Arbetets museum

Idag åkte vi en sväng till Arbetets museum för att gå en runda. Vi hade sett att det skulle gå en utställning om Mumintrollen och Tove Jansson. De skulle dessutom ha en skaparverkstad för barn så vi tyckte att det var värt att kolla in.
Nämen, vilka sitter inne i grottan?
Jomen, det är ju Rut och mamman som sitter vid lägerelden.
I skaparverkstan gjorde Rut en liten låda med gips i. I gipset skulle man lägga små prylar - knappar, pärlor och sånt - och så blev det en skattkista.
Efter skaparverkstan tog vi en sväng på utställningen 'Industriland - när Sverige blev modernt' Rut hittade en glaslåda där man kunde välja musik som spelades jättehögt. Vi dansade jättelänge, men lyckades tillslut locka ut henne genom att lova fika.
 
Fikat vardock tyvärr en liten miss då vi skulle åka och handla på Maxi efteråt. Efter några snurrar på maxis parkering kom all Ruts fika upp. Så åksjuka är nu konstaterat. Hoppas bara att det inte blir värre än såhär. Inte så kul att tvätta bilstolen var och varannan dag... Rut blev jätteledsen när vi sa att vi var tvungna att åka hem eftersom alla hennes kläder var kräksiga. Hon hade nämligen sett fram mot en banan på Maxi. 'Jag ville ju ha en bjan på Maxi' grät hon. Joakim gick således in och köpte henne lite nya kläder och vips så kunde vi handla ändå. Skönt att få det gjort!
 
/e

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0