Schaktning av tomten

När vi hade rivit så mycket vi orkade av huset (vi är då lika med Joakim, hans bror och vår käre vän Olov), satte byggteamet igång med schaktning. Planen var att den befintliga krypgrunden skulle stå kvar och byggas in i den nya krypgrunden. Schaktkillen gjorde därför ett mycket snyggt jobb och gjorde den lilla grunden ren och fin samt fixade till runt om den. När vi efter ett par dagar återigen kom ut till tomten var helt plötsligt hela den gamla grunden borta. "Hmmm" tänkte vi. "Vad kan ha hänt här månne?" Byggaren ringde dock efter någon dag och berättade att det inte gick att spara grunden eftersom den inte satt fast. Huset flöt helt enkelt runt på berget. Vi godtog den förklaringen... Vi visste ju att huset byggdes för hand 1952 av en karl som då köpte tomten. Han gjorde allt själv och var antagligen inte någon byggnadsingenjör av huset att döma... Vi får väl vara glada att det inte rasade ihop innan vi rev det :)













I dagsläget är det allstå här vi befinner oss. Tomten är schaktad och klar och nu väntar vi på att kommunen ska komma och märka ut exakt var huset ska stå. När det är gjort kan byggarna börja med att mura krypgrunden. Vi hoppas att kommungubbarna snabbar på för nu vill vi ha vårt hus!

/e

Kommentarer
Postat av: Elin&Astor

hej Elin! vad kul med en blogg, me like :) om maja vill leka nån kväll i veckan så har jag en villig pinscher här. bara o plinga! kram från oss

2009-08-16 @ 18:14:38
Postat av: Olov

Jag är ju med kommungubbe, kanske kan jag bestämma vart huset ska stå:)

2009-08-16 @ 18:48:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0