Äntligen hemma à la Joakim

Hur man tillverkar en sänggavel:

Tag ett stort eller två mindre stycken träskivor. Joakim har här valt spånskiva, men MDF går lika bra. Såga till dessa i önskad storlek. Våra är 90 cm breda och 100 cm höga. Räkna därefter ut hur stora avstånden mellan knapparna på sänggaveln ska vara. Detta är förstås lite olika beroende på hur många knappar du väljer. Joakim har valt 8 knappar på varje skiva med 15 cm mellanrum. Markera ut detta på en skiva.

Därefter kan du alltid placera ut knapparna på de små markeringarna för att visa din fru hur det kommer att bli.

'Det där blir jättebra' säger hon då.

Tag därefter ut BÅDA skivorna, lägg den som INTE har några markeringar under den som har det och borra hål vid varje markering genom båda på samma gång. På så sätt slipper du mäta två gånger. Smart va!

När du gjort detta skär du till skumgummit så att de passar skivorna. Joakim valde här att limma lite mellan skiva och skumgummi för att undvika att de for runt när han skulle fästa tyget.

När detta är gjort ska tyget fästas. Sträck tyget på bästa sätt, vik in hörnen på ett snyggt sätt och nita fast på baksidan med nitpistol.

Sådär ja! Lätt som en plätt!

Nu ska knapparna dit. Tag en stooor nål och persienntråd och stick igenom de borrade hålen. Drag åt på baksidan så att knapparna åker in i skumgummit så mycket som ni önskar. Knyt persienntråden på baksidan och nita fast knuten i träskivan.

Sådär...

...å dra åt!

Gör ett gäng...

...å gör allahopa!

När du har gjort den ena och svurit över hur persiennsnöret har gjort dina händer svidiga. Gör då den andra också. Då blir det nämligen så här fint. Imponerade? Jojo, trodde väl det!

Vi var ju förstås tvugna att köpa nya lakan när sängen blev så här fin. Dock ligger de i torktumlaren just nu eftersom prinsess-jag vägrar att sova i nya lakan som inte är tvättade. De är nämligen lite sträva mot min prinsesshud. Not very skönt minsann!

/e

Kommentarer
Postat av: Pysseliten

säkra ni är och fint vart det med :)

2010-05-16 @ 15:30:31
URL: http://pysseliten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0