Rutans lekskåp

I vår förra lägenhet hittade vi ett gammalt köksskåp från vad vi tror är när lägenheterna byggdes på 40-50-talet. En del av köket hade alltså sparats och förvarats i lägenhetens förråd i alla år. Vi tyckte att det var superfint och släpade upp skåpet i lägenheten i syfte att renovera. Renoveringen gjordes aldrig och när vi flyttade ställde vi skåpet i garaget i Klinga. Nu kom vi på att skåpet skulle passa jättebra som lekskåp till Rutan och att vi faktiskt hade en tapet (som vi förstås hittat i vår loppisbod) som ksulle passa bra till sidor. Sagt och gjort; Joakim åkte till K-Rauta för att inhandla något slags trä att restaurera sidorna på skåpet med och satte igång med renoveringen.


Såga, såga, såga... Inte det roligaste...


Spika, spika, spika... Inte heller det roligaste...

Jag slipar bort gammalt lim och dammsuger samtidigt för att minska risken för nedskräpning.

Sidor tillsågade och påspikade. Snyggt värre!


Tapet tillskuren efter absolut bästa förmåga.


Tapeten limmas på med ett lim som ger en blank lackliknande yta. Glänser alldeles förträffligt!


Titt så fint!


Spåket är här nästan färdigt. I och med att lillebror kom hem över helgen fick skåpet ställas i ett hörn och vi har lite tillskärning av tapetkanter och målning av insidan av skåpet kvar... Men man kan ju se hur det bli i alla fall. Superdupersnyggt tycker jag! Vi tackar herr Holm för den insatsen!

/e


Kommentarer
Postat av: Matilda

I am impressed!! Mycket fint, nu fattas det bara massa leksaker att fylla skåpet med. Åh vad Rutan kommer att bli glad när hon kommer ut och får se det fina skåpet. :)

2010-02-06 @ 18:00:52
Postat av: Louise

Vad fint! Gillar verkligen den stilen.

2010-02-11 @ 14:32:19
URL: http://louiselindhe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0