Detta trots sen kväll eftersom vi var bortbjudna på kalas. Joakim spelade inatt och sover därför just nu. Rut och jag tittar på Bamse och myser med alla djuren. När vi ska gå upp länsar Rut sängen på allt man ska bära ut.
'Mamma bära nallen. Mamma bära apan. Mamma bära Bamse. Mamma bära Maja. Mamma bära mmmm. Mamma bära nappar.' 'Men Rut då?' 'Mamma bära Dudde med!'


Rutans golv

Idag har vi börjat måla Rutans golv! Det blir nog lika fint som Knuts minsann. Gissa färgen? Jamen lila såklart!

Vi har för övrigt sålt både panel och barnvagn idag. Känns superbra!


Kom å köp!

Idag har jag intagit sängläge för att förhoppningsvis bli av med den värsta smärtan. Man kan ju dock försöka göra lite nyttigheter liggande och vad passar bättre än att sälja grejer på nätet? Vi har bland annat en vagn till salu. Vi måste uppgradera oss på vagnfronten och skaffa en syskonvagn. Till Rut har vi ju mest använt vår ärvda sulky som passar bäst här ute hos oss och den vagn som vi köpte när Rut var lite har fått stå orörd i hallen vääääldigt länge. Vagnens små framhjul passar nämligen inte riktigt våra grusvägar... Vet ni någon som behöver en fin, bra och fräsch vagn? Tipsa gärna om vår! Vagnen ligger ute på blocket.se och på loppi.se .



Vi säljer också 5 packar med oöppnad panel pärlspont i obehandlad furu. (Plus en packe öppnad som följer med på köpet) En packe räcker till 2.94 m2 och den är inköpt på ByggMax. Kanske ska ni sätta panel i lekstugan, allrummet eller friggeboden?


Kom å köp!


/e

Hemma

I mellandagarna träffade jag en läkare som sjukskrev mig på 50% januari ut. Jag är därför hemma vissa dagar för att försöka hålla det värsta onda borta. Jag käkar ockå 6 tabletter starka alvedon om dagen. Kan väl inte säga att det hjälper så värst mycket, men jag hoppas att vilan hemma gör det. Den smärtan som jag har i ryggen på kvällarna är inte rolig... 

Bebisen lever loppan i magen iallafall och rullar runt och sparkar som en galning. Jag minns inte att Rut var så livlig, men det kanske hon var... Jag tycker också att den här ligger mycket längre ner än vad Rut gjorde. Enligt barnmorskan är det vanligt för omföderskor. Knut gillar nämligen att sparka och skrapa på insidan av mina höftben liksom. Känns rätt läskigt måste jag säga.

Knuten inbakad i magen. Nu i vecka 30 eller nåt. Det är verkligen som alla säger, man har ingen koll på veckor och sånt med den andra magen. Bebisen är förstås lika efterlängtad för det <3

/e

Målning!

Nu har vi målat 'Knuts' rum för första gången! Det blev lite blåare än vad vi tänkt, men det kanske grånar lite när vi målat fler gånger och det torkat ordentligt. Det blir fint i vilket fall!


Nu är det nära!









Efter att jag fotade igår har det hänt massor, men de här fotona får duga sålänge. Förhoppningsvis kommer det mer foton på fler färdiga detaljer imorgon! Det är ett hårt jobb det här. Joakim håller fortfarande, kl 21.23 en lördagskväll, på där uppe. Jag sitter i soffan med en vetekudde bakom ryggen. Det är ett hårt jobb att vara med Rut hela dagarna också... Men snart är det klart däruppe! Det blir så fint och Joakim, som jobbar så hårt, är den bästa i hela världen <3

/e

Gonatt!

Rut och mamma har badat badkar lääääänge och Rut sa 'Mamma är tjock. Bebis i magen.' Jajamensan, mamma är tjock minsann! Roligt var det iallafall och vi viftade med tårna och Rut gjorde pappas potatissoppa i en kastrull som hon sedan åt och rörde om i med en 'liten feed' . Efter bad blir man dock trött och så hungrig att man vill ha dubbla doser välling.

Gonatt säger Rut!
/e


Rutis är rolig

Idag har vi jobbat på hemma, som vanligt. Joakim har spenderat prick hela dagen och kvällen på övervåningen. Kvällen var förstärkt av svärfar också. Tack igen! Rut och jag åkte pulka i regnet på förmiddagen och på eftermiddagen kom bästa Erika och Astrid och lekte med oss. Mys <3

När de hade åkt satte jag igång med maten och när maten var klar sa jag till Rut: 'Rut, säg till pappa att maten är klar' Rut sprang bort till trappan och ropade upp till övervåningen: 'Paappaa! Maten äj fäjdig!' Hihi! Hur
kul är hon inte?!

Rut var rolig redan för något år sedan. Här ca 13 månader gammal.

/e

Lister

Nu kämpar vi på med sluttampen på övervåningen. Eller Joakim jobbar och jag sitter på en pall bredvid och peppar ;) Idag var Joakims pappa här och hjälpte till också, mycket välkommet! Rut tyckte dock att han skulle leka med henne istället. 'Faffa! Titta! Fin klänning! Lila byska! Faffa, faffa! Kom Faffa!' lät det hela tiden. Vi har iallafall satt en del dörrfoder och golvlister i allrummet. Imorrn blir det mer jobb!


Gott nytt år!

Så har det gått å blivit 2012 helt plötsligt! Nyårskvällen spenderades hemma med mina föräldrar, Emma och Maja. Vi åt gott och vid 22-tiden begav de sig hemåt med en skräckslagen hund. Det pangar nämligen lite dovare i deras lägenhet. Joakim åkte då också för att trumma in det nya året på Wasa. Jag gick och la mig och sov in det nya året. Det gick lika bra det. Rut hade dock en ledsen natt och jag fick springa som en galning. Tack vare det sov hon till åtta iallafall och nu är vi igång igen.

Bilder:
*Årets första frukost blev ungefär som den brukar vara. Messy...
*Rut leker med en av sina absoluta favoritjulklappar. En ritplatta från kusinerna Johansson.
*Gott nytt år önskar fru Holm!

/e


RSS 2.0